18:30 uur
SBV Excelsior
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 22. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jesús Corona 28. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Daan Bovenberg 51. / Schot met rechts  (Rick Kruys)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Kevin Vermeulen 86. / Kopbal  (Jeff Stans)

90'
Ontluisterend. Dat was FC Twente in de tweede helft. Via Castaignos kreeg de ploeg vlak na rust nog wel een grote kans, maar na de 1-2 van Bovenberg was de thuisploeg lamgeslagen. Ze konden het niet opbrengen om een echt offensief op poten te zetten en heeft eigenlijk geen kans meer weten te creëren. Excelsior bepekte zich tot counteren en sloeg vlak voor tijd toe na een goede actie van Stans. Hij bediende Vermeulen prima, die de wedstrijd daarmee definitief op slot gooide.
90'
90'
Twente gelooft er niet meer in en straalt dat ook aan alle kanten uit.
90'
Er komen nog wel vier extra minuten bij. Kan FC Twente hierin nog iets doen?
86'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:3 door Kevin Vermeulen
De wedstrijd is beslist! Stans dribbelt zichzelf knap vrij in de zestien en behoudt het overzicht. De hoge bal naar Vermeulen wordt door de invaller knap binnen geknikt, tussen Schilder en Stevens door.
85'
FC Twente komt vooralsnog niet echt toe aan een slotoffensief. Zoals al de hele wedstrijd creëert de thuisploeg amper kansen.
82'
Als tegenzet voor de positiewisseling van Bjelland brengt Excelsior nog maar eens een extra verdediger.
82'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin van Diermen
82'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
81'
Botaka is dichtbij de beslissing. De aanvaller is eerder bij de bal dan Stevens, maar de keeper krijgt hulp van Schilder, die de bal voor de doellijn kan wegwerken.
80'
Andreas Bjelland wordt door Schreuder naar voren gedwongen en wordt als extra stormram in de aanval ingezet voor Twente.
79'
Opvallend. Bij de wissel van Engelaar wordt hij door het thuispubliek ontvangen met een flink fluitconcert.
79'
Wissel in bij FC Twente -> Orlando Engelaar
79'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
77'
Dijkhuizen gooit de boel nog verder op slot met het inbrengen van Toni Varela.
77'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Toni Varela
77'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Luigi Bruins
75'
Nog een kwartier te gaan. Lukt het FC Twente nog om de tweede nederlaag van deze week te voorkomen?
71'
Waar Excelsior verdedigend wisselt, doet Twente dat juist aanvallend. Ook hier gaat er een middenvelder uit en Schreuder zet er een extra aanvaller bij.
71'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Kamohelo Mokotjo
69'
Excelsior gaat de voorsprong verdedigen. Spits Van Weert wordt gewisseld voor de middenvelder Vemreulen. Het blok waar FC Twente doorheen moet zien te breken wordt dus nog groter.
69'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
69'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
67'
Damen heeft vanavond nog weinig fout gedaan. De doelman, die afgelopen week door zijn coach werd getipt als toekomstig eerste keeper van de Kralingers, reageert op veel situaties zeer alert en komt vaak en goed zijn goal uit bij hoge ballen.
65'
Hoe krijgt Twente deze er niet in? Tapia lijkt een hoekschop prima te verlengen richting de tweede paal, waar de bal op weg is naar een doelpunt. Corona besluit de bal daar nog een tikje mee te geven, maar doet dat recht in de handen van Damen.
63'
Twente voert de druk weer op en begint met een hernieuwde omsingeling van Excelsior. De bezoekers loeren op een countermogelijkheid, maar vinden die amper.
61'
De invaller Ould-Chikh gaat op links meteen zijn man voorbij. Hij komt ook met een aardige voorzet, maar Damen doet goed mee, komt zijn doel uit en plukt de bal uit de lucht.
60'
Wissel in bij FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
60'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
57'
Ziyecht duikt gewillig naar het gras in een duel met Mattheij. Heel de Grolsch Veste schreeuwt om een strafschop maar daar wil Higler niet aan. Die geeft gewoon een doeltrap.
54'
Dodelijk effectief. Zo mag je Excelsior vanavond wel noemen uit standaard situaties.
51'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:2 door Daan Bovenberg
Excelsior krijgt het stadion stil uit een hoekschop. Kruys verlengt de bal prima met zjin hoofd, waarna Bovenberg keihard met zijn rechtervoet tegen de bal aan loopt. Van dichtbij knalt hij daarmee de 1-2 op het bord.
48'
Wat een misser van Castaignos! Een prachtige combinatie tussen Corona en Ziyech staat aan de basis van een mooie Twente aanval. De bal wordt vervolgens prima teruggelegd op de spits, die hem voor het inschieten lijkt te hebben. Castaignos maait echter volledig over de bal heen, waardoor Excelsior ontsnapt.
46'
Twee ongewijzigde ploegen zijn begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Twente doet zichzelf tekort in deze eerste helft. Het eerste schot op doel van Excelsior, uit een vrije trap, was direct raak voor de bezoekers. Rondom die goal domineerde Twente de wedstrijd. De gelijkmaker van Corona was dan ook zeer verdiend. Twente is heer en meester, maar moet in de tweede helft wel meer echte kansen gaan creëren om zichzelf te kunnen belonen.
45'
42'
Een vrije trap van Ziyech lijkt gevaarlijk in te draaien richting de tweede paal, maar Excelsior let goed op en werkt de bal weg voordat deze gevaarlijk kan worden.
39'
Excelsior is zeer onrustig aan de bal en levert deze continu snel in. Op een korte fase na de 0-1 na, heeft de ploeg niets te vertellen vanavond.
35'
Twente is fel en zet vroeg druk. De ploeg speelt veel beter dan afgelopen week tegen ADO, maar komt ook vanavond moeizaam tot echt grote kansen.
33'
Andreas Bjelland maakt een slimme overtreding, waarmee hij een uitbraak van Excelsior opbreekt. Hij ontsnapt aan een kaart en dus aan een schorsing.
30'
Mokotjo zag Damen iets voor zijn doel staan en probeert het met een poging ineens, na een snelle combinatie. Hij raakt de bal niet goed en ziet het leer daardoor hoog over gaan.
28'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Jesús Corona
Corona maakt zijn fout van eerder deze wedstrijd knap goed. Een voorzet van Mohktar valt achter Castaignos, waar Corona snel opduikt. hij haalt ineens uit met buitenkant rechts in de verre hoek en laat Damen daarmee kansloos.
27'
Botaka staat op rechts een tegen een tegen zijn directe tegenstander. De buitenspeler twijfelt te lang, en daardoor lijkt het gevaar weg. Hij draait naar binnen en produceert een rollertje van afstand, recht op Stevens af.
26'
Bruins krijgt op het middenveld ineens een hoop ruimte. Als bij Twente niemand besluit hem aan te pakken, schiet de middenvelder van afstand. Zijn vizier staat niet op scherp en hij mikt jammerlijk naast.
23'
Hoe gaat FC Twente om met weer een dreun? De thuisploeg had alles onder controle, maar staat na één schot op doel van de bezoekers toch op achterstand.
22'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 0:1 door Jeff Stans
Om het drama voor Fc Twente compleet te maken schiet Jeff Stans de daaropvolgende vrije trap binnen. Hij krult de bal langs de muur en verrast Stevens daarmee.
20'
Gele kaart voor Sonny Stevens (FC Twente)
De keeper van Twente komt hier goed weg! Excelsior lijkt voor het eerst gevaarlijk kunnen worden wanneer Botaka net buiten de zestien Stevens omspeelt. De keeper haalt hem neer en krijgt daarvoor geel in plaats van rood.
18'
FC Twente wordt sterker en sterker. Een doelpunt van de thuisploeg lijkt nog slechts een kwestie van tijd.
17'
Ziyech komt met een lepe voorzet bij de tweede paal. Castaignos is hard op weg naar die bal, maar Damen let goed op en tikt de bal net voor de instormende spits weg.
13'
Twente raakt de lat! Castaignos schiet van binnen de vijf meter op de lat. De spits volleyt de bal knap uit de lucht en heeft pech met zijn inzet. De rebound voor Cornona lijkt daarna een makkie, maar hij schiet de bal onbesuisd in en hoog over.
12'
Tapia verwacht in een duel met Stans een vrije trap mee te krijgen, maar ziet tot zijn grote verbazing dat Higler de vrije trap aan Excelsior geeft. De bezoekers zijn de bal daarna al snel weer kwijt.
10'
Twente is slordig met de laatste bal. De Tukkers komen een aantal keer goed richting het doel van Damen, maar vinden met de laatste pass dan niet iemand met hetzelfde shirt.
7'
De thuisploeg start fel aan het duel. Excelsior komt amper over de middenlijn heen. Nou heeft de ploeg ook niet de intenties om zelf het spel te gaan maken, maar aan counteren komt de ploeg nu ook niet toe.
3'
Castaignos wordt aan de rechterkant weggestuurd en trekt de bal hard en strak terug. Voor het goal vindt zijn bal geen ploeggenoot, waardoor Excelsior kan opruimen.
1'
Op een hele beroerde grasmat heeft Excelsior de bal aan het rollen gebracht.
1'
Bij Excelsior is Adil Auassar fit genoeg bevonden voor een basisplaats.
Bij FC Twente een verrassing in de basis. Martina is geblesseerd en daardoor begint A1-speler Hidde ter Avest in de basis, als rechtsback. Kyle Ebecilio ontbreekt vandaag vanwege ziekte.
Twee ploegen die wat goed te maken hebben na hun midweekse prestaties. Dat is de insteek vanavond bij het duel tussen FC Twente en Excelsior. Een nederlaag van FC Twente en een gelijkspel van Excelsior, dat is wat beiden vanavond weg willen poetsen. Vind FC Twente weer aansluiting bij de top of neemt Excelsior afstand van de onderste regio? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Twente
Trainer Alfred Schreuder is blij dat zijn ploeg al weer zo snel na de nederlaag tegen ADO Den Haag aan mag treden. ‘We verwachten een reactie van het elftal’, aldus de trainer. Na een reeks goede resultaten moesten de Tukkers afgelopen speelronde een voor velen onverwachtse tik incasseren. ‘De wedstrijd tegen ADO leek op onze uitwedstrijd tegen Excelsior (2-1 nederlaag red.) Dit team moet hiervan leren . We willen de aansluiting bovenin behouden, dus de wedstrijd van vanavond moeten we winnen.’FC Twente kan met een geheel fitte selectie op jacht naar die zege.

Excelsior
Marinus Dijkhuizen was woensdag getuige van de nederlaag van FC Twente en zag ook de gelijkenis van de wedstrijd eerder dit seizoen op Woudestein. Maar, zo liet de coach optekenen, Twente uit en thuis is een wereld van verschil. ‘Ik verwacht een pittig potje in Enschede’. Excelsior gaat vanavond starten met Alessandro Damen onder de lat. Hij vervangt Gino Coutinho, die geblesseerd is. Het meespelen van Adil Auassar is nog twijfelachtig. De middenvelder viel vrijdag geblesseerd uit op de training en blijft tot het laatste moment een vraagteken.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.