SBV Excelsior Zaterdag, 11. April 2015
18:30 uur
Vitesse
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 39. / Schot met links  (Zakaria Labyad)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 41. / Kopbal  (Adil Auassar)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 72. / Schot met links  (Josh McEachran)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Renato Ibarra 90. / Schot met rechts  (Valeri Qazaishvili)

90'
Weer de complimenten en weer niet de punten. Twee goals in de laatste twintig minuten van de wedstrijd leveren Vitesse een zege op bij Excelsior. Na ruim zeventig minuten scoorde Traoré zijn tweede goal van de avond en hielp zijn ploeg daarmee aan een zege. De 1-3 van Ibarra in blessuretijd was nog slechts een treffer voor de vorm. Excelsior wist in de tweede helft weinig kansen meer te creëren en mocht daardoor dan ook geen aanspraak maken op de punten.
90'
90'
Doelpunt voor Vitesse, 1:3 door Renato Ibarra
zijn eerste van het seizoen! Ibarra beslist de wedstrijd in blessuretijd. Qazaishvili stuurt de buitenspeler in de counter goed weg op rechts. Ibarra blijft rustig en schuift de bal beheerst voorbij Coutinho.
90'
Opvallend. Er komen slechts twee minuten blessuretijd bij.
90'
Gele kaart voor Davy Pröpper (Vitesse)
Pröpper haakt Vermeulen, die opstoomt op de helft van Vitesse. Deze gele kaart betekend een schorsing voor de volgende wedstrijd.
87'
Traoré bijna met zijn derde. Na goed terugleggen lijkt de spits zijn derde van de avond binnen te schieten, maar hij plaatste de bal recht in de handen van Coutinho.
86'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Carlo de Reuver
86'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Sander Fischer
83'
Gele kaart voor Dan Mori (Vitesse)
De net ingevallen lijkt te ontsnappen bij Mori. De enige manier om hem af te stoppen is door lang aan zijn shirt te trekken. Terecht geel voor de verdediger.
82'
Na de treffer blijft Vitesse de bovenliggende partij. De 1-3 hangt op dit moment meer in de lucht dan de 2-2.
79'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
79'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Adil Auassar
79'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jordan Botaka
79'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
78'
Wissel in bij Vitesse -> Denis Oliynyk
78'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
75'
Zo krijgt Excelsior deze week klap na klap te verwerken. De ploeg heeft nog een kwartier de tijd om een derde nederlaag in zeven dagen af te wenden.
72'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Bertrand Traoré
Hij had al enkele kansen in deze tweede helft, maar nu heeft hij toch zijn tweede goal. Hij steekt sterk het halve veld over en speelt in de zestien Fischer uit. Daarna schiet hij met links beheerst binnen en zet Vitesse voor de tweede keer vanavond op voorsprong.
72'
Zakaria Labyad krijgt de bal van Troaré. Op links loert hij naar de verre hoek, maar zijn geplaatste schot gaat ruim voor het doel langs.
71'
Komen er nu irritaties? Kruys en Pröpper ruziën wat met elkaar na een overtreding van eerstgenoemde.
70'
Gele kaart voor Bas Kuipers (SBV Excelsior)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Kuipers. Uit een corner van Excelsior denkt Vitesse snel uit te kunnen breken, maar Kuipers breekt die aanval op. Mulder probeerde voordeel te geven, maar toen dat er niet inzat, floot hij alsnog af.
67'
Traoré schampt de lat! Vitesse kruipt weer meer naar voren en zoekt de voorsprong. Nu een bekeken schot van Traoré, die net over het doel van Coutinho vliegt.
64'
Traoré! Eindelijk weer eens actie voor het doel. De spits controleert de bal knap en haalt direct na de stuit uit. Dat doet hij dan weer iets minder goed, aangezien de bal bijna het stadion uit vliegt.
62'
In tegenstelling tot de eerste helft is er in de tweede helft nog maar heel weinig te beleven bij deze wedstrijd. Kansen zijn schaars, verzorgd voetbal overigens ook.
58'
Kruys is alweer terug binnen de lijnen en lijkt weinig last meer te hebben van die bal.
57'
Kruys is even uitgeteld. Valeri Qazaishvili schiet op goal, maar raakt Kruys vol in het gezicht. Scheidsrechter Mulder legt het spel direct stil voor verzorging.
54'
Excelsior komt bijna niet meer met de bal van de eigen helft. Vitesse kruipt steeds verder naar voren, maar lijkt in de eindfase de creativiteit te missen om iets te kunnen creëren.
50'
Vitesse komt fanatieker uit de kleedkamer dan in de eerste helft. De bezoekers bemoeien zich wat meer met het spel, maar zijn in de opbouw nog steeds zeer slordig.
47'
Kruys wil, net als in de helft, goed uithalen. Ditmaal probeert hij dat van buiten de zestien, maar weer mist hij de bal. Ditmaal komt het echter doordat een tegenstander tegen hem aanloopt. Scheidsrechter Mulder vindt het niets en laat doorspelen.
46'
45'
Excelsior is onverwachts de bovenliggende partij in deze eerste helft. De thuisploeg kreeg enkele kansen, maar was voor het doel van Room niet scherp genoeg. Nadat Traoré Vitesse redelijk uit het niets op voorsprong schoot, beloonde Excelsior zichzelf direct daarna alsnog voor een goede eerste helft door direct gelijk te maken. Vitesse zal het in de tweede helft anders aan moeten pakken, anders is de kans groot dat de ploeg hier vanavond niet gaat winnen.
45'
45'
Er komt minimaal één minuut extra tijd bij in deze eerste helft.
45'
Twee snelle goals achter elkaar geven deze eerste helft wat het verdient, de nodige actie. Excelsior had blijkbaar eerst een tikje nodig om uiteindelijk wel een kans te benutten.
41'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Tom van Weert
En daar is de goal dan wel! Uit een corner kopt Van Weert binnen. Room is ditmaal kansloos, aangezien hij door een ploeggenoot omver wordt gelopen.
40'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Bertrand Traoré
Excelsior domineert, maar Vitesse staat op voorsprong. Op de rand van de zestien legt Labyad de bal goed breed op Traoré. Die krijgt teveel ruimte en kan met links de bal mooi achter Coutinho krullen.
35'
Excelsior vergeet in deze eerste helft zichzelf te belonen. De thuisploeg speelt prima en heeft de wedstrijd volledig onder controle. De ploeg is alleen in de eindfase niet zorgvuldig genoeg en daarom staat er nog steeds 0-0 op het scorebord.
34'
Van Mieghem lijkt Room te omspelen,nadat de aanvaller een diepe bal knap diagonaal onder controle neemt. De hoek is daarna voor de buitenspeler te moeilijk, waardoor hij niet meer op goal kan schieten.
30'
Weer net niet. Dat is een beetje het verhaal van dit eerste half uur. Van Weert komt een teen tekort op een goede voorzet vanaf rechts, waardoor Room weer de aanval onschadelijk kan maken.
28'
Excelsior weer dichtbij een treffer. Kruys is mee opgekomen en krijgt de bal van Stans prima aangespeeld. Kruys denkt vanaf ruim vijf meter vol uit te gaan halen, maar maait volledig over de bal heen. Ongelukkig.
25'
Een ouderwetse flipperkast situatie voor het doel van Room. Een vrije trap van Auassar zorgt voor veel gevaar. Enkele Excelsior spelers denken de bal het beslissende zetje te kunnen geven, maar steeds zit er een Vitesse speler tussen. De bezoekers ontsnappen!
23'
Uit die corner komt geen verder gevaar voor de bezoekers.
23'
Daar dus! Coutinho moet zich strekken en tot het uiterste gaan om een mooi schot van Labyad uit zijn doel te houden. Dat doet de doelman goed, waardoor Vitesse hier slechts een hoekschop aan over houdt.
21'
In de eerste twintig minuten heeft Vitesse het slechts moeten doen met enkele slappe pogingen richting Coutinho. Wanneer wordt de keeper van Excelsior voor het eerst echt getest vanavond?
19'
Excelsior heeft de wedstrijd in de openingsfase onder controle. Onverwachts laat Vitesse de thuisploeg aan de bal en wacht rustig af wat er allemaal gebeurd.
16'
Van Mieghem scoort, maar de treffer wordt afgekeurd! De voorzet van Ninos Gouriye is onderweg over de achterlijn geweest, waardoor alles erna niet meer telt.
13'
Weer een aardige kans van Excelsior. Een snelle uitbraak via Adil Auassar brengt de bal bij Van Weert. De spits krijgt de bal niet lekker onder controle, waardoor hij met zijn shot de bal slechts schampt. Weer een eenvoudige bal voor Room.
11'
De eerste hoekschop van Vitesse wordt door de mee opgekomen Mori naast gekopt.
8'
Na een stormachtig begin, is de rust helemaal terug in deze wedstrijd. De twee grote kansen van de thuisploeg hebben nog geen vervolg gekregen en Vitesse is aanvallend nog niet gevaarlijk geweest deze wedstrijd.
4'
Dijkhuizen gaf voor de wedstrijd aan dat Excelsior niet vol op de aanval zou gaan spelen vanaf het begin. Mede door Rochdi Achenteh zijn die woorden voorlopig alles behalve de waarheid.
3'
Een exacte kopie. Weer een fout van Achenteh, weer komt de bal bij Gouriye en weer is het geen goal. Deze was van veel dichterbij, die had er gewoon in gemoeten!
1'
Ninos Gouriye heeft een snelle kans om de wedstrijd open te breken. Rochdi Achenteh levert de bal makkelijk in bij Stans, die Gouriye de bal geeft. Terwijl er nog de nodige ruimte ligt, schiet Gouriye van afstand. Een makkelijke bal voor Room is het gevolg.
1'
Excelsior heeft de tos gewonnen en heeft Vitesse laten aftrappen. De bal rolt in een zonnig Rotterdam.
1'
Bij Excelsior heeft Marinus Dijkhuizen drie spelers gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Daan Bovenberg, Jurgen Mattheij en Jordan Botaka starten vanavond op de bank. Hun posities in de basis worden overgenomen door Kevin van Diermen, Khalid Karami en Daryl van Mieghem.
Josh McEachran heeft onverwachts een basisplaats bij Vitesse. Hij neemt op het middenveld de plek over van Marko Vejinović, die net als Arnold Kruiswijk en Piet Velthuizen ziek is.
De laatste twee tegenstanders van FC Groningen openen deze voetbalzaterdag. Voor beide ploegen mondde de wedstrijd met Groningen uit in een teleurstelling. Vitesse moest na een gelijkspel de strijd om plek drie staken terwijl Excelsior door een nederlaag tegen Groningen de bekerfinale aan zijn neus voorbij zag gaan. Wie hersteld zich vanavond het beste van de opgelopen klap? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior
Waar men in Kralingen een al een tijd in veilige haven dacht te zijn, hebben de resultaten van de laatste weken de gevreesde plek zestien weer dichterbij gebracht. Nog slechts vier punten staat Excelsior boven die streep. De gevoelige nederlaag tegen ADO Den Haag vorige week is daar mede debet aan. Excelsior moet oppassen dat deze week niet in één klap het hele seizoen in gevaar brengt. Een nederlaag vanavond zou wel eens vier hele lastige laatste speelrondes kunnen gaan betekenen voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Dijkhuizen moet vanavond op zoek naar een goed resultaat zonder Luigi Bruins, die een tegenslag in zijn herstel te verwerken heeft gekregen. Dijkhuizen verwacht nog vier á vijf punten nodig te hebben om zichzelf definitief veilig te spelen, maar treft met Vitesse een ploeg die de Kralingers niet goed ligt. In het verleden wist Excelsior slechts éénmaal te winnen van de ploeg uit Arnhem, dat was in 1979.

Vitesse
Tot aan de wedstrijd van vorige week was plek drie nog de doelstelling in Arnhem, maar door het gelijke spel in eigen huis en de zege van Feyenoord op bezoek bij AZ, lijkt dat een brug te ver. Wel is plek vier binnen bereik gekomen. Het gat naar AZ is nog maar twee punten. De jacht op dat plekje hoger moet vanavond worden ingezet zonder Jan-Arie van der Heijden, die geschorst is. Ook mist trainer Peter Bosz verdediger Wallace, die disciplinair geschorst is. Dan Mori zal Van der Heijden gaan vervangen, liet Bosz vrijdag al weten. Ook liet de trainer vrijdag optekenen dat hij Excelsior absoluut niet onderschat. ‘Iedereen die daar dit seizoen speelt heeft het moeilijk gehad. Zeker met dat kleine veld is Excelsior beter dan veel mensen denken’, aldus de oefenmeester.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.