ADO Den Haag
0:0
geen

90'
Vanavond werd duidelijk waarom FC Dordrecht en ADO Den Haag zo laag op de ranglijst van de Eredivisie staan. Ook in de tweede helft werden er nauwelijks goede aanvallen opgezet, al was ADO Den Haag een paar keer dichtbij een goal. Te Loeke trad goed op en redde daarmee een punt voor FC Dordrecht. Een doelpuntloos gelijkspel, waar beide teams eigenlijk niets mee opschieten.
90'
90'
Oh oh oh, Peersman gaat enorm in de fout en Kramer moet profiteren. Maar Te Loeke komt goed uit zijn doel en zorgt dat de ADO-spits er niet voorbij komt.
87'
Een behoorlijke kans voor Zuiverloon! Hij krijgt de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, maar raakt de bal verkeerd.
86'
Het lijkt er niet op dat FC Dordrecht nog de intentie heeft om te gaan scoren, er komt een verdediger bij.
85'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Jordy van Deelen
85'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Funso Ojo
82'
Voetballend gezien zijn de hoogtepunten zeer schaars op deze avond in Dordrecht. De opstootjes tussen diverse spelers zorgden voor het meeste spektakel.
80'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
80'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Wilson Eduardo
78'
Van Overeem! Na een slim steekballetje lijkt het de 1-0 te gaan maken, maar zijn schot belandt op de paal.
73'
Te Loeke keept een prima wedstrijd voor FC Dordrecht! Nu plukt hij een scherpe voorzet van Van Duinen uit de lucht.
71'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
71'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Aleksandr Yakovenko
68'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
68'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Anthony Biekman
66'
Gele kaart voor Martin Hansen (ADO Den Haag)
En daar is de zoveelste kaart van de wedstrijd. Biekman gaat voor de bal, maar botst daarbij tegen Hansen op. Die gaat net iets te makkelijk liggen en krijgt geel in het zoveelste opstootje van de wedstrijd.
66'
Lewis is op snelheid en gaat Wormgoor voorbij. Hij kan de bal voorgeven, maar bereikt Biekman niet.
62'
De eerste wissel van ADO Den Haag is een feit. Zuiverloon gaat achterin spelen, Malone neemt de plaats van Bakker op het middenveld over.
62'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
62'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
59'
Een hoekschop voor ADO Den Haag nu. Het is allemaal niet echt gevaarlijk, waardoor FC Dordrecht weer eens kan gaan proberen om een aanval op te bouwen.
55'
Gele kaart voor Mike van Duinen (ADO Den Haag)
54'
Gele kaart voor Funso Ojo (FC Dordrecht)
Ojo begaat een overtreding, waarna de boel (opnieuw) behoorlijk uit de hand loopt. In een opstootje met Van Duinen krijgen beide spelers geel.
54'
Van Overeem stuurt Biekman weg, die heeft te veel tijd nodig en verspeelt daarmee de kans.
52'
Van Haaren probeert het zelf uit een vrije trap vanaf 35 meter, maar Hansen is op tijd in de hoek om de bal te pakken.
50'
Gele kaart voor Thomas Kristensen (ADO Den Haag)
Geel voor Kristensen, die Ojo de doorgang blokkeert.
49'
Prima voorzet van Gosens vanaf links! De bal is net iets te scherp, waardoor doelman Hansen in kan grijpen.
46'
Al binnen de minuut heeft Alberg de kans om ADO Den Haag op voorsprong te zetten, maar Te Loeke grijpt goed in.
46'
45'
Weinig spektakel tijdens de eerste 45 minuten in Dordrecht. Een halfuur lang gebeurde er zelfs helemaal niets, totdat Yakovenko de gasten op voorsprong leek te schieten. Na langdurig overleg besloot de arbitrage het doelpunt toch af te keuren, omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Daarna kwam de wedstrijd los en volgden er wat kansjes, maar de stand is nog altijd 0-0.
45'
43'
Gele kaart voor Anthony Biekman (FC Dordrecht)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Biekman, die doelman Hansen onhandig onderuit loopt na een doeltrap.
42'
De wedstrijd is plotseling helemaal losgekomen! Fortes kopt nu net over het doel van Hansen.
40'
Onrust aan de Krommedijk nu! Derijck maakt een slaande beweging richting Ojo, die vervolgens naar de grond gaat. Alle spelers beginnen zich er mee te bemoeien, maar de scheidsrechter weer de boel te sussen.
35'
Gekkenhuis in Dordrecht! Fortes denkt dat de bal over de achterlijn gaat en laat lopen, waardoor de bal uiteindelijk bij Aleksandr Yakovenko belandt. Yakovenko scoort, maar na een paar minuten overleg besluit de arbitrage de goal toch af te keuren, omdat de bal wel degelijk over de achterlijn is geweest.
31'
Nu ook ADO Den Haag gevaarlijk! Eerst gaat de vrije trap van Alberg net naast, vervolgens kan Van Overeem de daaropvolgende corner nog net van de lijn halen.
29'
Eindelijk een goede aanval van FC Dordrecht! Lewis is snel en bereikt Biekman. Die geeft de bal vervolgens aan Van Overeem. De huurling van AZ kan schieten, maar Hansen kan de bal eenvoudig pakken.
27'
Robin Gosens met een slim balletje op Anthony Biekman. Vito Wormgoor weet zich echter voor de bal te gooien, waardoor deze over de achterlijn loopt en het een doeltrap voor ADO wordt.
23'
Veel kleine overtredingen van beide kanten, waarbij Serdar Gözübüyük het spel steeds stil legt. Het helpt niet echt mee in deze wedstrijd, die toch al geen spektakelstuk is.
20'
ADO Den Haag duikt een paar keer op voor het doel van Te Loeke. Goed verdedigerswerk en keeperswerk zorgen ervoor dat een doelpoging uitblijft.
16'
Een corner voor FC Dordrecht lijkt een prima aanleiding voor een eerste schot op doel, maar de bal valt op het hoofd van een speler van ADO.
14'
Het eerste kwartier is het een flipperkast in Dordrecht. Veel lange ballen, er wordt nauwelijks van achteruit opgebouwd.
11'
Ricky van Haaren, nota bene gehuurd van ADO Den Haag, doet de eerste doelpoging voor FC Dordrecht. Zijn schot vliegt over het doel.
10'
De eerste kans van de wedstrijd is voor ADO Den Haag: uit een vrije trap kan Thomas Kristensen koppen, maar hij doet dat recht in de handen van Robbert te Loeke.
6'
Een rommelig begin van de wedstrijd in Dordrecht. De bal vliegt op en neer, omdat beide teams keer op keer de bal inleveren.
3'
Een stevig duel tussen Funso Ojo en Aleksandr Yakovenko, maar het loopt voor beiden gelukkig goed af.
1'
Vanavond staat een duel in de onderste regionen van de Eredivisie op het programma. Hekkensluiter FC Dordrecht ontvangt nummer veertien ADO Den Haag, dat slechts drie punten boven de veilige zestiende plaats staat. Voor beide teams dus een belangrijk duel: FC Dordrecht hoeft het gat met nummer zeventien NAC Breda te verkleinen, ADO Den Haag hoopt verder afstand te nemen van de nacompetitieplaatsen. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Rond 17.30 zijn onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen te vinden.

FC Dordrecht
Vooralsnog beleeft FC Dordrecht weinig plezier aan aanwinst Andwelé Slory. De oud-international is opnieuw geblesseerd geraakt en is vanavond dus niet inzetbaar. Daarnaast heeft Ernie Brandts nog meer personele problemen: doelman Filip Kurto heeft nog teveel last van zijn bovenbeenblessure en is er vanavond niet bij. Ook Everon Pisas en Giovanni Korte, die gehuurd is van ADO Den Haag ontbreken met blessures.

Daarnaast was ook de uitslag van de midweekse speelronde niet erg gunstig van FC Dordrecht. Het mocht lang hopen op een gelijkspel tegen PEC Zwolle, dat moeilijk tot scoren kwam en lange tijd slechts 1-0 voor stond. In de laatste tien minuten deelde PEC Zwolle echter een flinke tik uit, waardoor er na negentig minuten een 4-0 eindstand op het scorebord stond. De enige manier om die domper te verwerken, is door vanavond drie punten te pakken tegen ADO Den Haag en te hopen op puntverlies van NAC Breda, dat later vanavond tegen Vitesse speelt.

Nadat er al acht wedstrijden op rij niet meer was gewonnen, boekte ADO Den Haag afgelopen woensdag eindelijk weer eens een overwinning. Onder toeziend oog van eigenaar Hui Wang werd FC Twente overtuigend met 2-0 verslagen. Na een onrustige periode zit de stemming er inmiddels dus weer goed in bij ADO Den Haag. Vol vertrouwen zal vanavond dan ook worden afgereisd naar de Krommedijk.

Henk Fräser heeft namelijk ook nog eens een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Clubtopscorer Michiel Kramer keert weer terug na een blessure, terwijl Dion Malone terugkomt van een schorsing. Alleen Wilfried Kanon ontbreekt nog, hij speelt morgen met Ivoorkust de finale van de Afrika Cup tegen Ghana.

Er wordt om 18.30 afgetrapt aan de Krommedijk. Veel plezier bij dit Eredivisie-duel!