24.04.2015 19:12

Đurđević vervangt clubtopscorer bij Vitesse

Renato Ibarra (l.) bespringt Bertrand Traoré (r.), die zojuist de 1-0 heeft gemaakt namens Vitesse in het duel met Heracles Almelo. (21-12-2014)
Renato Ibarra (l.) bespringt Bertrand Traoré (r.), die zojuist de 1-0 heeft gemaakt namens Vitesse in het duel met Heracles Almelo. (21-12-2014)

Peter Bosz kan in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag geen beroep doen op clubtopscorer Bertrand Traoré. De spits is vrijdagavond geschorst en daardoor niet inzetbaar. Zijn vervanger is Uroš Đurđević.

De Servische spits maakte tot dusver één competitietreffer dit seizoen. Met die goal groeide hij uit tot matchwinner in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Davy Pröpper keert verder terug in de basis bij de bezoekers na een schorsing. De begeerde middenvelder werd vorige week vervangen door Josh McEachran. Verder vervangt Denys Oliynyk één van de doelpuntenmakers van vorige week, Renato Ibarra. Hij maakte zijn eerste treffer van dit seizoen tegen FC Dordrecht (3-0 winst).

Aan Haagse kant ontbreken winteraanwinsten Aleksandr Yakovenko en Wilson Eduardo. Daardoor is er een basisplaats voor Kevin Jansen en keert ook Mike van Duinen terug in de basis. De rossige aanvaller moest vorige week genoegen nemen met een plekje op de bank.

Voor ADO is het een belangrijke wedstrijd om zich te verzekeren van eredivisievoetbal komend seizoen. Vitesse moet winnen om de druk op Feyenoord te houden in de strijd om de derde plek. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van Ed Janssen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner