11.08.2014 10:50

Van Hanegem: "Ik vond het bedroevend"

Willem van Hanegem heeft genoten van het WK en vooral het Nederlands elftal kon hem bekoren. De Kromme was dan ook van plan om tijdens de openingsronde van de Eredivisie positief te zijn in zijn column, maar dat liep toch even anders.

"Het gaat me helaas niet lukken. Ik heb afgelopen weekeinde veel wedstrijden gezien, maar ik kon af en toe mijn ogen niet geloven. Ik vond het bedroevend. De meeste voetballers lijken de basisvaardigheden gewoon niet te beheersen en ik mis ook spelers die slim zijn", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

"Ik hoor weleens dat spelers op de training de ballen keihard moeten inspelen. Begin nou eens om gewoon naar elkaar te passen, denk ik dan", vervolgt hij zijn verhaal. "PSV, Feyenoord, FC Twente, ze hadden alle zo maar hun eerste wedstrijd kunnen verliezen. Hetzelfde geldt voor Ajax. Leuk voor de keeper, Vermeer, dat hij tegen Vitesse tot man van de wedstrijd werd gekozen, maar het zegt veel over hoe de wedstrijd is verlopen. Maar het verschil tussen Ajax en die andere clubs is, dat ze bij Ajax altijd het lef hebben om te roepen dat ze kampioen gaan worden. Ik denk ook dat ze dit seizoen weer als eerste eindigen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner