Vitesse Zaterdag, 16. Augustus 2014
SC Cambuur
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Hemmen 10. / Schot met rechts  (Dejan Meleg)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria Labyad 19. / Schot met rechts  (Marko Vejinović)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Zakaria Labyad 37. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 89. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Bartholomew Ogbeche heeft in de slotfase van Vitesse - SC Cambuur een punt gered voor de Leeuwarders. Vitesse had ook in de tweede helft een licht overwicht, maar grote kansen waren er niet. In de 89e minuut kwam Cambuur alsnog op gelijke hoogte. Een hoekschop bleef voor het Arnhemse doel hangen. Piet Velthuizen kon nog redding brengen op een poging van Martijn Barto, maar op de rebound van Ogbeche had hij geen antwoord: 2-2.
90'
90'
Wissel in bij Vitesse -> Abiola Dauda
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
89'
Gele kaart voor Piet Velthuizen (Vitesse)
Velthuizen krijgt de gele kaart wegens protesteren. Hij is namelijk van mening dat Cambuur helemaal geen hoekschop had mogen krijgen.
89'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:2 door Bartholomew Ogbeche
Hoe is het mogelijk? Matig verdedigen levert Vitesse wederom een tegentreffer op. De bal blijft na een hoekschop van Cambuur liggen voor het doel van Vitesse. Velthuizen kan nog redding brengen op een eerste poging, maar de rebound wordt hard in het doel geschoten voor Ogbeche: 2-2.
87'
Weer een redding van Nienhuis. Oliynyk ontdoet zich van twee tegenstanders, maar stuit vervolgens weer op de Cambuurse goalie.
86'
Cambuur heeft nog een paar minuten om de gelijkmaker te forceren. Gaat het ze lukken?
83'
Oliynyk! Vitesse moet hier op 3-1 komen. De aanvaller passeert zijn directe tegenstander en schiet op doel, maar Nienhuis brengt redding.
82'
Kansje voor Cambuur! Barto krijgt een aardige mogelijkheid, maar stuit van dichtbij op Velthuizen.
82'
Laatste wissel bij Cambuur. Mart Dijkstra is de vervanger van Rusnák.
81'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
81'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Albert Rusnák
79'
Wat een foutenfestijn zeg. Telkens als er een grote kans lijkt te ontstaan gaat er wat mis.
76'
Traoré wordt nu toch vervangen. Denys Oliynyk komt voor hem in het veld.
75'
Wissel in bij Vitesse -> Denys Oliynyk
75'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
73'
Traoré kan overigens vooralsnog gewoon door.
71'
Nee, tot dusver is de tweede helft weinig enerverend.
69'
De huurling van Chelsea ligt momenteel geblesseerd op de grond. Kan Traoré door?
68'
Traoré gaat dit seizoen weinig assists op zijn naam krijgen als hij op deze manier doorgaat.
67'
Traoré gaat voor eigen succes! De aanvaller staat op de achterlijn en heeft twee medespelers voor het doel, maar besluit toch voor eigen succes te gaan. Wat een egoïstische beslissing zeg.
66'
Weer een mogelijkheid uit een corner voor Vitesse. Deze keer is het Pröpper die kan koppen, maar de middenvelder mikt naast.
65'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Bijker gaat op de bon. De verdediger haalt Vako hardhandig naar de grond en ziet geel.
65'
Cambuur-trainer Henk de Jong gaat op de aanval speler. Middenvelder Bakker is vervangen voor spits Martijn Barto.
64'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
64'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
64'
Kansje voor Vitesse. Guram Kashia kan koppen na hoekschop van Labyad, maar mikt over.
60'
Het blijft rommelig in de tweede helft. Vitesse heeft een licht overwicht, maar tot veel kansen komen de Arnhemmers niet.
57'
De eerste wissel van de wedstrijd is een feit. Ajax-huurling Dejan Meleg gaat naar de kant. Bob Schepers komt in het veld.
56'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bob Schepers
56'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Dejan Meleg
55'
Wat een pegel! Vitesse countert en het is uiteindelijk Wallace die van Traoré mag uithalen. De Braziliaan raakt de bal vol, maar schiet in het zijnet.
53'
Gele kaart voor Davy Pröpper (Vitesse)
Geel voor Davy Pröpper. Hij komt wild inlopen bij Bijker en krijgt daarvoor de gele kaart van Braamhaar.
52'
Vorige week schoot Rusnák een vrije trap fraai binnen. Vandaag schiet hij hem zeker twee à drie meter over het doel van Velthuizen.
51'
Cambuur krijgt een vrije trap op een mooie positie. Rusnák wordt neergelegd door Vejinović.
49'
Eerste poging van de tweede helft komt op naam van Traoré. Hij schiet vanaf een meter of zeventien, maar zijn poging gaat recht in de handen van Nienhuis.
49'
Beide ploegen lopen te stuntelen in het begin van de tweede bedrijf. Er wordt ontzettend omgesprongen met het balbezit.
46'
We zijn weer begonnen in 't GelreDome. Cambuur heeft afgetrapt.
46'
45'

Beide ploegen begonnen matig aan de wedstrijd. SC Cambuur kwam enigszins gelukkig op voorsprong. Dejan Meleg veroverde de bal en bezorgde deze bij Michiel Hemmen. De spits mocht kappen en schieten. Zijn poging werd aangeraakt en ging in het doel: 0-1.

Vervolgens kwam Vitesse steeds beter in de wedstrijd. De Arnhemmers kregen een aantal kleine mogelijkheden en kwam in negentiende minuut op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Zakaria Labyad werd aangeraakt en liet doelman Leonard Nienhuis kansloos: 1-1. Vlak voor de rust kreeg Vitesse een strafschop. Mohamed El Makrini beging een overtreding op Vako. Labyad schoot de strafschop zuiver in: 2-1.
45'
42'
Mogelijkheid voor de Arnhemmers. Vejinović mag een vrije trap nemen, maar mikt net over.
42'
Cambuur heeft het moeilijk in Arnhem. Vitesse blijft in de aanval.
39'
Vitesse had de afgelopen periode een overwicht, maar deze strafschop werd wel heel makkelijk gegeven door scheidsrechter Braamhaar. Enfin, hij is gegeven en Labyad heeft dit buitenkansje benut: 2-1.
37'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Zakaria Labyad
Labyad scoort zijn tweede van de avond. De Marokkaan mikt de bal in de linkerhoek, terwijl doelman Nienhuis naar de andere hoek duikt: 2-1.
36'
Strafschop! Vitesse krijgt een penalty. Vako wordt aangetikt door El Makrini, waardoor Braamhaar Vitesse een strafschop geeft.
34'
Dat scheelde maar een haartje! Traoré wordt aangespeeld op de rechterflank. De middenvelder annex vleugelaanvaller trekt naar binnen en haalt uit met zijn linkerbeen. De poging van Traoré vliegt maar net naast het doel.
34'
De nieuwe spits Abiola Dauda zit wel op de bank, maar Vako krijgt voorlopig de voorkeur in de punt van de aanval.
33'
Zodra Vitesse in de buurt komt van het strafschopgebied lijken de Arnhemmers besluiteloos te zijn. Vitesse-trainer Peter Bosz heeft behoefde aan een 'killer' voor het doel.
30'
Heerlijke actie van Labyad! Hij ontdoet zich van twee directe tegenstander, maar in tweede instantie wordt hij toch gestopt. Jammer, want de actie was om van te smullen.
30'
Het is overigens opvallend rusting in 't GelreDome. De meeste mensen uit Arnhem en omgeving zijn schijnbaar nog op vakantie.
28'
Op Labyad na, is de aanval van Vitesse onzichtbaar. Valeri Vako Qazaishvili en Bertrand Traoré hebben de bal nog amper aangeraakt.
26'
Oef! Erik Bakker ontsnapt aan buitenspel. De middenvelder mag door, maar lijkt besluiteloos. Hij geeft de verdediging genoeg kans om terug te komen, waardoor hij niet tot een gevaarlijke poging komt.
26'
Vitesse lijkt sterker te worden. Een tweede doelpunt van de Arnhemmers hangt in de lucht.
24'
Het doelpunt van zojuist kwam overigens uit de lucht vallen. Labyad probeerde het maar eens van grote afstand en scoorde met een gelukje.
22'
Daar had Cambuur meer uit moeten halen. Een voorzet van Albert Rusnák wordt goed teruggelegd door Hemmen. Mohamed El Makrini lijkt uit te gaan halen, maar wordt in de weg gelopen door een ploeggenoot. De middenvelder komt daardoor niet tot een schot.
19'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Zakaria Labyad
Het staat weer gelijk in Arnhem! Marko Vejinović legt de bal breed op Labyad. De Marokkaan neemt aan en haalt uit. Net als bij de treffer van Hemmen wordt ook het schot van Labyad aangeraakt, daardoor is doelman Leonard Nienhuis kansloos: 1-1.
18'
Marvelous Nakamba komt vanavond nog niet in actie. De Zimbabwaanse aanwinst van de Arnhemmers is nog niet speelgerechtigd.
15'
Nou, Vitesse moet aan de bak vanavond. Het spel wordt er vooralsnog niet beter op, waardoor het wel eens een hele lange avond voor de Arnhemmers kan worden.
13'
Kansje voor Vitesse. Kelvin Leerdam kan koppen na een hoekschop van Zakaria Labyad, maar mikt ruimschoots naast.
10'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Michiel Hemmen
Wat is Vitesse matig aan het verdedigen zeg. Hemmen pikt de bal op rondom het strafschopgebied en kan vervolgens kappen en schieten. De bal wordt nog aangeraakt, waardoor doelman Piet Velthuizen kansloos is: 0-1.
9'
Wow. Het eerste 'gevaar' komt van Cambuur. Het is Ogbeche die vanaf de linkerflank naar binnen komt en vervolgens probeert de schieten. De poging van de Nigeriaan gaat aan de andere kant over de zijlijn.
9'
Beide ploegen proberen te voetballen, maar slagen er nog niet in om het middenveld over te steken.
6'
Er is nog geen duidelijk overwicht voor één van de partijen. Beide ploegen zijn rommelig en leveren de bal te vaak in.
4'
Gele kaart voor Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur)
Dat was een onnodige tackle van Batholomew Ogbeche. De aanvaller haalt Wallace onderuit en krijgt terecht geel van scheidsrechter Eric Braamhaar.
4'
Vitesse begint in dezelfde basisopstelling als vorige week tegen Ajax.
2'
Nieuweling Vytautas Andriuškevičius begint bij Cambuur in de basis. De Litouwer begint als linksback, waardoor Lucas Bijker in het centrum blijft staan.
1'
We zijn begonnen in Arnhem. Vitesse heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Vitesse tegen SC Cambuur. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Vitesse

Vitesse zal blij zijn wanneer scheidsrechter Eric Braamhaar op zijn fluitje blaast voor het begin van deze wedstrijd. De Arnhemmers willen namelijk niets liever dan zich revancheren voor de zware nederlaag van vorige week. Vitesse verloor namelijk in de Amsterdam ArenA met 4-1 van Ajax. Die overwinning van de Amsterdammers was geflatteerd, want de ploeg van Vitesse-trainer Peter Bosz speelde aardig en had zeker vaker moeten scoren.

SC Cambuur

De Leeuwarders zullen gematigd tevreden zijn na de 1-1 tegen FC Twente. De ploeg van Cambuur-trainer Henk de Jong kwam al snel op voorsprong dankzij een fraaie treffer van de Slowaakse huurling Albert Rusnák, maar in de slotfase gaf Cambuur de overwinning uit handen. Youness Mokhtar draaide weg bij Lucas Bijker en schoot de bal tegen de touwen. Enfin, Cambuur had waarschijnlijk voorafgaand aan het duel met de Enschedeërs getekend voor een gelijkspel, waardoor men in Leeuwarden toch blij zal zijn met één punt.

Historie

Het duel Vitesse – SC Cambuur werd slechts vijf keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Pas één keer slaagde Cambuur erin om één punt te pakken in Arnhem. Tijdens het seizoen 1992/1993 werd het 1-1. Vitesse was na twee minuten al op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Hans Gilhaus, maar in de 37e minuut bracht Ben Spork de Leeuwarders vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte.

Het afgelopen seizoen won Vitesse in eigen huis met 3-0 van Cambuur. Marko Vejinović, Kelvin Leerdam en Giorgi Chanturia waren trefzeker voor de Arnhemmers. Cambuur wist vorig seizoen in Leeuwarden wel van Vitesse te winnen. Het werd een waar doelpuntenfestijn met uiteindelijk Cambuur als winnaar (4-3). Martijn Barto (2x) en Bartholomew Ogbeche scoorden voor Cambuur, daarnaast schoot Leerdam de bal in zijn eigen doel. Christian Atsu, Bertrand Traoré en wederom Leerdam waren trefzeker voor de Arnhemmers.