22.09.2014 11:29

De Jong: "Kampioenschap is het belangrijkste"

Marcel Ritzmaier (l.) en Adam Maher (r.) bespringen doelpuntenmaker Luuk de Jong (m.) tijdens PSV Eindhoven - SC Cambuur. (21-09-2014)
Marcel Ritzmaier (l.) en Adam Maher (r.) bespringen doelpuntenmaker Luuk de Jong (m.) tijdens PSV Eindhoven - SC Cambuur. (21-09-2014)

Luuk de Jong heeft wellicht nog niet de vorm van in zijn FC Twente-periode, maar de spits van PSV Eindhoven raakt steeds beter in vorm. De Jong heeft inmiddels zesmaal gescoord in elf officiële duels.

"Het is altijd lastig om in een nieuw team te beginnen, maar ik heb het gevoel, dat het steeds beter gaat lopen", vertelt de spits aan De Telegraaf. "Ik voel me goed. We spelen aanvallend voetbal en dat ligt me wel. Daardoor kan ik veel in de zestien komen. Niet alleen de manier van spelen ligt me, maar ook de manier van druk zetten. Ik leg daar zelf altijd veel arbeid in en dan is het fijn als de spelers om je heen daar ook in meegaan. Dat druk zetten was vandaag ook weer belangrijk. Daardoor ontstond de rode kaart."

In zijn laatste seizoen bij Twente scoorde De Jong 25 competitietreffers. De Eindhovenaren hopen dat de spits bij PSV kan uitgroeien tot topscorer van de Eredivisie. De laatste keer dat een PSV'er topscorer werd was Mateja Kežman in het seizoen 2003/2004.

"Er wordt altijd gezegd, dat een spits van PSV meer dan twintig goals per seizoen moet kunnen maken", aldus de voormalig speler van onder meer De Graafschap en Borussia Mönchengladbach. "Maar volgens mij is Ajax ook kampioen geworden zonder een spits die veel scoort. De eerste drie competitiewedstrijden scoorde ik niet, maar die wedstrijden wonnen we wel. Dat geeft me dan ook een goed gevoel. Ik wil graag kampioen worden met PSV. Dat is het belangrijkste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner