Willem II
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bart Vriends 64. / Kopbal  (Jop van der Linden)

90'
Go Ahead Eagles kwam na de rode kaart van Joost Heymans op voorsprong dankzij een kopbal van Bart Vriends, die niet veel later ook rood kreeg. Willem II drong aan, schoot zelfs op de lat en de paal, maar een doelpunt werd niet meer gescoord. Go Ahead pakt zo de eerste driepunter van het seizoen.
90'
90'
Nee, de bal wordt weggewerkt en het is tijd.
90'
Nog één hoekschop dan! Kan het dan nog voor Willem II?
90'
En wéér een debutant! Tije ten Den vervangt spits Marnix Kolder.
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Tije ten Den
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
90'
Nog vier minuten blessuretijd krijgt Willem II om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.
90'
Go Ahead probeert tijd te rekken en schiet de bal maar zo ver mogelijk weg. Willem II haalt alles uit de kast, maar het lijkt niet te gaan lukken.
87'
Weer op de paal! Het zit Ondaan ook niet mee. De vleugelspits schiet wederom van een aardig afstandje hard op de paal. Dit keer op de buitenkant van het houtwerk. Wederom een ontsnapping voor de Eagles.
86'
Gele kaart voor Stijn Wuytens (Willem II)
Stijn Wuytens komt veel te hard in op Lewis en ontvangt ook geel.
85'
Cummins! Een prima save van de goalie, die de vrije trap van Ondaan uit de hoek haalt.
85'
Een overtreding van Lewis bezorgt Willem II opnieuw een vrije trap op een mooie plek. Dit keer gaat Ondaan hem nemen.
82'
En nog maar een wissel. Fernando Lewis vervangt Jules Reimerink, die vlak voor de wedstrijd in de basis mocht starten wegens een rugblessure van Lesly de Sa.
82'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Fernando Lewis
82'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
82'
Op de lat! Go Ahead Eagles ontsnapt! Stijn Wuytens schiet de vrije trap op de lat, waardoor Cummins geluk heeft niet op te hoeven treden.
81'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Xandro Schenk haalt Ondaan onderuit. Willem II krijgt een prima mogelijkheid om de vrije trap in het doel te schieten.
79'
Willem II dreigt, maar heeft nog geen grote kans kunnen creëren. De Eagles krijgen bij een onderschepping veel ruimte voor een aanval. Ook zij zijn nog niet echt gevaarlijk meer geweest.
77'
En nog een debutant! Renan Zanelli neemt de plaats in van Ali Messaoud.
77'
Wissel in bij Willem II -> Renan Zanelli
77'
Wissel uit bij Willem II -> Ali Messaoud
74'
Het debuut van Sander Duits is daar! De middenvelder, die afgelopen week overkwam van RKC Waalwijk mag nog een kwartier laten zien waarom hij gehaald is. Hij vervangt Peter van Ooijen.
74'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
74'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
73'
Kan Willem II de gelijkmaker nog maken? Het heeft daarvoor nog iets meer dan een kwartier.
71'
Gele kaart voor Jules Reimerink (Go Ahead Eagles)
Het wordt steviger in Deventer. Reimerink komt hard in op Wuytens, maar raakt ook de bal. Wiedemijer beoordeelt dit als te hard inkomen en geeft geel.
69'
Rode kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
Het is weer tien tegen tien! De doelpuntenmaker moet het veld verlaten! De verdediger gooit Peters omver en krijgt vervolgens rood van Wiedemeijer.
68'
Lamprou! Kolder onderschept de bal en stuurt Reimerink diep. De buitenspeler krijgt vanaf rechts alle ruimte om uit te halen, maar doelman Lamprou redt de inzet katachtig. Dit had een doelpunt mogen zijn.
64'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Bart Vriends
Daar is die dan! De voorsprong voor de thuisploeg die al een tijdje in de lucht hing na de rode kaart van Heymans. Bart Vriends wint het kopduel van Peters en klopt doelman Lamprou, die er nog wel met zijn vuisten aan zit. De hoekschop kwam van Jop van der Linden.
63'
Nog een half uur moet Willem II met tien man vol zien te houden. Een gelijkspel lijkt nu het maximale te zijn.
61'
Van de lijn gehaald! Reimerink haalt uit, maar zijn inzet wordt net van de lijn gehaald door een Willem II-verdediger.
60'
Freek Heerkens vervangt rechtsback Tim Cornelisse. De routinier lijkt licht aangeslagen.
59'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
59'
Wissel uit bij Willem II -> Tim Cornelisse
59'
Kolder! Bij toeval komt de bal voor de voeten van de spits, die niet nadenkt en gelijk verwoestend uithaalt. Zijn schot gaat een metertje over.
57'
De vrije trap van Jop van der Linden levert niets op. De verdediger schiet de bal in de muur. In de rebound schiet Türüc over.
56'
Wissel in bij Willem II -> Frank van der Struijk
56'
Wissel uit bij Willem II -> Charlton Vicento
54'
Rode kaart voor Jonas Heymans (Willem II)
Heymans toch! Hij moet Reimerink laten gaan, maar kan nog net zijn voet op zijn hak zetten, waardoor Heymans een directe rode kaart krijgt. Een vrije trap volgt op een gevaarlijke plek.
52'
Nu lijkt Eagles weer gevaarlijk te worden, maar twee spelers staan buitenspel.
50'
Een mooi gebaar van de Eagles-fans. De onlangs overleden clubman Rene Beumer wordt herdacht in de vijftigste minuut met luid applaus.
49'
Een gevaarlijk momentje voor het doel van de thuisploeg. Wederom passeert Ondaan zijn directe tegenstander en geeft vervolgens strak voor. De voorzet wordt vlak voor het doel weggewerkt en Willem II krijgt een hoekschop, die vervolgens opgepakt wordt door Lamprou.
47'
Lamprou kan een schot van Türüc vrij eenvoudig oppakken. Het eerste wapenfeit in de tweede helft.
46'
We gaan weer verder in De Adelaarshorst. Hopen dat het net zo vermakelijk wordt als de eerste vijftien minuten.
46'
45'
Na een leuk begin van de wedstrijd, kakte de wedstrijd ineens in. Zowel Go Ahead Eagles (Türüc) als Willem II (Ondaan) raakte het houtwerk, maar gescoord werd er niet. Na een half uur spelen werd er echter niets meer gecreëerd.
45'
45'
Gele kaart voor Jonas Heymans (Willem II)
Heymans lijkt nu gestraft te worden, omdat hij wederom zijn handdoek pakt. BIZAR.
45'
Wat gebeurt hier dan? Jordens Peters wil de bal wel heel laag koppen, terwijl Kolder de bal met zijn voeten wil wegschieten. Een gevaarlijk momentje, waarna een klein opstootje ontstaat. Uiteindelijk lost het zich vanzelf wel op.
44'
Willem II nog met een uitbraak, maar de voorzet van Ondaan is net te scherp voor Charlton Vicento, de vervanger van Bruno Andrade.
41'
De teams lijken met hun hoofd al bij de rust te zitten. Ze lijken allebei geen aanstalten meer te maken om nog een goal te maken.
38'
Go Ahead Eagles heeft tot dusver 61 procent balbezit tegenover 39 van Willem II. De thuisploeg mag dus veel het spelletje maken in eigen huis.
36'
Het wordt steeds slordiger naarmate de eerste helft vordert. Kansen worden er zelden nog gecreëerd in Deventer.
33'
Kolder kopt een vrije trap van Van der Linden naast het doel van Lamprou, maar stond ook in buitenspelpositie.
30'
De rust lijkt in Deventer wedergekeerd. Willem II mag de bal achterin rondspelen, terwijl Eagles loert op een fout in de Tilburgse defensie.
25'
En de volgende kans voor GAE! Willem II verspeelt in de naam van Robbie Haemhouts achterin simpel de bal, waarna Peter van Ooijen de bal onderschept. Hij speelt de bal af op spits Kolder; zijn schot gaat maar net voorlangs het doel van Lamprou.
24'
Een leuk berichtje voor de Willem II-fans. Mitchell Dijks wordt het komende seizoen definitief gehuurd van Ajax.
23'
Willem II even in paniek. Go Ahead is nu al een paar minuten op de helft van de Tilburgers aan het voetballen. Een kans levert het echter nog niet op.
22'
Türüc zelfzuchtig! De middenvelder haalt van zo'n dertig meter uit, terwijl Schalk en Kolder klagen dat hij hem had moeten afspelen.
21'
Kansen zat in De Adelaarshorst. Beide ploegen raakten het aluminium al eens, maar een doelpunt is er nog niet gevallen. Wie maakt de eerste treffer?
19'
Goede aanval van de thuisploeg! Alex Schalk en Marnix Kolder vinden elkaar makkelijk in de zestien meter. Schalk schiet uiteindelijk een paar meter over het doel van Lamprou.
18'
Ondaan ligt even geblesseerd op de grond, maar de aanvaller kan verder.
15'
Ook op de paal! Türüc knalt de bal van dichtbij op de buitenkant van de paal. Willem II ontsnapt.
14'
GAE wil een strafschop! Alex Schalk loopt tegen Heymans op en gaat vervolgens in het strafschopgebied liggen. Scheidsrechter Wiedemeijer wil van niets weten.
13'
En nu Türüc! Deniz Türüc schiet met zijn linkerbeen vlak voorlangs het doel van Kostas Lamprou, die al geklopt was. Beide teams zijn nu een keer gevaarlijk geweest.
12'
Ondaan op de paal! Wat een schitterende actie van Terell Ondaan. Hij passeert twee spelers van GAE en schiet vervolgens van ver hard op het doel van Cummins, maar de bal verdwijnt op de paal.
11'
Komisch! Vlak voordat Jonas Heymans gaat ingooien, maakt hij met een meegenomen handdoek de bal schoon.
9'
Go Ahead Eagles wacht al zes wedstrijden op een overwinning. De laatste keer dat het drie punten pakte, was op 5 april. Toen werd Heracles Almelo met 1-2 aan de kant gezet.
8'
Goed verdedigend werk van Tim Cornelisse, die voorkomt dat Willem II gevaarlijk kan worden na een hoge voorzet van Jules Reimerink.
5'
Eerste kans! Ben Sahar schiet op doel na een goede actie. De buitenspeler kapt naar binnen en schiet met zijn linker op doel, maar doelman Erik Cummins keert de inzet en maakt er een hoekschop van.
3'
En de eerste hoekschop is een feit na een sterk begin van de Eagles. Jules Reimerink ziet zijn voorzet geblokt worden en krijgt een corner, die vervolgens niks oplevert.
2'
De laatste keer dat deze wedstrijd in de Eredivisie ies gespeeld, was negentien jaar geleden, in 1995. Toen werd het 0-2 voor Willem II.
1'
Aanvoerders Jordens Peters en Marnix Kolder staan bij scheidsrechter Reinold Wiedemeijer voor de toss.
Bij Go Ahead Eagles is er nog geen basisplaats voor de nieuwe aanwinst Sander Duits. De van RKC Waalwijk overgekomen middenvelder zit wel op de bank. Lesly de Sa haakte op het laatste moment af. Hij heeft last van zijn rug. Jules Reimerink neemt zijn plek in. Bij Willem II is Charlton Vicento de vervanger van de geblesseerde Bruno Andrade. Samuel Armenteros, die afgelopen week overkwam op huurbasis van RSC Anderlecht, is nog niet speelgerechtigd.
Goedenavond! Hartelijk welkom bij de eerste wedstrijd uit speelronde vier. Vanavond spelen Go Ahead Eagles en Willem II in de Adelaarshorst tegen elkaar om 20.00 uur. Mijn naam is Rijcko Treep en doe u live verslag van deze wedstrijd, die onder leiding staat van scheidsrechter . De opstellingen kunt u ongeveer een uur voor de wedstrijd hier zien.

Go Ahead Eagles pakte tot op heden nog maar één puntje in de Eredivisie. Dat punt werd vorig weekend gepakt, toen de Deventernaren 0-0 speelden tegen promovendus FC Dordrecht. De ploeg van trainer Foeke Booy verloor de andere twee wedstrijden van FC Groningen (2-3) en Excelsior (3-2), beide in extremis. Wil GAE weer omhoog kijken, dan zal er in ieder geval gewonnen moeten worden van een andere promovendus, Willem II.

De Tilburgers zijn het seizoen zeker niet slecht begonnen. De ploeg van trainer Jurgen Streppel verloor in de eerste speelronde weliswaar van PSV, maar over het vertoonde spel was heel Tilburg tevreden. De kampioen van de Jupiler League kreeg zelfs een aantal goede kansen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tijdens de tweede speelronde werd er nipt verloren van FC Utrecht (2-1), maar vorige week pakten de Brabanders de eerste driepunter. In eigen huis werd AZ met 3-0 overtuigend aan de kant gezet.

Statistieken
De Eagles en Willem II ontmoetten elkaar elf keer eerder in Deventer. Zes keer won GAE, drie keer werd het gelijk en twee keer wonnen de Tilburgers. De laatste onderlinge ontmoeting in de Eredivisie dateert alweer uit het seizoen 1995/1996. In Tilburg wonnen de Deventernaren met 2-1. De laatste keer dat de twee ploegen officieel tegenover elkaar stonden was in 2011/2012 in de Jupiler League. In Deventer won Willem II met 3-1.