14:30 uur
SC Cambuur
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 21. / Kopbal  (Adam Maher)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jetro Willems 37. / Schot met links  (Florian Jozefzoon)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jeffrey Bruma 78. / Kopbal  (Adam Maher)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Adam Maher 80. / Kopbal  (Luciano Narsingh)

90'
90'
De extra speeltijd bedraagt twee minuten.
87'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Aleksandar Boljević
87'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
84'
Martijn Barto verzuimt om de eretreffer te maken! De spits profiteert van een slippertje van Karim Rekik en lijkt de 4-1 te maken, maar Jeroen Zoet redt op zijn inzet.
81'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Rai Vloet
81'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luuk de Jong
80'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:0 door Adam Maher
En het wordt zelfs 4-0! Het is het derde kopdoelpunt van de middag. Ditmaal is het de kleine Adam Maher die scoort. Hij kopt raakt uit een goede voorzet van Luciano Narsingh.
78'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Jeffrey Bruma
En dat is nummer drie! Uit een hoekschop van Adam Maher knikt Jeffrey Bruma de bal keurig in de hoek, buiten het bereik van Leonard Nienhuis.
76'
Leuk voor Marcel Ritzmaier: de Oostenrijker mag invallen tegen de club waar hij vorig seizoen op huurbasis speelde.
75'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Marcel Ritzmaier
75'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
74'
Pijn bij Erik Bakker. De middenvelder krijgt een knietje van Joshua Brenet op zijn bovenbeen en blijft op de grond liggen.
71'
PSV verzuimt om het karwei definitief af te maken. Het publiek wil daarnaast ook weer wat meer actie zien, want erg aantrekkelijk is het niet in de tweede helft.
70'
Even later krijgt Florian Jozefzoon een aardige mogelijkheid. De buitenspeler schiet de bal achter meters naast én over het doel van Leonard Nienhuis.
68'
Dat moet de 3-0 zijn! Georginio Wijnaldum krijgt een dot van een kans en moet recht voor het doel raak schieten, maar hij mikt 'm naast.
66'
De wedstrijd is een stuk minder aantrekkelijker dan in de eerste helft. PSV hoeft en wil niet meer, SC Cambuur kan niets afdwingen.
63'
Henk de Jong neemt geen risico's en wisselt de Afrikaanse aanvaller.
62'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
62'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
62'
Bartholomew Ogbeche heeft een gescheurde wenkbrauw en heeft veel pijn.
61'
Een botsing tussen Bartholomew Ogbeche en Jetro Willems! De aanvaller van SC Cambuur is er het slechtste aan toe.
59'
PSV heeft de wedstrijd onder controle en maakt geen aanstalten om de 3-0 te maken. De Leeuwarders hebben regelmatig balbezit, maar kunnen vrij weinig creëren.
56'
Afstandsschot Jorrit Hendrix, redding Leonard Nienhuis. De middenvelder van PSV knalt de bal hard en laag door het midden en de doelman van de Leeuwarders reageert daar adequaat op.
53'
Aan de andere kant een soortgelijke situatie! Vanaf rechts geeft Adam Maher de bal voor en Jeffrey Bruma kopt de bal een paar metertjes naast.
52'
Daar is het volgende gevaar van SC Cambuur! Uit een hoekschop van Albert Rusnák kopt Mohamed El Makrini de bal voorlangs.
51'
Een schotje van Albert Rusnák wordt simpel gevangen door Jeroen Zoet. De Leeuwarders zijn aardig aan de tweede helft begonnen, ondanks dat ze met een man minder spelen.
48'
Bijna Luuk de Jong! Vanaf rechts geeft Joshua Brenet een voorzet en De Jong probeert de bal achter zijn standbeen langs in het doel te werken. Zijn poging gaat voorlangs.
46'
Furdjel Narsingh en Bartholomew Ogbeche hebben afgetrapt voor de tweede helft.
46'
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
45'
Samenvatting eerste helft: PSV leidt na een helft spelen met 2-0 tegen SC Cambuur en speelt daarnaast met een man meer. Luuk de Jong maakte het eerste doelpunt, Jetro Willems (dankzij een grote blunder van Leonard Nienhuis) het tweede. SC Cambuur-verdediger Lucas Bijker werd vlak voor rust met rood van het veld gestuurd.
45'
45'
De extra tijd bedraagt één minuut.
45'
Geen verrassende wissel van Henk de Jong, die er een aanvaller eruit haalt en er een verdediger bijzet.
45'
Wissel in bij SC Cambuur -> Calvin Mac-Intosch
45'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Daniël de Ridder
43'
Voor SC Cambuur wordt het nu een kwestie van de schade beperkt houden. PSV zit op rozen en kan dit bijna niet meer uit handen geven.
41'
Geel-rode kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Dom, dom, dom. Net als zijn eerste gele kaart is deze kaart volledig terecht. De centrale verdediger van SC Cambuur houdt Luuk de Jong vast en krijgt daarvoor zijn tweede gele kaart van de middag.
39'
En zo staat het plots 2-0. PSV speelt geen geweldige wedstrijd en heeft veel moeite met SC Cambuur, maar de voorsprong is comfortabel.
37'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Jetro Willems
Wát een fout van Leonard Nienhuis! Jetro Willems geeft een mislukte voorzet en er lijkt niets aan de hand voor SC Cambuur, totdat Nienhuis naar voren stapt en onder de bal door gaat.
36'
Het lijkt gelukkig mee te vallen met Luuk de Jong.
35'
Oef, Luuk de Jong. De spits gaat met pijn naar de grond en grijpt naar zijn knie. Dat ziet er niet goed uit.
33'
..maar de Slowaak schiet de bal in de muur. In de rebound schiet hij de bal via het been van Michiel Hemmen over de achterlijn.
33'
Albert Rusnák gaat achter de bal staan..
32'
SC Cambuur krijgt een vrije trap op een meter of 25 an het doel, na een overtreding van Joshua Brenet op Daniël de Ridder.
30'
Het eerste halfuur van de wedstrijd zit er op. PSV begon zwak aan de wedstrijd, maar sinds het doelpunt van Luuk de Jong zijn de Eindhovenaren wat beter gaan spelen.
26'
Een klein opstootje in het Philips Stadion. Jetro Willems krijgt een arm in zijn gezicht en PSV wil dat SC Cambuur de bal uit het veld schiet, maar de Leeuwarders spelen gewoon verder.
25'
Het doelpunt heeft PSV goed gedaan. De bezoekers komen er nauwelijks meer uit.
23'
Het is tegen de verhouding in, maar dit is natuurlijk de kracht van een topclub: scoren wanneer het moet!
21'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Luuk de Jong
Adam Maher neemt een vrije trap vanaf 35 meter en legt 'm op het hoofd van Luuk de Jong, die de bal uitstekend in de kruising kopt.
21'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
De verdediger van SC Cambuur houdt Luuk de Jong vast op eigen helft en krijgt daarvoor een gele kaart.
20'
Georginio Wijnaldum schiet de bal ver over het doel van Leonard Nienhuis. Kans verkeken!
19'
PSV krijgt een vrije trap op een mooie plek! Adam Maher dribbelt langs een aantal spelers van SC Cambuur en Lucas Bijker stopt hem, door vlak voor het strafschopgebied een overtreding te begaan.
18'
Leonard Nienhuis oogt onzeker vandaag. Na zijn slippertje in de achtste minuut begaat hij weer een fout. Een simpele pass op Etiënne Reijnen mislukt.
15'
Het eerste kwartier van de wedstrijd is voorbij en opvallend genoeg heeft SC Cambuur het betere van het spel in Eindhoven.
14'
Een schietkans voor Bartholomew Ogbeche, die vanaf randje zestien de bal hoog over schiet.
13'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Na een goede aanval komt de bal bij Bartholomew Ogbeche, die de bal langs Willems speelt en probeert de achterlijn te halen. De PSV-linksback laat Ogbeche er niet langs en maakt daarbij een overtreding.
12'
Mohamed El Makrini onderschept de bal van Jetro Willems, die om zijn fout goed te maken een overtreding op de aanvoerder van SC Cambuur maakt. El Makrini heeft pijn, maar kan doorspelen.
10'
PSV laat SC Cambuur in de eerste minuten van de wedstrijd rustig opbouwen. De thuisploeg wordt op zijn beurt daarentegen opgejaagd.
8'
Dat gaat nét goed! Vytautas Andriuškevičius speelt de bal terug op Etiënne Reijnen, die op zijn beurt doelman Leonard Nienhuis zoekt. De keeper laat de bal onder zijn voet doorglippen, maar hij voorkomt dat de bal in het doel eindigt.
7'
Uit een afgeslagen hoekschop komt Jeffrey Bruma tot een schot, maar van ver schiet hij de bal een paar meter naast.
6'
Kans voor SC Cambuur! Bartholomew Ogbeche probeert in het strafschopgebied tot een schot te komen, maar dat lukt hem niet. De bal komt uiteindelijk terecht bij Daniël de Ridder, die recht op Jeroen Zoet af schiet.
4'
Daniël de Ridder probeert met een voorzet Michiel Hemmen te bereiken, maar Jeroen Zoet is alert en bokst de bal weg, voordat de Cambuur-spits in kan koppen.
4'
Het begin van de wedstrijd verloopt zonder hoogtepunten. Beide ploegen hebben in de eerste minuten van de wedstrijd ongeveer evenveel balbezit.
1'
Adam Maher en Georginio Wijnaldum hebben afgetrapt; we zijn begonnen!
1'
Terwijl half Nederland om half drie afstemt op de Klassieker, wordt op hetzelfde tijdstip de onvervalste topwedstrijd tussen koploper PSV en nummer drie SC Cambuur gespeeld. Is PSV na dit weekend nog steeds de koploper in de Eredivisie, of steekt SC Cambuur daar een stokje voor? Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Hier kun je de opstellingen van beide elftallen vinden.

PSV

Het team van Phillip Cocu is het seizoen uitstekend begonnen. De Eindhovenaren kwalificeerden zich voor de Europa League en wonnen de eerste vier competitiewedstrijden, waaronder de topper tegen Ajax. Vorige week kwam er echter een einde aan deze winnende reeks: in het IJsseldeltastadion ging PSV kopje onder tegen PEC Zwolle, dat met 3-1 won. In die wedstrijd verloor de Eindhovense club daarnaast sterspeler Memphis Depay, die voorlopig niet inzetbaar is. PSV is dit seizoen sterk, maar niet ongenaakbaar.

SC Cambuur

Net als PSV kende SC Cambuur een sterke start van het nieuwe seizoen. Boven verwachting staan de Leeuwarders momenteel op de derde plaats in de Eredivisie en dat is gezien het vertoonde spel verdiend te noemen. Vandaag staat er voor het team van Henk de Jong echter een zeer zware wedstrijd op het programma. De Leeuwarders wonnen nog nooit van PSV en scoorden daarnaast in competitieverband nog geen enkele keer in Eindhoven.

Vorig seizoen

PSV vierde vorig seizoen op 31 augustus het honderdjarig bestaan en de club vroeg de KNVB daarom een ‘makkelijke’ tegenstander te geven. SC Cambuur werd de tegenstander, maar de Leeuwarders reisden niet naar Eindhoven om als feestmaal te dienen. De noorderlingen verweerden zich kranig en sleepten een knappe 0-0 uit het vuur, waarmee het feestje van PSV was verpest.