ADO Den Haag Vrijdag, 24. April 2015
20:00 uur
Vitesse
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 85. / Schot met links  (Martin Hansen)

90'
De tweede helft was er een met weinig hoogtepunten. Beide ploegen hadden kleine kansen om te scoren. Een kwartier voor tijd ging Vitesse ADO onder druk zetten, maar ADO kwam op voorsprong. Opnieuw was Kramer de doelpuntenmaker!
90'
90'
Gele kaart voor Thomas Kristensen (ADO Den Haag)
Ook hij gaat nog op de bon in blessuretijd.
90'
Mitchell de Vlugt maakt zijn debuut voor ADO in de eredivisie!
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell de Vlugt
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
90'
Gele kaart voor Marvelous Nakamba (Vitesse)
Arbiter Janssen bestraft hem met geel voor een schwalbe.
89'
Er komen vier minuten bij in Den Haag! Wat kan Vitesse nog?
85'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Michiel Kramer
Daar is hij dan toch! Een verre uittrap van Hansen wordt compleet verkeer ingeschat door de defensie van Vitesse, waardoor Kramer de bal op kan pikken en Room kan omspelen. Vanuit een moeilijke hoek schiet hij de bal binnen.
82'
Schot van Kastaneer belandt in de handen van Room.
80'
Vitesse gaat het meest voor de overwinning en dwingt ver terug op eigen helft.
79'
Wissel in bij Vitesse -> Wallace
79'
Wissel uit bij Vitesse -> Kevin Diks
78'
Hoe kan deze bal er niet in gaan?! Tot drie keer toe wordt het doel van Hansen onder vuur genomen, maar de bal gaat er niet in. De kans van Jan-Arie van der Heijden bij de tweede paal was de grootste. Hij stond slechts op enkele meters van het doel, maar wist de bal over het doel te krijgen.
76'
Het 'Haags kwartiertje' is begonnen. Het maakt toch altijd iets los bij de fans van ADO.
75'
Gele kaart voor Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
De jonge vleugelaanvaller gaat op de bom, na een tackle op Diks.
74'
Van Duinen dus naar de kant, hij lijkt er zelf niet heel gelukkig mee. Invaller Gervane Kastaneer was enkele wedstrijden terug nog trefzeker voor de thuisploeg.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike van Duinen
72'
Met nog twintig minuten op de klok is er geen team dat het meeste aanspraak maakt op drie punten. De 0-0 is een terechte tussenstand.
69'
Đurđević wordt aangespeeld met de rug naar de goal, maar hij schiet meteen uit de draai. Hansen voorkomt een treffer, vanuit een moeilijke hoek.
64'
Dubbele wissel aan de kant van Vitesse. Ook sterkhouder Vejinović gaat naar de kant, maar dat zal alles te maken hebben met zijn schorsing voor de komende wedstrijd. Het zou logisch zijn dat Josh McEachran hem dan ook vervangt.
63'
Wissel in bij Vitesse -> Marvelous Nakamba
63'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
63'
Wissel in bij Vitesse -> Josh McEachran
63'
Wissel uit bij Vitesse -> Marko Vejinović
61'
Het is wachten op een treffer die de wedstrijd echt openbreekt.
58'
Kramer raakt met zijn elleboog het hoofd van Olinyk. Het zit niet mee voor Olinyk deze wedstrijd. Hij heeft al twee flinke tikken gehad.
54'
Kopbal Wormgoor! Alberg geeft een voorzet vanaf de achterlijn en Wormgoor wint een kopduel voor het doel, maar de kopbal gaat te weinig naar de hoek om het Room echt lastig te maken.
52'
Alberg! Timothy Derijck bereikt Alberg en hij controleert de bal goed en haalt vervolgens uit. Zijn schot wordt aangeraakt en gaat daardoor net over.
50'
De thuisploeg probeert de tweede helft op dezelfde wijze te beginnen als de eerste helft.
48'
Heel Den Haag schreeuwt om een penalty, maar het lijkt een schwalbe van Vito Wormgoor.
46'
Door een brandmelding heeft de rust vijf minuten langer geduurd, maar de wedstrijd is weer hervat met een aftrap van Vitesse!
46'
45'
De tweede helft zal vijf minuten later beginnen. Er was namelijk een brandalarm in het Kyocera Stadion, maar het bleek loos alarm.
45'
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en leek Vitesse wat te overdonderen met het goede spel. De belangrijkste momenten van de eerste helft zijn de twee afgekeurde treffers. Bij beide treffers leek de arbitrage mis te zitten. Na een half uur spelen kwam Vitesse beter in de wedstrijd en nam het de wedstrijd over van ADO.
45'
45'
Kashia geeft een prachtige lange bal op Đurđević. De spits neemt de bal goed aan, maar het schot daarna mist doel.
44'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Vitesse)
Vejinović onderbreekt met een overtreding een Haagse aanval. Het betekent dat de middenvelder volgende week geschorst is.
42'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Hij gaat hard door op het been van Denys Oliynyk. Een meer dan terechte gele kaart. Olinyk lijkt flink aangeslagen.
40'
Eerder werd het dit seizoen 6-1 voor Vitesse in het GelreDome. De kans is klein dat er vanavond weer zoveel goals vallen. Ook het krachtsverschil lijkt vanavond bij lange na niet zo groot als destijds.
37'
De wedstrijd is wat aan het inkakken. De laatste tien minuten zijn er nauwelijks noemenswaardige hoogtepunten te noemen. Het eerste half uur was daarentegen een leuke wedstrijd om te zien.
34'
Vitesse heeft inmiddels langdurig balbezit en probeert de wedstrijd onder controle te krijgen.
31'
Malone geeft de bal mee aan Kramer, die het strafschopgebied in loopt. Zijn schot vanuit een moeilijke hoek kan gered worden door Room.
30'
Het eerste half uur zit erop en de Hagenezen hebben het beste van het spel gehad. De ploeg heeft het meeste balbezit en speelt goed voetbal. De ploeg van Henk Fraser heeft ook mogelijkheden gehad om de score te openen. Vitesse is nog niet in de vorm van de laatste weken. Vooralsnog zijn de twee afgekeurde treffers de belangrijkste momenten van de eerste helft.
26'
Nu wordt een doelpunt van Vitesse afgekeurd! Kevin Diks geeft een voorzet bij de tweede paal en daar kopt Dion Malone de bal op prachtige wijze achter zijn eigen doelman. Toch wordt de treffer geannuleerd omdat Đurđević buitenspel staat. Vreemd moment, maar Malone zal vooral blij zijn met deze afloop.
25'
Uroš Đurđević stoomt vanaf de middenlijn op naar het doel van ADO en hij is alle verdedigers van de thuisploeg de baas, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied mist de precisie en de kracht om het Hansen lastig te maken.
23'
Overmoedige poging van Alberg. Zijn schot van ruim dertig meter hobbelt bijna richting de cornervlag. Maar de aanvoerder van ADO speelt goed en is betrokken bij alle gevaarlijke momenten voor het doel van Vitesse tot nu toe.
20'
Doelpunt Kramer afgekeurd! Alberg draait een vrije trap prachtig bij de tweede paal en daar torent Kramer boven alles en iedereen uit. Zijn kopbal belandt over Room in de verre hoek. Knappe goal, maar de arbitrage heeft buitenspel geconstateerd.
16'
Het eerste kwartier is gespeeld en de thuisploeg heeft het betere van het spel. Met name via Jansen is de ploeg het dichtst bij een treffer geweest.
14'
Alberg lijkt toch kort achter spitsenduo Michiel Kramer en Van Duinen te spelen. Dus de formatie is 4-2-2 en niet 4-3-3. Toch opvallend, aangezien ADO vaak met drie aanvallers speelt.
10'
Goed schot Kevin Jansen! Alberg legt terug op Jansen en hij kapt eerst een speler van Vitesse uit, zodat hij ruimte creëert om uit te halen. Zijn schot gaat hoog richting de verre hoek, maar Room voorkomt een prachtige treffer!
10'
Een leuk begin van de wedstrijd! Beide ploegen zijn al gevaarlijk geweest en proberen aanvallend voetbal te spelen.
8'
Davy Pröpper besluit om uit te halen vanaf twintig meter, maar zijn schot belandt hoog in de tribunes.
7'
Mike van Duinen omspeelt Guram Kashia en komt daarna de zestienmeter binnen, vervolgens bereikt zijn voorzet niemand en komt Vitesse met de schrik vrij.
6'
Uroš Đurđević wordt diep gestuurd en omspeelt de doelman op de rand van de zestienmeter. De spits wijkt te ver naar de achterlijn, waardoor zijn poging niet gevaarlijk wordt en onschadelijk gemaakt kan worden. Misschien dat Martin Hansen beter in zijn doel had kunnen blijven.
5'
Lekker schotje van Alberg! De captain van ADO neemt een afgeslagen voorzet aan op de borst en volleert de bal daarna, maar Eloy Room kan makkelijk pakken.
3'
Vooraf was er veel verwarring over de opstelling van de thuisploeg, maar het lijkt inderdaad 4-3-3 te zijn en niet 4-2-2. Roland Alberg speelt daardoor als valse rechtsbuiten.
1'
De thuisploeg heeft afgetrapt: we zijn begonnen in Den Haag!
1'
Uroš Đurđević vervangt de geschorste Bertrand Traoré. Verder keert Davy Pröpper terug en heeft ook Denys Oliynyk een basisplek. Dit gaat ten koste van Josh McEachran en Renato Ibarra. Bij ADO Den Haag starten Kevin Jansen en Mike van Duinen, omdat Aleksandr Yakovenko en Wilson Eduardo ontbreken.
Welkom! ADO Den Haag en Vitesse openen de 32e speelronde van de eredevisie. Beide ploegen hebben eigen belangen om deze wedstrijd te winnen. Het belooft dan ook een interessante ontmoeting te worden in het Kyocera Stadion. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Als ADO wint, dan is de club definitief veilig
De statistieken uit het verleden spreken in het voordeel van de thuisploeg. De ontmoeting van vrijdagavond is de 24e wedstrijd tussen ADO en Vitesse in Den Haag. De Hagenezen wonnen twaalf keer, tegenover vijf overwinningen van Vitesse. Ook vorig seizoen trok ADO aan het langste eind. Onder meer door een goal van Michiel Kramer, won de thuisploeg met 2-1. Vorig weekend liep de ploeg van Henk Fraser tegen een nederlaag op in Alkmaar. AZ zegevierde met 3-1. De twee wedstrijden daarvoor leverden zes punten op. Dit waren hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Bij de thuisclub zal de hoop weer gevestigd zijn op clubtopscorer Kramer. Tot dusver was hij zestien keer trefzeker in de eredivisie, dit seizoen. Bij de thuisploeg ontbreken Gianni Zuiverloon, Mathias Gehrt en Wilfried Kanon.

Vitesse bezig aan een indrukwekkende serie
Vitesse is al een hele tijd bezig met een fantastische opmars op de ranglijst. De ploeg van Peter Bosz is momenteel de nummer vier van Nederland en daar zag het in de winterstop niet naar uit. Destijds bivakkeerden de Arnhemmers in het rechterrijtje. Vitesse is de laatste twaalf wedstrijden ongeslagen in de eredivisie, een indrukwekkende mijlpaal. Vorige week moest FC Dordrecht eraan geloven in het GelreDome. Bernard Traoré is een sleutelspeler in de opmars. De spits maakte al elf competitiegoals. Voor ADO is het prettig dat de aanvaller er vrijdagavond niet bij is, aangezien hij een schorsing uitzit. Als Vitesse de serie voortzet dan is de derde plek als eindrangschikking nog een realistische doelstelling. Het verschil tot nummer drie Feyenoord is op dit moment vier punten en de ploeg van Peter Bosz gaat nog op bezoek in De Kuip. De Arnhemmers kunnen in ieder geval hoop putten uit de ontmoeting eerder dit seizoen, want destijds zegevierde Vitesse met 6-1.