29.08.2014 21:50

Go Ahead boekt eerste overwinning in bizar duel

Jonas Heymans van Willem II (l.) krijgt geel, omdat hij een handdoek van Go Ahead Eagles gebruikt om het leder af te drogen. In de tweede helft moet Heyman met direct rood inrukken (29-8-2014)

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning in dit Eredivisieseizoen geboekt. De ploeg versloeg Willem II in een wedstrijd waarbij beide teams een rode kaart kregen, met 1-0. Bart Vriends was de matchwinner.

Het eerste gevaar kwam op naam van Ben Sahar. De vleugelaanvaller kapte vanaf rechts naar binnen en schoot met zijn linker venijnig richting de verre hoek, maar doelman Erik Cummins redde. Vlak hierna schoot Terell Ondaan na een schitterende actie kiezelhard op de paal. De vleugelspits passeerde twee verdedigers van Go Ahead en zag zijn inzet op de binnenkant van de paal weer in het veld komen.

Hierna liet de thuisploeg van zich horen. Twee keer was Deniz Türüc dichtbij. Eerst schoot de middenvelder net voorlangs het doel van Kostas Lamprou, en vervolgens schoot hij van dichtbij op de paal. Dit alles gebeurde in vijftien minuten tijd. Hierna creëerde alleen Go Ahead nog een kans (in de 25e minuut) via Marnix Kolder, maar ook zijn schot zeilde net voorlangs.

Na een rustig begin in de tweede helft, begon de hectiek. Joost Heymans moest Jules Reimerink laten gaan en trok aan de noodrem door op zijn hakken te gaan staan. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer beoordeelde dit als een ontnomen scoringskans en gaf daardoor rood. Vlak hierna leek Reimerink te gaan scoren, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Toch profiteerde de thuisploeg van de man-meer-situatie, want het kwam na ruim een uur spelen op voorsprong. Bart Vriends kopte een hoekschop van Jop van der Linden in het doel van Lamprou, die er nog wel met zijn vuisten aanzat. Reimerink kon hierna de score verdubbelen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Lamprou.

Go Ahead kon niet lang genieten van de man-meer-situatie. Doelpuntenmaker Vriends liet zich gaan door Jordens Peters omver te duwen bij een hoekschop. Scheidsrechter Wiedemeijer zag het en kon niets anders dan rood geven. Willem II had zo weer hoop op de gelijkmaker en die leek ook te gaan komen. Stijn Wuytens krulde een vrije trap op randje zestien op de lat, buiten bereik van Cummins. Niet veel later schoot Ondaan nog eens op de paal, nu op de buitenkant van het houtwerk.

Het zat Willem II niet mee en het moest toezien hoe de thuisploeg in de slotfase tijd probeerde te winnen. De bezoekers kregen geen kans meer in de blessuretijd, waardoor Go Ahead Eagles de eerste overwinning van het seizoen boekte. De ploeg uit Deventer staat zo op vijf punten, één punt meer dan Willem II.

Door: Rijcko Treep