04.10.2014 20:20

Heracles Almelo walst over NAC Breda heen

Thomas Bruns kan tijdens het competitieduel Heracles Almelo - NAC Breda juichen. De middenvelder scoorde op fraaie wijze de 2-0. (04-10-2014)
Thomas Bruns kan tijdens het competitieduel Heracles Almelo - NAC Breda juichen. De middenvelder scoorde op fraaie wijze de 2-0. (04-10-2014)

De hekkensluiter van de Eredivisie is niet meer puntloos. Heracles Almelo heeft zaterdagavond door een overwinning op NAC Breda de eerste punten van het seizoen gepakt. In eigen huis werd het maar liefst 6-1.

NAC Breda had de spirit in Brabant of in de spelersbus laten liggen, want Heracles Almelo overklaste de uitploeg op elk front. Het was dan ook geen verrassing dat de Heraclieden op een voorsprong kwamen. Jelle ten Rouwelaar liet een afstandsschot van Mark-Jan Fledderus los, greep naar de losgeslagen bal, maar pakte de enkels van Wout Weghorst. Jeroen Veldmate benutte vervolgens de penalty. Heracles Almelo ging door en na twintig minuten stond het 2-0 na een mooie afstandsknal van Thomas Bruns. NAC Breda zakte volledig door de ondergrens, maar Stipe Perica maakte het wel heel bont. Na een fysiek duel met Simon Cziommer ging hij op de knie van de middenvelder staan, wat hem direct rood opleverde. De thuisploeg profiteerde optimaal in de vorm van Weghorst, die de derde over Ten Rouwelaar stifte.

Nebojša Gudelj wisselde twee keer in de rust en hierdoor stond NAC Breda iets compacter op het veld. Heracles Almelo kwam er niet makkelijk doorheen, maar liep na een uur spelen toch uit naar 4-0. Oussama Tannane kreeg heel veel tijd aan de rechterkant en hij bediende Joey Pelupessy. De middenvelder scoorde met een droge schuiver zijn eerste treffer in de Eredivisie. NAC Breda liep alleen maar achteruit, maar kwam onverwachts toch nog wat dichterbij. Mats Seuntjens kreeg alle ruimte op de rand van de zestien en schoot met links knap raak: 4-1. NAC Breda drukte echter niet door en Heracles Almelo scoorde nog twee keer. Eerst draaide Ilias Bel Hassani mooi weg en vond de verre hoek met een bekeken schot, vervolgens was het invaller Jaroslav Navratil die simpel in kon tikken na goed doorzetten van Bel Hassani: 6-1.

Door de overwinning is Heracles Almelo dus van de gevreesde nul punten af. Omdat het zo lang geen punten pakte, blijft het echter wel hekkensluiter, met een achterstand op onder andere Go Ahead Eagles en FC Dordrecht. NAC Breda blijft ook tegen degradatievoetbal aanhikken en verzamelde acht puntjes tot nu toe.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner