FC Twente Zaterdag, 16. Augustus 2014
19:45 uur
ADO Den Haag
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kamohelo Mokotjo 45. / Schot met rechts  (Kyle Ebecilio)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 54. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 77. / Kopbal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Shadrach Eghan 86. / Schot met rechts

90'
Na die saaie eerste helft, was de tweede helft meer dan vermakelijk! ADO kwam van een achterstand terug en stond tot vijf minuten voor tijd met 2-1 voor dankzij doelpunten van Alberg en Van Duinen. Eghan maakte met een afstandsschot de gelijkmaker. en zo eindigt dit duel in een 2-2 gelijkspel.
90'
90'
Aan de andere kant is ook ADO dicht bij de overwinning. Van Duinen bedient Kramer, maar de spits komt een teenlengte tekort om zijn ploeg naar een driepunter te schieten.
90'
Twente dringt aan in de slotminuten. Invaller Børven vindt de bal plotseling voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied en haalt ineens uit. Zijn schot eindigt in de handen van Hansen, die een prima wedstrijd keept.
86'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Shadrach Eghan
En het staat opnieuw gelijk in de Grolsch Veste! Hansen bokst een vrije trap weg uit zijn strafschopgebied met als gevolg dat Eghan de bal voor zijn voeten krijgt. Zijn geplaatste schot, vanaf een meter of twintig afstand, kan door Hansen niet uit het Haagse doel worden gehouden en dus is het 2-2!
86'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
86'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
84'
Aangezien Mokhtar zojuist is gewisseld, mag nu Eghan aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging eindigt in de Haagse muur.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
82'
Wissel in bij FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
81'
De gemoederen in het veld lopen even hoog op, met name tussen Zuiverloon en Castaignos. Wiedemijer moet eraan te pas komen om de gemoederen te sussen.
79'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Een kaart voor Alberg als gevolg van een overtreding op Ebecilio.
77'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Mike van Duinen
ADO staat op voorsprong! Een schot van Malone belandt buiten bereik van Marsman op de paal. Van Duinen is daarna het meest attent en probeert de rebound erin te tikken. In eerste instantie stuit hij nog op Marsman, maar daarna is het wel raak. Met het hoofd kopt hij de bal tegen de touwen. Wat een verassing hier in Enschede!
73'
Een voorzet van Malone komt via het been van Koppers plotsklaps voor de voeten van Kramer. De spits heeft veel vrijheid, maar schiet te gehaast. Zijn schot mislukt volledig en gaat hoog over.
69'
Een prima actie van Castaignos krijgt geen goed vervolg door toedoen van Eghan. De invaller wil ineens uithalen, maar struikelt hierbij enigszins over zijn eigen voeten waardoor de kans is verkeken.
66'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
66'
Wissel uit bij FC Twente -> Tim Hölscher
66'
Hölscher trekt vanaf links naar binnen en probeert het met een laag schot. Zijn inzet mist kracht en kan zodoende eenvoudig worden gepakt door Hansen.
63'
Opnieuw willen de bezoekers een strafschop, ditmaal na een duel tussen Koppers en Van Duinen. Scheidsrechter Wiedemijer wuift de protesten van de Hagenezen weg.
62'
Een gevaarlijk moment nu voor de goal van FC Twente. Een prima voorzet vanaf rechts wordt door de aanvallers van ADO echter niet tot doelpunt gepromoveerd.
60'
Even was de sfeer in Enschede wat beter na de goal van Mokotjo. De gelijkmaker van Alberg zorgt er echter voor dat de sfeer bij lange na niet meer zo is als een paar minuten geleden.
56'
Een prima balletje van Castaignos zorgt ervoor dat Hölscher alleen op ADO-doelman Hansen afgaat. De keeper komt echter als winnaar uit dat duel want hij keert het schot van Hölscher. Wat een kans zo vlak na de gelijkmaker zeg!
54'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Roland Alberg
Het buitenkansje wordt door Alberg niet onbenut gelaten en zo staat het weer gelijk! Zijn penalty is hard en in de hoek gemikt waardoor Marsman kansloos is.
54'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Na zijn lichte overtreding waaruit de strafschop voortvloeit, krijgt de verdediger geel.
54'
ADO krijgt een strafschop nadat Kramer licht wordt vastgepakt door Bengtsson!
53'
De aanname bij Castaignos is niet goed met als gevolg dat de spits een kansrijke mogelijkheid om zeep helpt. Daar had hij meer mee moeten doen.
51'
Iedereen bij ADO denkt dat Castaignos buitenspel staat waardoor de spits alle ruimte heeft. Hansen verkleint zijn doel echter uitstekend met als gevolg dat Castaignos de bal niet in het doel weet te krijgen. De hoek was dan ook niet gemakkelijk.
49'
Een vrije trap van Mokhtar wordt het Haagse strafschopgebied ingeschoten. Daar niemand de voorzet raakt, kan Hansen eenvoudig vangen.
46'
De bal rolt weer in Enschede als FC Twente heeft afgetrapt. Beide ploegen beginnen deze tweede helft ongewijzigd. Het is voor de voetballiefhebber hopen op wat meer spektakel dan in de eerste helft.
46'
45'
De eerste helft kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten. Op de treffer in blessuretijd van Mokotjo na, viel er slechts een grote kans te noteren. Na anderhalve minuut schoot Ebecilio in kansrijke positie niet raak. ADO liet zich vanavond tot dusver absoluut nog niet zien en is ongevaarlijk geweest.
45'
45'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Kamohelo Mokotjo
In blessuretijd is daar uit het niets de openingstreffer voor Twente! Een prima combinatie tussen Ebecilio en Mokotjo in het Haagse strafschopgebied zorgt ervoor dat laatstgenoemde in scoringspositie komt. Van dichtbij schiet de middenvelder, die zijn eerste thuiswedstrijd voor Twente speelt, de bal laag in de verre hoek. Knappe goal!
44'
Van Duinen lijkt zich te hebben verstapt en wordt behandeld aan de zijlijn. Na een korte behandeling komt hij het veld weer in en het lijkt er dus op dat hij door kan.
43'
Houtkoop snelt over rechts richting de Twentse goal en besluit het eens van afstand te proberen. Zijn schot zeilt ongevaarlijk over het doel van Marsman.
41'
Gele kaart voor Youness Mokhtar (FC Twente)
Mokhtar krijgt het eerste geel van de wedstrijd als hij Kristensen over de knie legt.
39'
Kusk bereikt Ebecilio die op de rand van het Haagse strafschopgebied staat gepositioneerd. Ebecilio probeert vervolgens te schieten, maar een Haags been blokt zijn inzet en zo is het gevaar weer geweken.
36'
Twente is de dominante ploeg, speelt de bal rond en wacht geduldig op een opening in de hechte defensie van de Hagenezen. ADO stelt daar nog bar weinig tegenover. Aanvallend lukt er namelijk maar weinig bij de mannen van Fraser.
32'
Een vrije bal wordt door Mokhtar het Haagse strafschopgebied ingedraaid. De kopkans is voor Ebecilio. Zijn inzet verdwijnt over de goal van Hansen.
31'
Mokhtar mag aanleggen voor een vrije trap vanaf 23 meter afstand na een overtreding van Malone op eerstgenoemde. De aanvaller krult de bal richting de hoek, maar Hansen is attent en slaat het leder uit zijn doel.
29'
Eindelijk weer eens wat opwinding in Enschede. Kusk creëert zelf de ruimte voor het schot en vanaf de rand van het zestienmetergebied haalt de nieuweling aan Twente-zijde uit. Zijn lage schot wordt gepakt door Hansen.
28'
Opvallend is dat FC Twente in vijf van de laatste zeven Eredivisieseizoenen het eerste duel gelijkspeelde. Als de ploeg zo weinig kansen blijft creëren als tot dusver het geval is, is dat ook dit jaar weer een reële mogelijkheid. Ook het gebrek aan kansen aan de kant van ADO draagt hier uiteraard aan bij.
24'
De grensrechter lijkt er bij enkele buitenspelbeslissingen niet helemaal goed bij te zitten, dit tot onvrede van Twente-coach Schreuder. Die ziet dat zijn ploeg op deze manier al enkele goede kansen is ontnomen.
21'
De aanvallers van de thuisploeg spelen op randje buitenspel met als gevolg dat ze regelmatig buitenspel staan. Tot nu toe werkt de buitenspelval van ADO dus naar behoren.
19'
Na bijna twintig minuten spelen, is er pas een grote kans te noteren geweest. Twente probeert het aanvallend wel, maar veel combinaties mislukken tot dusver. ADO zakt in en loert op de counter.
15'
Twente laat zich weer even zien in aanvallend opzicht. Eerst komt Hölscher net te kort om een voorzet van Kusk binnen te koppen, daarna wordt een schot van Mokhtar binnen het strafschopgebied geblokt.
11'
Marsman neemt erg veel risico als hij Lachman met een boogballetje aan probeert te spelen. Kramer zit er attent met zijn hoofd tussen, maar gelukkig voor Marsman en Twente vliegt de bal ongevaarlijk over de achterlijn. Daar komt de doelman van Twente met de schrik vrij!
10'
Er staat vanavond overigens één debutant op het veld: Xander Houtkoop. De rappe flankspeler kwam deze zomer over van Go Ahead Eagles en maakt zijn eerste speelminuten in het shirt van ADO Den Haag.
7'
Een voorzet vanaf rechts belandt op het hoofd van Kramer. De lange spits kopt echter ongevaarlijk over. Zo laten ook de bezoekers zich even zien.
5'
Mokhtar komt een teenlengte te kort om van dichtbij in te schieten of een ploeggenoot in stelling te brengen. Dat zag er gevaarlijk uit. Twente opent dus sterk.
2'
Al na anderhalf minuut krijgt Twente een grote kans om de score te openen! Een prima combinatie zorgt ervoor dat Ebecilio de kans krijgt om uit te halen. Zijn schot in de korte hoek is goed, maar wordt erg knap gekeerd door doelman Hansen.
1'
Het gaat beginnen in de Grolsch Veste! We gaan nu zien of ADO Den Haag na al die jaren weer eens weet te winnen in Enschede. De bezoekers trappen af!
1'

FC Twente tegen ADO Den Haag, dat is de wedstrijd waar u op deze zaterdagavond bij aanwezig bent. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal vanavond voor u live verslag doen van dit treffen. Het duel, dat wordt gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede, zal starten om kwart voor acht. Reinold Wiedemeijer is de scheidsrechter die de strijd tussen FC Twente en ADO Den Haag in goede banen hoopt te gaan leiden.

FC Twente
FC Twente opende vorige week haar Eredivisieseizoen op bezoek bij SC Cambuur, maar dat bezoek verliep voor de Tukkers niet zoals gewenst. In Leeuwarden werd het 1-1 en met die eindstand kwam de ploeg uit Enschede nog goed weg. Slechts drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde Youness Mokhtar met een gelukje voor de gelijkmaker. Lang zag het er dus voor Twente naar uit dat de openingswedstrijd verloren zou worden. Vanavond gaat het elftal van coach Alfred Schreuder op jacht naar de eerste overwinning van dit seizoen. De trainer denkt niettemin dat het niet gemakkelijk zal worden tegen ADO, dat vorige week in eigen huis nipt verloor van Feyenoord. “Vanuit de omschakeling kunnen ze heel gevaarlijk zijn. We zijn gewaarschuwd, we weten dat het een moeizame wedstrijd kan worden. In balbezit moeten we geduldig en zuinig zijn”, zo zei Schreuder vrijdagmiddag over het treffen met de Hagenezen. Tegen ADO kan Schreuder vanavond in ieder geval geen beroep doen op Renato Tapia en Felipe Gutiérrez, zij zijn beiden geblesseerd. Andreas Bjelland traint wel weer mee met de groep, maar ook voor hem komt het duel van deze zaterdag te vroeg. Daarentegen is Shadrach Eghan weer hersteld van zijn blessure en zodoende behoort hij dan ook tot de Twentse selectie van vanavond.

ADO Den Haag kent geen gemakkelijke seizoensopening. Nadat de Hagenezen vorige week Feyenoord ontvingen in het Kyocera Stadion, staat dus tijdens de tweede speelronde de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Paniek zal er in de Hofstad niet uitbreken mocht de club vandaag opnieuw verliezen, want in de laatste vijf Eredivisieseizoenen won ADO geen enkel duel in de eerste twee speelronden. Het team uit Den Haag liet afgelopen zondag tegen de Rotterdammers zien aardig te kunnen voetballen onder leiding van coach Henk Fraser en daarmee zette ADO de goede lijn van de laatste wedstrijden van het vorige seizoen door. Ruim vijftig minuten speelden de Hagenezen tegen Feyenoord met een man minder en lang leek het erop dat het duel zou eindigen in een gelijkspel. Zuur was het voor de mannen van Fraser toen Mitchell te Vrede in blessuretijd toch nog de 0-1 tegen de touwen kopte en Den Haag daarmee in rouw achterliet. De man die na veertig minuten voetballen het veld gedwongen moest verlaten was Mitchell Schet. Hij kreeg twee keer een gele kaart en is zodoende ook geschorst voor het treffen tegen de Tukkers. Naast Schet ontbreekt ook Mathias Gehrt in de wedstrijdselectie van ADO, hij kampt met de naweeën van een blessure. Wie Fraser tegen Twente wel opstelt, is hier te lezen. Hier vindt u namelijk de complete opstellingen van beide elftallen.

Statistieken
Volgens de statistieken krijgt ADO het vanavond erg lastig in Enschede. Deze wedstrijd (in Enschede) werd namelijk 32 keer eerder gespeeld in de Eredivisie en de bezoekers wonnen slechts twee keer. De laatste keer dat dit gebeurde was lang geleden: in oktober 1967 werd het 0-3. Van de 32 ontmoetingen won de thuisploeg er 23. Bovendien is FC Twente al 21 thuiswedstrijden in de Eredivisie zonder nederlaag. Toch is niet alles negatief voor de Hagenezen. Vorig seizoen wist Twente immers niet te winnen van ADO. In Den Haag werd het 3-2 in het voordeel van de ploeg uit de Hofstad en in Enschede eindigde het gelijk dankzij treffers van Gutiérrez en Michiel Kramer.