0 : 1 Torinfos in de Ticker Ryan Thomas 40. / Schot met links  (Ben Rienstra)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Giovanni Korte 81. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mustafa Saymak 90. / Schot met links  (Tomáš Necid)

90'
Wat een dreun deelt PEC Zwolle hier uit in de blessuretijd. Met een man minder slepen ze nog een overwinning uit het vuur. In het laatste kwartier kwamen de bezoekers met een man minder te staan, waarna FC Dordrecht vrij snel de gelijkmaker wist te maken. Aan de hand van de nieuwe aanwinst Tomáš Necid gaan de drie punten toch mee in de bus terug naar Zwolle.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:2 door Mustafa Saymak
Necid is bij zijn debuut direct belangrijk. Bij zet door aan de linkerkant van het veld en behoudt het overzicht. Hij legt de bal perfect terug op het zestienmetergebied, waar Saymak helemaal vrij staat om met links fantastisch binnen te schieten.
90'
We krijgen drie extra speelminuten erbij.
90'
Gele kaart voor Rihairo Meulens (FC Dordrecht)
Meulens onderbreekt een uitbraak van PEC Zwolle, wat volgens de scheidsrechter een gele kaart waard is.
85'
Tegen een man minder jaagt FC Dordrecht nu nadrukkelijk op de volle winst.
82'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Steven Fernandes Pereira
82'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
81'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:1 door Giovanni Korte
Deze gelijkmaker past helemaal in het spelbeeld van deze wedstrijd. Een inzet van Mart Lieder belandt op de paal. Via Diederik Boer belandde de bal voor de voeten van Korte, die de bal in een leeg goal kon tikken.
79'
Geel-rode kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Het opvangen van Rihairo Meulens langs de zijlijn, betekent de tweede gele kaart deze wedstrijd voor Bart van Hintum.
77'
Op de tribune zitten vanavond enkele vertegenwoordigers van Sparta Praag. PEC Zwolle heeft vanavond in ieder geval geen duidelijk beeld afgegeven aan de Tsjechen, over wat ze daadwerkelijk kunnen.
75'
FC Dordrecht blijft op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg wordt steeds sterker, maar weet het eindstation in de diverse aanvallen maar niet te bereiken.
72'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rihairo Meulens
72'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
69'
Gele kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Van Hintum laat een vrije trap over aan Lukoki. De scheidsrechter ziet dit als tijdrekken en bestraft de verdediger met een gele kaart.
68'
Ondanks het matige spel, heeft het publiek in Dordrecht het toch aardig naar zijn zin. Een corner voor de thuisploeg wordt met luid gejuich ontvangen. Dat deze vervolgens weinig oplevert, lijkt niemand iets uit te maken.
66'
Waar in de eerste helft Lukoki tot de betere spelers behoorde als rechtsbuiten, valt in het begin van de tweede helft vooral Giovanni Korte op in positieve zin. Ook hij speelt op de rechtsbuiten positie.
63'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
63'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
60'
In het eerste kwartier na de rust, vertonen beide ploegen weinig signalen van verbetering ten opzichte van de eerste helft. Het spel blijft rommelig en kansen blijven wederom uit.
56'
Doelpuntenmaker Thomas gaat naar de kant en wordt vervangen door de nieuwe aanwinst Tomáš Necid. Stef Nijland neemt in het veld de plek van Thomas over, waardoor Necid in de spits kan gaan spelen.
56'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Tomáš Necid
56'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
55'
Gele kaart voor Funso Ojo (FC Dordrecht)
Thomas stoomt op over de as van het veld en kan alleen door Ojo worden gestopt ten koste van een gele kaart.
53'
Pisas! Giovanni Korte slingert de bal vanaf rechts voor de goal. Everon Pisas komt voor zijn man, maar ziet zijn kopbal net voorbij de tweede paal stuiteren.
52'
Hij oogt nog niet helemaal fit, maar Thomas keer weer terug binnen de lijnen.
51'
Doelpuntenmaker Ryan Thomas gaat door zijn enkel en moet zich buiten het veld laten behandelen.
48'
Joris van Overeem! De afstandsschoten van de thuisploeg komen bijna allemaal van hem vanavond. Van Overeem draait vanaf links naar binnen en schiet vanaf de rand van het zestienmetergebied. Zijn poging gaat wederom over.
47'
In de rust liet assistent-trainer Gerard de Nooijer weten dat hij niet heel ontevreden is. De achterstand is wat hem betreft dan ook niet terecht.
46'
We starten ongewijzigd aan de tweede helft. PEC Zwolle heeft afgetrapt voor het vervolg van de wedstrijd.
46'
45'
Deze eerste helft was geen lust voor het oog. Beide ploegen kregen maar geen rust in hun spel, waardoor het enorm rommelig oogde. De kleine kansen die er ontstonden, hingen vaak van toeval aan elkaar. Tot aan de plotselinge goal van PEC Zwolle, was FC Dordrecht heel licht de bovenliggende partij. De thuisploeg zal in de tweede helft echter flink aan de bak moeten, om niet tegen een nederlaag aan te lopen.
45'
45'
We krijgen minimaal één minuut blessuretijd erbij.
43'
De thuisploeg probeert zich vlak voor rust te herstellen van de tegengoal. Veel balverlies maakt dit echter niet makkelijk.
40'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Ryan Thomas
Uit het niets is daar een doelpunt voor de bezoekers. In een snelle uitbraak zet Ben Rienstra ineens Ryan Thomas vrij voor de keeper. Met links schuift hij de bal beheerst achter keeper Kurto.
38'
Beide ploegen missen de creativiteit in hun spel. Er is aan beide kanten geen enkele speler die het spel opeist. Het publiek wordt vanavond absoluut niet verwend.
35'
Eindelijk weer eens actie voor de goal van Diederik Boer. Na slordig spel van beide kanten, valt de bal bij toeval voor de voeten van Joris van Overeem. De matchwinner van vorige week schiet nu de bal vanaf een meter of tien echter vrij roekeloos over.
31'
Het meeste balbezit is na een half uur spelen nog steeds voor FC Dordrecht, maar de thuisploeg doet er maar weinig mee. De kansjes die er ontstaan, zijn veelal voor de bezoekers.
27'
Als PEC Zwolle gevaarlijk wordt, dan is het bijna altijd via Lukoki. Net als vorige week is de snelle buitenspeler altijd dreigend. Zijn voorzet vanaf rechts bereikt echter geen medespeler, waardoor Filip Kurto niet in actie hoeft te komen.
26'
Het is al een hele tijd geleden, maar de laatste vijf thuisduels van FC Dordrecht in de Eredivisie werden niet verloren. Vooralsnog komt die ongeslagen status vanavond niet in gevaar.
23'
Halverwege de eerste helft zijn de kansen nog zeer schaars. De intentie is er wel aan beide kanten, maar tot veel gevaarlijke situaties voor een van de keepers is het nog niet gekomen.
19'
Gele kaart voor William Troost-Ekong (FC Dordrecht)
Na een snel genomen vrije trap van Zwolle lijkt Nijland te ontsnappen aan de aandacht van de verdedigers. William Troost-Ekong kan nog net aan de noodrem trekken, maar moet dat bekopen met een gele kaart.
17'
Wat een kans! Jody Lukoki stoomt op aan de rechterkant van het veld en geeft een heerlijke voorzet op Stef Nijland. De spits kan in het zestienmetergebied helemaal vrij inkoppen, maar ziet zijn bal over de goal vliegen.
15'
Het eerste kwartier kent een licht overwicht voor de Schapenkoppen. Met ongeveer 65% balbezit krijgt de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd.
13'
Een afgekeurd doelpunt. Een snel genomen vrije trap van FC Dordrecht wordt vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen geschoten. Maar de goal telt niet. De vrije trap van Dordrecht wordt te snel genomen. In de herkansing levert een nieuwe poging geen gevaar op.
11'
PEC Zwolle kreeg twee corners achter elkaar, maar allebei waren zonder gevaar.
10'
De eerste mogelijkheid van PEC Zwolle komt van de voet van Stef Nijland. Een steekbal van Ben Rienstra stuurt Nijland de zestien in. Zijn schot wordt geblokt, waarna een corner volgt.
7'
Na zeven minuten is er voor het eerst wat dreiging van de thuisploeg. Een slordige ingooi zorgt er echter voor dat de aanval abrupt ten einde komt.
4'
De eerste minuten spelen beide ploegen vooral de lange bal. Van verzorgd aanvallend spel is er aan beide kanten vooralsnog geen sprake.
1'
We zijn onderweg. Na negentien jaar is de Eredivisie nu officieel weer terug in Dordrecht
1'
FC Dordrecht begint met dezelfde elf basisspelers als vorige week. Bij PEC Zwolle vervangt Maikel van der Werff de geblesseerde Trent Sainsbury. Aan beide kanten beginnen de nieuwelingen dus op de bank.

Op deze zaterdagavond heten wij u hartelijk welkom bij het duel tussen FC Dordrecht en PEC Zwolle. Beide ploegen zijn de competitie vorig weekend begonnen met een overwinning en zullen er vanavond alles aan doen om de ongeslagen status te behouden. Het is in de geschiedenis pas de derde keer dat dit duel op het hoogste niveau wordt uitgevochten. Sterker nog, slechts drie seizoenen geleden troffen beide clubs elkaar nog in de Jupiler League. Mijn naam is Dennis Korpel en ik doe vanavond live verslag van deze wedstrijd.

FC Dordrecht
In Dordrecht is men pas net bekomen van de fantastische start van het seizoen. Velen schreven voor dit seizoen FC Dordrecht op als degradatiekandidaat nummer één, maar de eerste drie punten zijn al veroverd door de schapenkoppen. Ondanks deze sterke start, liet trainer Ernie Brandts afgelopen week wel optekenen dat een zeventiende plek nog steeds een prima resultaat zou zijn dit seizoen. Rechtstreekse degradatie ontlopen is en blijft de doelstelling. Om die doelstelling te kunnen behalen, blijft Technisch Directeur Marco Boogers op zoek naar versterkingen. Afgelopen week leverde dat een handtekening op van Jordy van Deelen. De verdediger speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis voor FC Dordrecht en trainde de laatste tijd al met de selectie mee.

PEC Zwolle
Niets anders dan hosanna, de laatste maanden bij PEC Zwolle. De laatste vijf officiële wedstrijden van PEC Zwolle, leverden de club twee prijzen en een (tijdelijke) eerste plaats op de ranglijst op. En gezien de recente historie, is er goede hoop in Zwolle dat deze goede reeks vanavond een vervolg krijgt. De laatste drie wedstrijden in Dordrecht, waren alle drie een prooi voor de bezoekers. Waar FC Dordrecht een nieuwkomer mocht verwelkomen de afgelopen week, was dat ook het geval bij PEC Zwolle. Tomáš Necid is voor een jaar gehuurd van CSKA Moskou. Ron Jans liet al in een vroeg stadium weten dat de nieuwe aanvaller niet in de basis zal gaan starten vanavond.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis. Beide opstellingen zijn hier te vinden.