14:30 uur
FC Groningen
2:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Alex Schalk 18. / Schot met rechts  (Deniz Türüç)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lesly de Sa 50. / Schot met links  (Peter van Ooijen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 57. / Schot met rechts  (Jarchinio Antonia)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 75. / Kopbal  (Jarchinio Antonia)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Jarchinio Antonia 87. / Kopbal  (Tom Hiariej)

90'
FC Groningen weet een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Na vijf minuten zorgde Lesley de Sa voor een verdubbeling van de score voor Go Ahead. Maar Jarchinio Antonia zorgde met twee assists en een doelpunt dat FC Groningen als triomfator het natte veld van de Adelaarshorst kon afstappen.
90'
90'
De blessuretijd bedraagt drie minuten.
88'
Wissel in bij FC Groningen -> Dino Islamović
88'
Wissel uit bij FC Groningen -> Danny Hoesen
87'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:3 door Jarchinio Antonia
Groningen buigt een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong! Man van de wedstrijd Antonia zorgt er hoogst persoonlijk voor dat hij zijn oude club in rouw dompelt. Hiariej bereikt met een goede voorzet vanaf rechts Antonia en kopt met een zweefduik de 2-3 tegen de touwen. Groningen leidt voor het eerst deze wedstrijd.
85'
Het was een tijdje redelijk droog, maar de hemelsluizen staan wagenwijd open nu. De eerste plassen aan de rand van het veld zijn al zichtbaar.
85'
Beide ploegen blijven de aanval zoeken. Dat maakt het een leuke wedstrijd om naar te kijken.
83'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
83'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lesly de Sa
82'
De Sa verschiet letterlijk zijn laatste kruit. Met een goede actie dwingt hij Padt tot een redding. Het is de laatste actie voor de rechtsbuiten, hij wordt vervangen door Jules Reimerink.
80'
Cummins redt! Chery neemt een goede vrije trap, maar Erik Cummins krijgt net een vinger tegen de bal en voorkomt een Groningse voorsprong.
77'
Van der Velden te wild! In een kansrijke positie krijgt Nick van der Velden een prima kans op de 2-3. Maar zijn schot gaat hoog over.
75'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:2 door Michael de Leeuw
En weer staat Antonia aan de basis van de treffer van Groningen. Hij passeert Schenk en Rijsdijk eenvoudig en zijn voorzet met rechts bereikt Michael de Leeuw. De invaller hoeft alleen maar zijn hoofd tegen de bal aan te zetten, om de gelijkmaker te maken. FC Groningen is weer helemaal terug in de wedstrijd!
72'
Het kan nog alle kanten op, het spel golft lekker op en neer.
71'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
71'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
68'
FC Groningen begint aan te dringen, dat houdt ook in dat ze achterin meer ruimte weggeven. Hoe gaat dit aflopen? Nog ruim twintig minuten te gaan.
68'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Fernando Lewis
68'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
68'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
68'
Wissel uit bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
63'
Wissel in bij FC Groningen -> Martijn van der Laan
63'
Wissel uit bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
61'
De goal van Chery heeft ervoor gezorgd dat het weer een echte wedstrijd is. Kan FC Groningen de gelijkmaker forceren, of kan Eagles de voorsprong vasthouden?
57'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Tjaronn Chery
Het is de wedstrijd van de rechtsbuitens. Antonia snelt weg van Nieuwpoort en hij ziet Chery vrij staan rond de zestien. De Groningse nummer tien bedenkt zich geen moment en met een hard schot passeert hij Erik Cummins. Groningen maakt de aansluitingstreffer!
57'
Lesley de Sa probeert hetzelfde kunstje te flikken als vijf minuten geleden, maar dit keer is zijn schot met links een simpele prooi voor Padt.
56'
Botteghin wint wel het kopduel van Schenk, maar zijn kopbal gaat net naast.
55'
Kan Groningen wat terug doen? De FC krijgt een hoekschop te nemen.
50'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Lesly de Sa
Want een fantastische goal! Peter van Ooijen opent goed op rechts op Lesley de Sa. Na een goede individuele actie, passeert hij Yoëll van Nieff en schiet met zijn 'mindere' linkerbeen de bal geweldig in de verre hoek. Go Ahead verdubbelt de voorsprong!
46'
De wedstrijd is weer hervat. In de regen komt momenteel met bakken tegelijk uit de lucht.
46'
46'
Go Ahead leidt bij de rust met 1-0 door een doelpunt van Alex Schalk. In een aantrekkelijke eerste helft, met Go Ahead dat een licht veldoverwicht had, kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Het was de thuisploeg die dankzij een subtiel hakballetje van Schalk de leiding nam. Doordat FC Groningen van tijd tot tijd dreigend was, maar niet gevaarlijk, is de ruststand in Deventer 1-0.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt één minuut.
43'
Go Ahead begint meer en meer het initiatief te nemen, met Lesley De Sa als aanjager. De Ajax-huurling bezorgt de Groninger defensie een lastige middag.
41'
Kolder krijgt een heel aardige kans op 2-0. De Sa bereikt Kolder in de zestienmeter, en de ervaren spits probeert met een geplaatst balletje Padt te kloppen. Hij raakt echter het zijnet.
39'
Specialist van Linden vuurt een venijnige trap af op het doel van Padt, maar de goalie weet de inzet naar buiten te boksen.
38'
Go Ahead krijgt na een overtreding van Rasmus Lindgren op Marnix Kolder, een vrije trap op een leuke positie.
33'
Nou, nou, Rasmus Lindgren. De Zweed wil een vrije trap van 35 meter in eens op doel schieten, maar hij schiet de bal bijna het stadion uit.
29'
Er is niet echt een bovenliggende partij aan te wijzen. Beide zoeken, waar kan de aanval, en met het fanatieke Deventer publiek is het een leuke pot om naar te kijken.
23'
Antonia blijkt een ware plaag voor zijn oude ploeggenoten, maar tot grote kansen leidt het vooralsnog niet.
18'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Alex Schalk
Een zeer knappe goal van Alex Schalk! Een afgeslagen corner wordt door Türüç hard op goal geschoten. Schalk staat in het baan van het schot en met een subtiele voetbeweging, achter zijn standbeen langs, passeert hij Sergio Padt.
16'
Nu is Groningen dichtbij de openingstreffer! Na een corner van FC Groningen, raakt Xandro Schenk de bal totaal verkeerd. De debuterende doelman Erik Cummins redt bekwaam.
11'
Kolder dichtbij de 1-0! Een goede voorzet van links, van Jop van der Linden bereikt Kolder. De spits haalt in een keer uit en hij schiet maar net over.
10'
De storm is gaan liggen, het duel in een uitverkochte Adelaarshorst begeeft zich kalmer water.
6'
Schalk is weer terug.
5'
Schalk gaat KO. Een voorzet van Schenk komt tussen Padt en Schalk en beide gaan vol voor de bal. Padt's vuisten blijken harder te zijn dan Schalk's hoofd en de spits gaat groggy naar de grond.
4'
En ook Eagles verlaat de defensieve stellingen. Dit kan wel eens een heel leuke wedstrijd worden.
2'
Groningen zoekt direct de aanval. Antonia is direct gevaarlijk met een voorzet, maar hij bereikt geen medespeler.
1'
We zijn onderweg, Go Ahead en FC Groningen beginnen aan hun eerste wedstrijd van het seizoen.
1'
Er hangt weer een echt voetbalsfeertje in de Adelaarshorst. De spelers komen het veld op en dat betekent dat de wedstrijd bijna kan beginnen.

Goedemiddag iedereen en welkom bij de liveticker van Go Ahead Eagles-FC Groningen. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Weerzien met bekenden

Bij zowel Go Ahead Eagles als FC Groningen zitten spelers bij de selectie die vorig seizoen nog voor de andere club actief waren. Go Ahead Eagles nam Giliano Wijnaldum over FC Groningen. De linksback was speelde slechts een seizoen voor de groen-witten en speelde 26 competitiewedstrijden waarin hij één keer trefzeker was.

FC Groningen op zijn beurt nam vleugelaanvaller Jarchinio Antionia over van de Deventenaren. Antonia speelde drieënhalf seizoen voor de Eagles en kwam daarin tot 111 wedstrijden en 25 goals. Ook Sergio Padt kwam de Groninger geleden versterken. Hij speelde in het seizoen 2010/2011 in de Adelaarshorst en kwam tot 34 wedstrijden. Niet alleen de nieuwe FC Groningen aanwinsten hebben een historie in Deventer. Ook aanvoerder Maikel Kieftenbeld heeft het rood-geel verdedigd. Dat waren in totaal 63 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde

Kostic op valreep vertrokken

Na het gevoelige verlies tegen Aberdeen in de Europa League, kreeg ook de selectie van FC Groningen een dreun te verwerken. Smaakmaker Filip Kostic vertrok naar VfB Stuttgart. De zes miljoen euro zal de pijn wel wat verzachten, maar een opvolger staat mogelijk niet 1-2-3 klaar.

Laatste Go Ahead overwinning 21 jaar geleden

Go Ahead Eagles aast op de eerste thuis overwinning op FC Groningen sinds 21 jaar. In 1993 was de laatste keer dat de roodgelen de bezoekers wisten te verslaan. Het werd destijds 3-0 door doelpunten van Lloyd Kameron (2) en Jason van Blerk. Vorig seizoen werd het in een knotsgek duel 3-3. De thuisploeg kwam drie op voorsprong en FC Groningen kwamen even zo vaak terug. De derde Groningse treffer werd gemaakt met slechts negen spelers van de uitploeg op het veld.

De wedstrijd vandaag staat onder leiding van Bjorn Kuipers. Voor de opstelling kunnen jullie zoals tijd terecht onder Wedstrijddetails . Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd.