NAC Breda
6:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jeroen Veldmate 10. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 20. / Schot met rechts
3 : 0 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 40. / Schot met rechts  (Thomas Bruns)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Joey Pelupessy 64. / Schot met rechts  (Oussama Tannane)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 75. / Schot met links  (Erik Falkenburg)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 83. / Schot met links  (Mike te Wierik)
6 : 1 Torinfos in de Ticker Jaroslav Navrátil 90. / Schot met rechts  (Iliass Bel Hassani)

90'
90'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 6:1 door Jaroslav Navratil
En dan is het nog een keer raak voor de thuisploeg! Bel Hassani is eerder bij de bal dan Ten Rouwelaar en de middenvelder tikt de bal door op Jaroslav Navratil. Die kan de bal simpel in het lege doel werken: 6-1.
87'
Hoe kan het hier geen 5-2 worden!? Eerst raakt Sarpong de paal en dan lijkt Erik Falkenburg simpel de tweede treffer van zijn ploeg te kunnen maken. Telgenkamp sprint echter terug naar zijn doel alsof hij in de laatste minuut van de blessuretijd van de finale van de Champions League (ja, echt) keept en stopt de inzet van Falkenburg met zijn voet.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Bas Sibum
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
83'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 5:1 door Iliass Bel Hassani
Hallo dan, wat een lekkere treffer! Mike te Wierik speelt de middenvelder aan in de zestien en Bel Hassani draait meteen door naar zijn linkerbeen. Met een bekeken schot vindt hij de verre hoek.
82'
Wat een pegel! Fledderus krijgt ruimte op twintig meter van het doel en dan bedenkt de aanvoerder zich niet. Met een volley zoekt hij de rechterhoek, maar de bal eindigt op de vuisten van Ten Rouwelaar.
80'
Pijn bij Bruns nadat hij geraakt wordt door Veldmate, die wel heel erg lomp in komt. De nummer tien van Heracles Almelo staan alwaar.
77'
Wat een geklungel! Heracles Almelo komt er met drie man uit, maar omdat Linssen wacht met passen, denkt Iliass Bel Hassani aan buitenspel. Hierdoor komt hij nauwelijks bij de bal en moet hij met een hakbal Tannane bereiken. Die struikelt vervolgens over de bal. Dit had de 5-1 moeten zijn.
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
75'
Doelpunt voor NAC Breda, 4:1 door Mats Seuntjens
Nou, dan wordt de invalbeurt al wat leuker. Seuntjens krijgt veel tijd op de rand van de zestien en met links vindt hij de linkerhoek: 4-1.
72'
Wat zal Mats Seuntjens blij zijn met deze invalbeurt. Hij komt twintig minuten voor tijd in het veld voor Joeri de Kamps.
72'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
72'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joeri de Kamps
71'
Overigens heeft NAC Breda nu net zoveel tegendoelpunten moeten verwerken als de tegenstander van vanavond. Als Heracles Almelo doorgaat kan het nog erger worden.
70'
NAC Breda wil deze wedstrijd zo snel mogelijk uitspelen, maar Heracles Almelo kan nu ideaal werken aan het doelsaldo. De thuisploeg kreeg namelijk al veel tegendoelpunten (twintig) en zal dat moeten herstellen met veel doelpunten.
67'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
67'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
66'
Het is overigens de eerste treffer van Pelupessy in de Eredivisie. Hij heeft al wel twee keer gescoord in de Jupiler League voor Jong FC Twente.
64'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 4:0 door Joey Pelupessy
En dat is de volgende treffer voor de thuisploeg! Tannane wordt niet aangepakt door invaller Kenny van der Weg en daarom kan hij rustig zoeken naar een vrije ploeggenoot. Dat wordt Joey Pelupessy, die met een droge schuiver Ten Rouwelaar voor de vierde keer verslaat.
63'
Ik denk dat Fledderus wel tien voorzetten heeft gegeven in alle vrijheid. Met een spits als Weghorst (1.98 meter) moet dat meer doelpunten opleveren, maar Fledderus zet ze matig voor.
59'
Voor Heracles Almelo is het vooral belangrijk dat ze nu geen tegendoelpunt krijgen. Je wil koste wat kost voorkomen dat NAC Breda opeens weer zin krijgt in deze wedstrijd.
56'
Veldmate bijna met zijn tweede! De verdediger komt naar de eerste paal na een corner van Bruns, maar zijn kopbal in de verre hoek vliegt rakelings over de kruising.
55'
NAC Breda staat door de wissels verdedigend iets beter dan in de eerste helft. Het komt minder snel in de problemen als Heracles Almelo de bal heeft op het middenveld.
52'
En dit noemen wij in de voetbalwereld wraak. Ditmaal heeft Fledderus de bal en is het Sarpong die hem hard raakt. Toevallig genoeg ook op de achillespees. Ook in deze situatie geeft Janssen geen geel, wel zo eerlijk.
50'
Gemene overtreding van Fledderus zeg. De gelegenheidsback gaat op de achillespees van invaller Jeffrey Sarpong staan. Dit moet gewoon geel zijn, maar Janssen laat het gaan.
47'
Maar liefst twee wissels in de rust bij NAC Breda. Nebojša Gudelj is duidelijk niet tevreden over zijn elftal en geef hem eens ongelijk.
46'
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rémy Amieux
45'
Maar weinig mensen verwachtten deze tussenstand en stiekem de thuissuporters ook niet. Heracles Almelo leidt met 3-0 en dat had zelfs meer kunnen zijn. Het stond al 2-0 toen Perica rood kreeg en toen was de wedstrijd wel gespeeld. Na Veldmate (penalty) en Bruns (afstandsschot) mocht Weghorst de 3-0 maken na een mooie steekbal van Bruns.
45'
43'
Niet slechts overigens. Er is gescoord in de tiende, twintigste en veertigste minuut. Gaan we het lekker rond maken vanavond?
40'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 3:0 door Wout Weghorst
De nieuweling in de selectie van Jong Oranje pikt weer zijn doelpunt mee! Bruns neemt de bal goed mee op het middenveld en krijgt daardoor veel vrijheid. Hij is niet zelfzuchtig en speelt Weghorst in de diepte aan. De spits is vrij, prikt de bal over Ten Rouwelaar heen en maakt er 3-0 van.
38'
Vorig seizoen kreeg Perica overigens ook al een keer direct rood. In de wedstrijd tegen Feyenoord kwam hij vlak na zijn invalbeurt met twee benen in op de enkels van een tegenstander.
35'
Grote kansen voor Heracles Almelo! Eerst tikt Linssen een voorzet vanaf links bijna achter Ten Rouwelaar en vervolgens kan Bruns van buiten de zestien uithalen. Hij vindt de rechterhoek, maar weer ligt de goalie van NAC Breda in de weg.
34'
Gele kaart voor Wout Weghorst (Heracles Almelo)
Ook een onnodige kaart voor Weghorst. Hij begint te worstelen met een tegenstander op twintig meter van het doel, terwijl de bal niet eens in de buurt is.
32'
Nu gaat het natuurlijk heel lastig worden voor NAC Breda. Met tien man en er werd al zo slecht gespeeld door de Brabanders.
29'
Rode kaart voor Stipe Perica (NAC Breda)
Ooooooohhhh. Domme Stipe Perica, domme spits. Hij loopt al de hele wedstrijd gefrustreerd rond in de aanval en na een duel met Simon Cziommer gaat hij dom en expres op de knie van de middenvelder staan. Terechte rode kaart voor Perica.
28'
NAC Breda lijkt al vroeg in te willen grijpen. Jeffrey Sarpong is inmiddels van de reservebank gestuurd om zich warm te lopen.
24'
NAC Breda zit absoluut niet in de wedstrijd, bewijst ook een vrije trap van Adnane Tighadouini. De aanvaller gaat in kansrijke positie achter de bal staan, maar Tighadouini schiet treurig hoog over het doel van Telgenkamp.
23'
Nou, het is feest in Overijssel. De ploeg staat met 2-0 voor en dat is maar goed ook. De laatste vijf wedstrijden waarin Heracles Almelo de score opende, verloor het alsnog.
20'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Thomas Bruns
Een heerlijke treffer van Bruns, die de voorsprong van Heracles Almelo verdubbelt! De middenvelder krijgt de bal met wat geluk en haalt vanaf twintig meter uit met rechts. Hij raakt de bal heerlijk en laat het speeltuig verdwijnen in de linkerkruising.
18'
Ten Rouwelaar begint onzeker aan deze wedstrijd. Bij een bal richting de lange hoek geeft de goalie bijna een corner weg en de penalty in de tiende minuut was uiteraard zijn schuld. In de zeventiende minuut moet Ten Rouwelaar komen na een lange bal van Heracles Almelo, maar de doelman twijfelt en komt bijna te laat.
15'
Eerste poging van NAC Breda op doel. Uroš Matić plaatst een vrije trap van ruim twintig meter in de handen van Dennis Telgenkamp.
13'
Een lekker begin voor de thuisploeg, dat bij winst ook hekkensluiter blijft in de Eredivisie, maar in ieder geval van die gevreesde nul punten af is.
10'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Jeroen Veldmate
Veldmate blijft koel en schiet de bal in de linkerhoek. Heracles Almelo na tien minuten op een voorsprong tegen NAC Breda.
10'
Penalty Heracles Almelo! Ten Rouwelaar gaat flink in de fout na een afstandsschot van Fledderus. Hij laat los en Wout Weghorst is er vervolgens als de kippen bij. Ten Rouwelaar staat te langzaam op, grijpt naar de bal, maar raakt alleen de enkels van de spits.
7'
Rémy Amieux heeft geluk! De linksback van NAC Breda laat Oussama Tannane eenvoudig weglopen uit zijn rug na een prima lange bal van Jeroen Veldmate, maar de aanname van de aanvaller is niet goed, waardoor het geen kans wordt voor de thuisploeg.
6'
Vanwege de problemen in de defensie bij Heracles Almelo is Mark-Jan Fledderus linksback in deze wedstrijd. Mark Engberink is geschorst en Bart Schenkveld geblesseerd. Milano Koenders vult het gat in het centrum van de verdediging op.
3'
De keeper werpt zich trouwens meteen op als ballentester, want na zijn redding keert hij de wedstrijdbal af. Scheidsrechter Ed Janssen is het eens met de goalie en laat een nieuwe wedstrijdbal komen.
2'
Thomas Bruns met het eerste schot op doel. De middenvelder van de thuisploeg probeert het van ruim twintig meter en maakt het daar Jelle ten Rouwelaar niet heel moeilijk mee.
1'
We zijn begonnen met de eerste wedstrijd op deze zaterdagavond. Veel plezier bij Heracles Almelo - NAC Breda.
1'
Na zeven wedstrijden is Heracles Almelo nog steeds puntloos, maar ook NAC Breda draait nog niet heel erg soepel. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd in de onderkant van de Eredivisie.

Heracles Almelo

De ploeg uit Overijssel staat dus op de achttiende plek in de Nederlandse competitie. Na het ontslag van Jan de Jonge draait het niet veel beter bij de ploeg, waardoor een armzalig negatief doelsaldo van veertien doelpunten het gevolg is. De achterstand op ploegen als FC Dordrecht, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag wordt groter, waardoor punten nu extra belangrijk zijn. Zelfs als er vanavond gewonnen wordt van NAC Breda, dan blijft Heracles Almelo hekkensluiter.

NAC Breda

De ploeg uit Brabant ontsnapte vorig seizoen aan degradatievoetbal, puur omdat drie andere ploegen slechter presteerden. Ook dit seizoen lijkt het die kant op te gaan. NAC Breda pakte acht punten in zeven wedstrijden en staat daarmee veertiende in de Eredivisie. Een voordeel is wel dat NAC Breda al gespeeld heeft tegen Ajax, FC Twente en PSV. In de komende wedstrijden moet het dus punten gaan regenen voor de Brabanders, anders kan het inderdaad weer een lastig seizoen worden.

Om 18.30 beginnen NAC Breda en Heracles Almelo aan hun achtste competitiewedstrijd van het seizoen. Half zes zullen de 22 namen van de basisspelers bekend worden gemaakt. Check de opstelling rond dat tijdstip hier.