sc Heerenveen
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 41. / Schot met links  (Daley Sinkgraven)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dries Wuytens 76. / Kopbal  (Ali Messaoud)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Terell Ondaan 87. / Schot met rechts  (Bruno Andrade)

90'
Sc Heerenveen heeft een grote kans op de koppositie onbenut gelaten. Willem II gaf het Tilburgse publiek een spectaculaire slotfase met doelpunten van Dries Wuytens en Terell Ondaan. Hierdoor werd de 0-1 ruststand omgebogen naar een sensationele 2-1 overwinning voor de Tricolores.
90'
90'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Nog een forse overtreding van de Friese middenvelder uit frustratie.
90'
Bijna weer Ondaan! De kansen op 3-1 nemen toe. Daar is weer die dekselse Ondaan. Keeper Nordfeldt redt goed en dus geen tweede goal voor Terell Ondaan.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Joost van Aken
87'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Terell Ondaan
Wat een sensatie in Tilburg! Willem II gaat er alsnog met de overwinning van door na een spectaculaire eindfase. Nu is het uitblinker Ondaan die perfect in de korte hoek scoort.
86'
Wissel in bij Willem II -> Ricardo Ippel
86'
Wissel uit bij Willem II -> Stijn Wuytens
83'
De enige ploeg die nu nog vol voor de overwinning gaat zijn de Tilburgers. De fanatieke aanhang gelooft erin en schreeuwt Willem II naar voren.
82'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
82'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
81'
Kansen voor de thuisploeg volgen zich in rap tempo op. Na een afgedwaalde voorzet van Frank van der Struijk is het nu Jordens Peters uit de daaropvolgende corner die net naast schiet.
79'
Prachtige poging Andrade! Willem II gaat er vol voor. Met een halve omhaal probeert de ingevallen Braziliaan zijn ploeg om voorsprong te schieten. Nordfeldt redt echter schitterend.
76'
Doelpunt voor Willem II, 1:1 door Dries Wuytens
Daar is dan toch de gelijkmaker! De vrije trap van invaller Ali Messaoud wordt van (bewust) van richting veranderd door verdediger Dries Wuytens.
72'
Gele kaart voor Luciano Slagveer (sc Heerenveen)
De snelle vleugelspeler maakt hands bij het proberen te bereiken van een voorzet.
71'
Willem II komt los! Weer een schietkans voor de Tilburgers. Maar Kristoffer Nordfeldt blijkt een geweldig betrouwbare sluitpost in het doel van sc Heerenveen.
70'
En weer een schot aan de zijde van Willem II. Vanaf de zestien haalt Terell Ondaan uit. Het schot van het jonge talent is weer een prooi voor Nordfeldt.
69'
Mooie kopbal Robbie Haemhouts! Na een voorzet van de rechterkant kop Haemhouts (Willem II) spectaculair richting de bovenhoek. De redding van Nordfeldt is eveneens spectaculair te noemen.
67'
Het zou een mooi sprookjesboek kunnen zijn: "Morten en Marten kampioen!" De heren Thorsby en De Roon zullen ongetwijfeld dromen als ze aan het einde van de avond koploper zijn in de Eredivisie. Wel moet nog even de voorsprong gehandhaafd worden in Tilburg.
66'
Goed schot Uth! Na een actie van Morten Thorsby schiet Mark Uth vanaf de zestien net naast het doel.
65'
Grote kans voor Willem II Uit de ingedraaide vrije trap van Stijn Wuytens komt Armenteros vrij bij de eerste paal. Hij schrikt van de kans en schiet zacht in de handen van Kristoffer Nordfeldt.
64'
Wissel in bij Willem II -> Ali Messaoud
64'
Wissel uit bij Willem II -> Robert Braber
62'
Lamprou heeft het lastig met een afstandsschot van Marten de Roon. In tweede instantie heeft de goalie van Willem II de bal klemvast.
60'
Die mag erin hoor Slagveer! De jonge buitenspeler van sc Heerenveen komt via de linkerkant geheel vrij voor Lamprou. De kleine Griek blijft lang staan en redt goed op het zwakke schot van Slagveer.
57'
Gaat Willem II met invaller Bruno Andrade zorgen voor meer gevaar voor het doel van Nordfeldt? De Braziliaan wordt in ieder geval met veel enthousiasme onthaald door de Tilburgse fans.
55'
Wissel in bij Willem II -> Bruno Andrade
55'
Wissel uit bij Willem II -> Jerson Cabral
54'
Actie van Samuel Armenteros wordt gestuit door Joost van Aken. De spits van Willem II komt maar niet los van de jonge verdediger van sc Heerenveen.
50'
Willem II moet weer even opgezweept worden door de supportersschare. De weg naar het doel blijkt nog lastig te vinden voor de Tilburgers.
48'
Een poging van Luciano Slagveer. De rechtsbuiten van sc Heerenveen schiet wat wild de bal over het doel van Lamprou.
47'
De verdediging van sc Heerenveen oogt ontzettend stabiel. Het centrum met Joost van Aken en Jordy Buijs blijkt tot nu toe een succes.
46'
46'
Geen wissels aan beide kanten. sc Heerenveen gaat aftrappen voor de tweede helft.
45'
Sc Heerenveen leidt met 0-1 in de wedstrijd tegen Willem II. De goal van topscoorder Mark Uth viel pas in de 40e minuut. Daarvoor waren er weinig grote kansen en viel er niet veel te genieten. De Friezen staan virtueel aan kop van de Eredivisie. Willem II zal meer moeten brengen in de tweede helft om het de ploeg van Dwight Lodeweges moeilijk te maken.
45'
45'
Kort voor rust dan toch de openingsgoal in de wedstrijd. Sc Heerenveen werd in de laatste fase van het eerste bedrijf al wat gevaarlijker.
43'
Gele kaart voor Joost van Aken (sc Heerenveen)
De jonge verdediger maakt een sliding van achteren op de benen van Samuel Armenteros.
41'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Mark Uth
Ja ja daar is Uth! De topscoorder van sc Heerenveen schuift de bal op één meter van het doel binnen na een goede voorzet van Daley Sinkgraven. Alweer de vijfde competitietreffer voor de spits met nummer 19.
40'
Kostas Lamprou wordt getest! Een vrije trap op grote afstand van Jordy Buijs schiet door richting de kleine doelman.
39'
Jerson Cabral met een echte Cabral-actie. Kappen, dreigen en de bal op zij leggen om vervolgens de bal richting de verre hoek te krullen. De poging van de speler van Willem II gaat over het doel van Nordfeldt.
37'
Grote kans voor Uth! Wat een gemakzucht bij Terell Ondaan! De buitenspeler van Willem II legt de bal zomaar terug waardoor Mark Uth een levensgrote kans krijgt. De Duitse spits van sc Heerenveen schiet recht op Kostas Lamprou. Hier had het openingsdoelpunt gemaakt moeten worden.
35'
Een corner van Willem II belandt op het hoofd van de vrijstaande Jordens Peters. Zijn kopbal is een eenvoudige prooi voor keeper Nordfeldt.
34'
Ondertussen is er veel lol bij het Tilburgse publiek. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en NAC Breda is zojuist geëindigd in 6-1. Dit zorgt natuurlijk voor veel hilariteit bij de Brabantse buren.
32'
Het is een felle strijd in Tilburg maar kansen zijn wel heel schaars. Wie gaat de ban breken?
28'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
26'
Er is vandaag een delegatie van het Aziatische bedrijf Huawei bij de wedstrijd aanwezig. Ook de sponsorborden aan de rand van het veld zijn hierop aangepast met een hoeveelheid aan Chinese tekens. Helaas weet niemand wat er staat. Wellicht het menu van het plaatselijke restaurant?
23'
Het eerste kwart van de wedstrijd tussen Tilburg en Heerenveen zit erop. Er zijn nog geen grote kansen te noteren in het Koning Willem II Stadion. De thuisploeg is iets dreigender.
21'
De linkerkant van Willem II met Ondaan en Dijks is tot nu toe het meest gevaarlijk. Doke Schmidt en Luciano Slagveer van sc Heerenveen hebben de handen vol aan het Tilburgse duo.
20'
Mark Uth krijgt van dichtbij vol het schot van Mitchell Dijks tegen zijn hoofd. De Duitser blijkt een echte bikkel en staat direct op om verder te gaan.
19'
Terell Ondaan met de vrije trap van punt zestien. Zijn inzet is niet goed genoeg om Nordfeldt (sc Heerenveen) op de proef te stellen.
17'
Goed schot Mark Uth! Door een misverstand in de defensie bij de Tilburgers belandt de bal voor de voeten van Uth. De spits van sc Heerenveen schiet vanaf een meter of twintig net naast.
14'
Eerste kansje Willem II. Mitchell Dijks gaat maar net onder de goede corner van Stijn Wuytens door.
13'
Prachtige pass van Dries Wuytens op Terell Ondaan, waarna de controle ook goed is. De buitenspeler van Willem II staat weer eens in de basis omdat Ben Sahar al in Israël is.
10'
Beide doelmannen worden veel in stelling gebracht. Zo zijn er bij zowel Willem II als sc Heerenveen al verschillende ballen teruggespeeld op de keeper.
8'
Een rustige openingsfase in Tilburg waar beide ploegen op zoek gaan naar het eerste kansje.
4'
Eerste hoekschop is voor de Tricolores. Terell Ondaan sprint aan de rechterkant van het veld en dwingt een corner af. Deze leidt vervolgens tot weinig gevaar voor het doel van Kristoffer Nordfeldt (sc Heerenveen).
3'
Ook vanavond weer een sfeervol Koning Willem II stadion waar de thuissupporters hun ploeg fanatiek aanmoedigen.
1'
Robert Braber en Samuel Armenteros hebben afgetrapt voor Willem II. We hopen natuurlijk op een spannende wedstrijd met veel doelpunten.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld in het Koning Willem II Stadion onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Willem II - sc Heerenveen gaat zo beginnen!
Voor Mitchell Dijks en Samuel Armenteros wordt het een speciale avond. De twee nieuwelingen bij Willem II speelden eerder voor de tegenstanders uit Heerenveen. Jeroen Lumu (oud Willem II) stond vorige week nog onder contract bij de Friezen. Het contract is echter per direct ontbonden door een verschil qua inzicht hoe een profvoetballer te werk moet gaan.

Namens Voetbal.com heet ik u van harte welkom bij de wedstrijd tussen Willem II en sc Heerenveen. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Tilburg. De aftrap zal geschieden om 19.45 uur in het Koning Willem II Stadion. Ongeveer één uur voor aanvang van de wedstrijd kunt u de basiself van beide teams checken onder het kopje wedstrijddetails.

Willem II
De Tricolores willen hun goede thuisreeks voortzetten in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De vorige wedstrijden in Tilburg werden namelijk gewonnen tegen rivaal NAC Breda en AZ Alkmaar. Ook won Willem II al in de Kuip tegen Feyenoord. Dat brengt het team van Jurgen Streppel op een knappe elfde plaats na zeven speelrondes. Dieptepunt in het prille seizoen was de vroegtijdige uitschakeling in de KNVB Beker. De amateurs van Deltasport waren met 2-1 te sterk en zorgden voor de verrassing in de tweede ronde van het bekertoernooi.

Desondanks gaan de Superkruiken vanavond weer voor de drie punten. Dit zal helaas zonder spits Ben Sahar moeten gebeuren. De Israëlisch international werd vandaag al bij het nationale team verwacht voor de voorbereiding van de kwalificatieduels voor het EK in 2016. Op Tim Cornelisse na is de rest van de Tilburgse selectie fit voor de wedstrijd van vanavond.

De Superfriezen zijn in vorm en staan bij winst vanavond aan kop van de Eredivisie. Op dit moment staat het team van Dwight Lodeweges op een verdienstelijke vierde plaats. Dit bereikten de blauw-witten na een knappe 1-0 overwinning vorige week op koploper PSV. Man van de wedstrijd en tevens maker van het enige doelpunt was Daley Sinkgraven. Het jonge talent is een van de smaakmakers van het elftal en werd samen met teamgenoot Joost van Aken opgeroepen voor Jong Oranje.

In de wedstrijd tegen PSV kreeg rechtsback Stefano Marzo een directe rode kaart. Hierdoor moet de Belg de wedstrijd van vanavond aan zich voorbij laten gaan. Sc Heerenveen heeft een zeer stabiele defensie. Kristoffer Nordfeldt incasseerde pas vijf treffers en is daarmee de minst gepasseerde doelman tot nu toe.

Weten de Friezen vanavond weer de ‘nul’ te houden? En pikt topscoorder Mark Uth zijn doelpunt mee? Of is het toch Willem II dat weer de overwinning grijpt in het eigen Koning Willem II Stadion? Wedstrijden tussen Tilburg en Heerenveen staan in ieder geval vaak garant voor veel spektakel. In de laatste tien edities werden maar liefst 48 doelpunten gemaakt. Het belooft een mooie voetbalavond te worden. Volg het live via Voetbal.com!