0 : 1 Torinfos in de Ticker Timothy Derijck 60. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 84. / Schot met rechts

90'
90'
We krijgen er minimaal vier extra speelminuten bij.
88'
Krijgen we nog een winnaar vanavond? Beide ploegen zoeken de zege, maar zijn ook bang voor een nederlaag.
84'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Michiel Kramer
Wat een rare goal. Een verdwaalde voorzet van Aaron Meijers waait tegen de lat aan. Erik Cummins verkijkt zich totaal op die bal. Michiel Kramer reageert het meest alert van iedereen en tikt van dichtbij de gelijkmaker binnen.
82'
De vrij trap die volgt wordt door Jop van der Linden recht in de handen van Martin Hansen geschoten.
81'
Gele kaart voor Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Bij een kopduel heft Kanon zijn arm te hoog. Het is geen elleboog, maar wel goed voor geel.
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Nick de Bondt
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
78'
We zitten inmiddels in het Haags Kwartiertje. De thuisploeg heeft de controle ogenschijnlijk weer wat teruggepakt, maar weet voor het doel van Erik Cummins nog niet gevaarlijk te worden.
75'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
75'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
73'
Wilfried Kanon vuurt een afvallende bal recht op de keeper af. Geen problemen voor Cummins.
71'
ADO is nog steeds niet terug in haar oude doen. Het lijkt soms wel tafelvoetbal, waarbij iedereen stilstaat en niemand de bal lijkt te willen hebben.
70'
Fernando Lewis kan alleen doorlopen op de keeper. De spits krijgt de bal echter niet onder controle, waardoor Timothy Derijck hem op tijd weet te achterhalen.
67'
Houtkoop! De man met een verleden bij de Eagles krijgt een grote kans, maar maait volledig over de bal heen.
65'
Een kopballetje van Roland Alberg kan makkelijk uit de lucht worden geplukt door Cummins.
64'
ADO heeft een serieuze tik gekregen door deze tegentreffer en moet zichzelf zien te herpakken.
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
62'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
62'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
60'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:1 door Timothy Derijck (eigen doelpunt)
Wat een invalbeurt voor ten Den. De spits staat koud in het veld, maar is belangrijk bij dit doelpunt. Een voorzet van Sven Nieuwpoort vanaf de rechterkant wordt door de invaller tegen Derijck aangekopt, waardoor de bal bij de tweede bal binnen vliegt.
57'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Tije ten Den
57'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
55'
De eerste tien minuten van de tweede helft geven hetzelfde beeld als de gehele eerste helft. Beide ploegen blijven erg slordig en komen nauwelijks tot kansen.
51'
Een open kopkans voor Zuiverloon. Binnen het vijf meter gebied kruipt hij voor zijn man en kan hij een corner vrij inkoppen. Hij mikt echter niet goed en ziet de bal hoog over vliegen.
49'
Een vrije trap van Go Ahead. Martin Hansen twijfelt of hij zijn doel uit moet komen, maar wordt geholpen door zijn verdedigers die de bal snel wegwerken.
46'
Twee ongewijzigde ploegen zijn begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
De eerste 45 minuten waren geen genot voor het oog. ADO had twee mogelijkheden, terwijl de Eagles hier pas in blessuretijd iets tegenover wisten te zetten. De eerste kans was voor Kramer, die zijn kopbal gekeerd zag worden. Kevin Jansen schoot de daaruit volgende rebound nog wel binnen, maar stond buitenspel.Vervolgens kwam de thuisploeg niet verder dan een afstandsschot van Thomas Kristensen. Go Ahead kwam vlak voor de thee gevaarlijk door aan de linkerkant, maar de onzorgvuldige voorzet was typerend voor de hele eerste helft.
45'
45'
Vlak voor de rust lijken de Eagles gevaarlijk te worden. Jules Reimerink komt aan de linkerkant door en trekt de bal terug. Hij doet dit echter recht in de voeten van een verdediger, waardoor er geen gevaar uit komt.
45'
Er komen minimaal twee minuten blessuretijd bij.
44'
Eindelijk weer iets van actie voor een van de goals. ADO probeert een aanval op te zetten. De bal wordt door een paar kopballen hoog gehouden, waarna Kramer zijn kopbal naast ziet gaan.
41'
In de eerste helft glijden de spelers vrij vaak weg. Sommige spelers hebben duidelijk moeite met hun grip op het kunstgras.
38'
Deze eerste helft is er niet een voor de fijnproevers. Het publiek wordt maar niet verwend en laat dat zo nu en dan ook duidelijk merken.
35'
Thomas Kristensen haalt verwoestend uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn inzet vliegt net over de lat.
34'
Erik Cummins, de doelman die na de eerste wedstrijden in de competitie veelvuldig wordt geprezen, is overigens nog steeds gedeeld topscorer van de Eagles dit seizoen.
32'
Cummins komt net op tijd ver zijn doel uit. Kramer stuurt van Duinen de diepte in maar de doelman is alert en is net op tijd bij de bal.
30'
Ondanks dat ADO meer balbezit blijft houden, blijven beide ploegen zeer slordig. Ditmaal een voorzet vanaf links door Mitchell Schet die aan alles en iedereen voorbij vliegt.
27'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Roland Alberg verovert de bal, maar wordt meteen onderbroken door Duits. Die moet dat bekopen met een gele kaart.
26'
Zonder enige aanleiding speelt Wilfried Kanon de bal over de zijlijn. Wat een inspeelpass had moeten zijn, wordt een bal die typerend is voor deze fase in de wedstrijd.
23'
Dion Malone moet de wedstrijd al vroeg verlaten met een blessure. Alberg, die terugkeert van een blessure, moet daardoor vanavond wellicht meer minuten maken dan was verwacht.
23'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
23'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
21'
De eerste corner van de wedstrijd is voor ADO. Cummins heeft wat moeite met de inzet, maar pakt de bal in tweede instantie klemvast.
19'
Het thuispubliek begint te morren. Het "Jagen, jagen, jagen" en het fluiten geeft aan dat men niet blij is met het steeds meer aanwezige balbezit van de bezoekers.
16'
Heel voorzichtig proberen de Eagles een beetje controle te pakken in deze wedstrijd. De bezoekers houden de bal iets langer in de ploeg, maar creëren voorlopig nog niets.
13'
Dion Malone stuurt met een prachtige crosspass Zuiverloon weg aan de rechterkant. Die weet de bal nog net binnen te houden, maar levert een slordige voorzet af.
10'
Dion Malone komt aan de linkerkant door en geeft de bal strak voor in het strafschopgebied. Er is echter niemand van ADO voor het doel om de bal binnen te lopen.
8'
Met die eerste gevaarlijke actie van ADO is de wedstrijd echt begonnen. ADO blijft drukzetten en maakt het meeste aanspraak op een doelpunt.
7'
Een afgekeurd doelpunt van ADO. Kevin Jansen staat buitenspel op het moment dat hij een rebound binnen schiet. De rebound kwam tot stand na een fantastische redding van Erik Cummins op een kopbal van Michiel Kramer.
6'
ADO heeft voornamelijk de bal, maar beperkt zich tot rond tikken op het middenveld. Beide keepers zijn nog niet getest.
3'
Beide ploegen tonen de aanvallende intenties in de eerste paar minuten, maar weten nog niet tot doelpogingen te komen.
1'
De tweede helft begon precies hetzelfde als de eerste helft. Gianni Zuiverloon kreeg een goede kopkans, maar zag zijn inzet over gaan. Uit het niets kopte invaller Tije ten Den na een uur spelen de bezoekers op voorsprong, uit een voorzet van Sven Nieuwpoort. Fernando Lewis kreeg de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar kreeg de bal niet goed onder controle. Lange tijd leken de bezoekers de de drie punten mee naar huis te nemen, totdat Erik Cummins vlak voor tijd in de fout ging. Een voorzet van Aaron Meijers werd door hem volledig verkeerd getaxeerd, moeten beide ploegen het vandaag met slechts één punt doen.

Welkom bij deze wedstrijd uit het rechter rijtje van de Eredivisie. De nummer dertien, ADO Den Haag, ontvangt vanavond om kwart voor acht de nummer vijftien, Go Ahead Eagles. Beide ploegen hebben slechts één van de eerste vijf wedstrijden weten we winnen en zullen op zoek gaan naar aansluiting bij de middenmoot. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

ADO Den Haag
De ploeg van Henk Fraser is bezig aan een zeer sterke reeks thuiswedstrijden. Sinds de aanstelling van de hoofdcoach, wisten de Hagenaars vijf van de acht thuiswedstrijden te winnen. Tevens kwamen ze tot twee gelijke spelen. Enkel Feyenoord was de ploeg van Fraser in eigen huis de baas. Tussen alle Chinese overname perikelen door, moet de thuisploeg zich proberen vooral te richten op de sportieve belangen. ADO zal dit vanavond moeten doen zonder Vito Wormgoor, die een kuitblessure heeft. Mathias Gert en Kevin Jansen keren beide terug van een blessure, maar over een basisplaats van beide middenvelders is nog enige onduidelijkheid.

Trainer Foeke Booy heeft duidelijk meer uitdagingen bij het samenstellen van zijn basisteam. Naast de geschorste Bart Vriends zijn Lesly de Sa, Deniz Türüç en Alex Schalk geblesseerd. En als klap op de vuurpijl zag Booy Marnix Kolder vrijdag ook geblesseerd de training verlaten. Desondanks blijft de trainer positief. “Als dingen tegenvallen, kunnen daar ook weer mooie dingen uit ontstaan”, liet hij optekenen in de voorbeschouwing naar deze belangrijke wedstrijd. Ook de matige start van de competitie heeft hem niet van zijn stuk gebracht. Booy heeft laten weten dat hij vast wil blijven houden aan zijn speelstijl en er alle vertrouwen in heeft dat de punten daarmee vanzelf gaan komen.

Feitjes
De wedstrijd vanavond is de 22e ontmoeting tussen beide ploegen. De thuisploeg was tien maal de sterkste, de Eagles gingen vijf keer met de zege terug naar Deventer. Toch zullen de bezoekers met veel vertrouwen uitzien naar deze wedstrijd, aangezien ADO slechts één van de laatste zeven Eredivisie wedstrijden tegen Go Ahead wist te winnen. De Hagenaars zullen vooral vertrouwen putten uit de slechte reeks waar Go Ahead Eagles momenteel in zit. Uit de laatste acht wedstrijden wist de ploeg van Booy slechts vijf punten te halen. Tevens hebben ze bezoekers al 25 uitwedstrijden in de Eredivisie op rij niet de nul weten te houden. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1996.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.