08.02.2015 21:48

FC Twente-debutant: "Teleurstelling voor ons"

FC Twente-spelers Bilal Ould-Chikh (l.) en Hidde ter Avest druipen af na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior. (08-02-2015)
FC Twente-spelers Bilal Ould-Chikh (l.) en Hidde ter Avest druipen af na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior. (08-02-2015)

Persoonlijk beleefde Hidde ter Avest een mooie zaterdagavond. De zeventienjarige verdediger vierde in het shirt van FC Twente zijn Eredivisiedebuut. Maar tegen Excelsior was het resultaat met een 1-3 nederlaag belabberd. "Ik heb inderdaad een dubbel gevoel."

"Aan de ene kant is het heel mooi om op zeventienjarige leeftijd je Eredivisiedebuut te maken in het eigen stadion. Aan de andere kant is de wedstrijd wat resultaat betreft natuurlijk een grote teleurstelling voor ons", zegt Ter Avest op de website van FC Twente.

"De trainer vertelde me gisteren dat ik misschien zou spelen, omdat Cuco Martina mogelijk niet inzetbaar was. Later belde hij mij, om te vertellen dat ik in de basis zou beginnen. Eigenlijk is de dag heel normaal verlopen, al had ik wel iets meer spanning dan anders. Ik had, door de afgelastingen bij de A1, natuurlijk twee weken niet gespeeld."

"Zaterdagavond voelde ik het na zeventig minuten in mijn benen. Dat kwam ook omdat ik er alles aan gedaan heb mee te helpen een goed resultaat te halen. We hebben als team nagelaten te scoren, maar kregen zelf wel drie doelpunten tegen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat ook bij mij, ondanks mijn debuut, toch de teleurstelling overheerst."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner