Heracles Almelo Zaterdag, 11. April 2015
AFC Ajax
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 45. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 86. / Schot met rechts  (Nicolai Boilesen)

90'
De eerste helft was niet best maar de tweede helft was vanavond in Almelo zo mogelijk nog slechter. Ajax was zeer slordig en Heracles voornamelijk onmachtig. Via Avdić kreeg Heracles een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar na een uur spelen verprutste de aanvaller de enige echte kans van de thuisploeg uit de tweede helft. Ajax stelde daar ook slechts één noemenswaardige actie tegenover, wat de prachtige 0-2 van Andersen opleverde. Deze povere wedstrijd past perfect in het seizoen van de Amsterdammers, die met deze zege de tweede plaats zo goed als veiligstellen en het kampioensfeest van PSV nog minimaal een week uitstellen.
90'
90'
Er komen nog drie minuten blessuretijd bij, maar het grootste gedeelte van het publiek in het stadion besluit die niet meer af te wachten.
89'
Wissel in bij AFC Ajax -> Jaïro Riedewald
89'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Riechedly Bazoer
86'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:2 door Lucas Andersen
De wedstrijd is beslist. Een prachtige treffer van Andersen. Op links krijgt hij de bal Boilesen. Waar iedereen denkt dat hij de combinatie aan zal gaan en de bal terug zal spelen naar zijn aanvoerder, besluit hij de bal goed te leggen en deze prachtig in de verre hoek te krullen.
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
81'
Darri neemt een vrije trap net zo hopeloos als Van Rhijn in de eerste helft, vlak voor de treffer. Ook deze gaat naast en over.
77'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
77'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Ricardo Kishna
76'
Schietkansje Linssen. Na een goede combinatie met Weghorst schiet Linssen hoog over.
75'
Zelfs uit een standaardsituatie weet Heracles geen ploeggenoot in stelling te brengen. De vrije trap gaat bij de tweede paal over de achterlijn.
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
71'
Wissel in bij AFC Ajax -> Thulani Serero
71'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Daley Sinkgraven
70'
Een kopbal van Sigþórsson gaat net naast.
69'
Een corner van Fledderus belandt recht in de handen van Cillessen. Heracles werkt hard, doet echt haar best, maar krijgt er momenteel gewoon niet meer uitgeperst dan wat er op dit moment getoond wordt.
66'
Een poging van afstand van Bruns. De bal valt uit de kluts lekker voor de nummer tien van Heracles, maar hij raakt de bal niet goed en schiet naast.
64'
Simon Cziommer is net voorbij de middencirkel en ziet in zijn ooghoek Cillessen ver voor zijn doel staan. De poging van Cziommer is onzuiver en gaat ruim naast.
60'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
60'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
59'
Wat een kans voor Avdić! Breukers geeft een perfecte voorzet, die bij de geheel vrijstaande Avdić terechtkomt. Die kopt echter over, wat onbegrijpelijk is vanuit zijn positie.
58'
In ruim tien minuten spelen in de tweede helft ie er eigenlijk nog weinig gebeurd. Ajax beperkt zich tot enkele schoten van afstand, Heracles is te slordig om in de omschakeling gevaarlijk te kunnen worden. Het leek niet mogelijk, maar deze tweede helft is nog slechter dan de eerste helft.
56'
Sinkgraven met een poging van afstand. Met links haalt hij vanaf ruim twintig meter uit, maar mikt naast het doel van Castro.
53'
Boilesen komt aan de linkerkant mee op en levert een goede voorzet af. De bal is gevaarlijk, maar komt niet bij een voorzet. Ajax weet weer niet gevaarlijk te worden.
49'
Bazoer met een schotje van afstand, opent het bal voor Ajax in de tweede helft. Van net buiten de zestien schiet hij een volley met buitenkant rechts richting het doel, maar de bal krijgt teveel effect mee en gaat ruim naast.
46'
45'
Een eerste helft die niemand zich lang gaat herinneren. Ajax speelde zeer matig en moest toezien dat Heracles de gevaarlijkste ploeg was. De thuisploeg vergat zichzelf te belonen in een overtalsituatie bij een counter. Hiervoor kreeg het de deksel nog op haar neus, door een tegentreffer in blessuretijd. Een vrije trap van Ricardo van Rhijn stuiterde via Castro voor de voeten van Sigþórsson, die eenvoudig kon binnen tikken. De zege van de Amsterdammers is, ondanks de voorsprong, absoluut nog geen zekerheidje.
45'
45'
Doelpunt voor AFC Ajax, 0:1 door Kolbeinn Sigþórsson
Een vrije trap voor Van Rhijn komt recht op Castro af, die niets met de bal kan. Via zijn lichaam stuitert de bal zo voor de voeten van Kolbeinn Sigþórsson, die de bal makkelijk binnen kan tikken.
45'
Er komt nog minimaal één minuut extra bij in de eerste helft.
44'
Van Rhijn mag aanleggen voor een vrije trap. Het duurt bijna een minuut voordat deze ook daadwerkelijk genomen word, waarna de verdediger de bal alles behalve goed raakt. Over en naast.
41'
Een diepe bal van Bazoer, maar er is geen aanvaller in de buurt van zijn voorzet. Dat Ajax het aanvallend lastig heeft is een understatement.
37'
Viergever lijkt een grote kans op de eerste treffer te hebben, wanneer de bal uit een vrije trap voor zijn voeten valt. De verdediger krijgt zijn voet niet goed tegen de bal, waardoor Castro een rollertje makkelijk op kan pakken.
32'
Dit eerste half uur moet in Eindhoven toch met plezier worden aanschouwd. Ajax komt amper tot kansen en moet zelfs toezien dat Heracles vooralsnog de gevaarlijkste ploeg is in deze wedstrijd.
29'
Heracles breekt uit het niets uit met drie tegen slechts twee Ajax verdedigers. Brahim Darri heeft de bal en negeert zijn collega's. Hij schiet, maar veel te dicht op de keeper af, waardoor Cillessen makkelijk kan redden.
27'
Ook een poging van afstand van Heracles. Denni Avdić probeert het van buiten de zestien, maar raakt de bal veel te veel met zijn buitenkant en produceert een afzwaaier.
26'
Een poging van heel ver! Van Rhijn pikt de bal halverwege de helft van Heracles op en besluit te schieten. Het schot gaat ruim naast en is totaal ongevaarlijk.
23'
Het eerste schot op doel van Ajax! Anwar El Ghazi komt vanaf rechts naar binnen en haalt met links uit. Aangezien het schot niet scherp genoeg is, is het een lekkere bal voor Bram Castro.
21'
Weer een kansje voor Weghorst. Veltman loopt goed achteruit en belemmert de spits daarmee een vrije kopkans. Weghorst kan nog wel bij de bal, maar mikt ruim over het doel van Cillessen.
20'
Klaassen wint zijn persoonlijke duel maar levert de bal daarna kinderlijk eenvoudig in. Deze actie is typerend voor de eerste twintig minuten.
15'
Het eerste kwartier was niet van een al te best niveau. Een kopkansje van Weghorst en enkele voorzetten van Ajax die net niet aankwamen. daar moet het publiek het vooralsnog mee doen in Almelo.
11'
Bezoer ontsnapt aan een gele kaart. Darri ontwijkt zijn wilde tackle en kan gewoon door. Scheidsrechter Blom spreekt de middenvelder van Ajax nog wel even toe na deze actie.
8'
Gezapig. Dat is de omschrijving die het best past bij deze openingsfase. Beide ploegen doen het vooralsnog rustig aan. Zoals verwacht heeft Ajax wel het meest de bal.
5'
Een kopbal van Weghorst! De spits krijgt de bal iets achter zich, waardoor hij de bal weinig kracht kan meegeven. Daarnaast kopt hij ook nog eens recht op de doelman af, waardoor die niet echt gevaarlijk is.
2'
El Ghazi loopt Fledderus voorbij alsof die er niet staat. Zijn voorzet is op zoek naar Kishna, maar vindt zijn ploeggenoot net niet.
1'
Ajax heeft afgetrapt in Almelo, tegen een zeer offensief ingesteld Heracles.
1'
Kampioenswedstrijd. Vorig seizoen werd Ajax in deze wedstrijd kampioen, maar vanavond kan het kampioenschap ook in dit duel beslist worden. De eerste mogelijkheid voor PSV om kampioen te worden is vanavond. Door de zege van gisteravond is de ploeg uit Eindhoven kampioen als Ajax vanavond verliest van Heracles. Zowel in Amsterdam als in Eindhoven is dat eigenlijk niet een situatie waar men op zit te wachten. Heracles feest met PSV mee als die vanavond kampioen worden, want de ploeg uit Almelo kan de punten goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Heracles Almelo
Trainer John Stegeman houdt voor vanavond vast aan de eerdere duels in eigen huis tegen ploegen uit de top drie. ’In die wedstrijd hebben we minder te verliezen en spelen we compact en vanuit een goede verdedigende stelling.’ Na de drie punten tegen FC Dordrecht van vorig weekend, kan Heracles vanavond een goede stap zetten richting lijfsbehoud. Maar met wedstrijden tegen de directe concurrenten Go Ahead Eagles en NAC Breda nog op het programma, weet iedereen in Almelo ook wel dat vandaag niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is. Elk punt wat er gepakt kan worden in deze wedstrijd, zal voelen als bonuspunt.

AFC Ajax
Naast het voorkomen van het kampioen worden van PSV is het voor Ajax wellicht nog wel belangrijker om de voorsprong op Feyenoord in stand te houden met het oog op de strijd om plek twee. Ondanks het, op papier, gemakkelijkere programma van de Amsterdammers, kan Ajax zich weinig misstappen meer veroorloven. Met een voorsprong van zes punten op Feyenoord, maakt de ploeg van trainer Frank de Boer het zichzelf dan onnodig lastig. Om dat vanavond te bewerkstelligen heeft De Boer er bij zijn ploeg op aangedrongen dat ze meer ‘met hun hart’ moeten spelen. De echte overtuiging mistte de trainer vorige week bij zijn ploeg, op bezoek bij FC Utrecht. In de jacht naar de drie punten vanavond kan Ajax weer beschikken over Daley Sinkgraven. De middenvelder is volledig hersteld van zijn liesblessure. De Boer mist vanavond enkel Arek Milik, die nog steeds last heeft van zijn knieblessure.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.