08.05.2015 16:15

Dijkhuizen: "We willen het zelf beslissen"

Als de uitslagen op de andere velden zondag gunstig uitvallen voor Excelsior, dan hoeven de Kralingers zondag niet eens van FC Utrecht te winnen om zich veilig te spelen.

Toch wil trainer Marinus Dijkhuizen niet op dat scenario gokken. "Het zou kunnen dat wij geen punten meer nodig hebben, maar daar ga ik niet van uit", liet hij vrijdag weten op de website van zijn club. "Het mooiste zou zijn als we het zelf kunnen beslissen"

Excelsior (15e) is vooral met NAC Breda (16e) verwikkeld in de strijd om uit de nacompetitie te blijven. Go Ahead Eagles (17e) kan zich nagenoeg zeker gaan opmaken voor de play-offs. NAC gaat zondag op bezoek bij AZ. Mochten de Bredanaars verliezen, dan is Excelsior zo goed als veilig. "De druk ligt volledig bij NAC Breda, maar ook Go Ahead Eagles is nog niet helemaal kansloos", weet Dijkhuizen.

Tegen Utrecht wil Dijkhuizen dan ook het zekere voor het onzekere nemen en 'gewoon' winnen. Dat moet Excelsior doen zonder Luigi Bruins, Alessandro Damen en Kevin Vermeulen. Zij zijn geblesseerd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner