SC Cambuur Zaterdag, 30. Augustus 2014
18:30 uur
ADO Den Haag
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Erik Bakker 40. / Schot met rechts  (Bartholomew Ogbeche)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 53. / Schot met rechts  (Dion Malone)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Xander Houtkoop 55. / Schot met links  (Wilfried Kanon)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Erik Bakker 67. / Penalty
3 : 2 Torinfos in de Ticker Michiel Hemmen 80.  (Lucas Bijker)

90'
SC Cambuur pakt de zege naar een zeer amusant duel. ADO Den Haag begon de tweede helft subliem met twee doelpunten in de 53e en 55e minuut van Michiel Kramer en Xander Houtkoop. Maar na een domme overtreding van Derijck in de zestien, kreeg Cambuur een penalty te nemen. Erik Bakker schoot onberispelijk binnen en even later kwam Cambuur weer op voorsprong. Na een afgeslagen corner schoot Bijker in één keer op doel en zijn schot eindigde in het net. ADO kon geen vuist meer maken en daardoor houdt Cambuur de punten thuis.
90'
90'
Blessuretijd bedraagt 2 minuten.
90'
Trainer Henk de Jong wilt dat zijn mannen naar voren blijven gaan.Zo voorkomt hij dat Cambuur op twee gedachten gaat hinken.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Segun Owobowale
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
84'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
84'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
83'
Hemmen gaat hard door op Danny Bakker en ADO krijgt een vrije trap te nemen op een lekkere positie. Kan het nog voor ADO?
80'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
80'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
80'
Doelpunt voor SC Cambuur, 3:2 door Michiel Hemmen
Cambuur leidt weer! En weer zijn ze succesvol uit een spelhervatting. Een afgeslagen corner wordt in een keer op doel schoten door Bijker en zijn harde schot wordt aangeraakt door Hemmen. Hierdoor kan Hansen niet meer bij de bal en komt de thuisploeg op 3-2.
76'
Nee, Alberg zelf schiet de bal ver naast.
75'
Alberg wordt vlak voor de zestien van Cambuur gevloerd en van de Kerkhof fluit voor een overtreding. ADO krijgt een vrije trap op een fijne plek, kan ADO weer op voorsprong komen?
72'
Wat een heerlijke tweede helft tot nu toe, maar gaat er nog winnaar komen? Cambuur lijkt erop en erover te willen, maar het blijft oppassen voor de snelle uitbraken van ADO.
67'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:2 door Erik Bakker
Bakker maakt zijn tweede van de avond door penalty onberispelijk binnen te schieten. Het staat weer gelijk!
66'
Penalty voor Cambuur! Rusnak komt na een goede individuele actie in de zestien en Derijck neemt onnodig een sliding, waar Rusnak gewillig overheen valt. Van de Kerkhof legt de bal op de stip.
63'
Cambuur moet gaan uitkijken niet in het mest te lopen van ADO. De twee goals kwamen al naar twee snelle counters, maar het is aan Nienhuis te danken dat het bij 1-2 blijft. ADO neemt de aanval over en Alberg stuurt Kramer weg. Nu is de keeper wel op tijd om Kramer af te stoppen, maar het scheelde niet veel.
61'
Cambuur begint de aanval te zoeken. Het leidt echter nog niet tot kansen.
59'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bob Schepers
59'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Dejan Meleg
55'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Xander Houtkoop
Wat een gekkenhuis. In twee minuten draait ADO de wedstrijd volledig om. Kanon stuurt Houtkoop weg in de diepte, de vleugelspeker controleert en passeert Nienhuis met een bekeken puntertje. ADO leidt!
53'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Michiel Kramer
En het is Kramer die ADO op gelijke hoogte brengt. De spits, vorig jaar ook al belangrijk voor ADO in Leeuwarden, wordt door Kanon weggestuurd in de diepte en is koelbloedig in een een-op-een duel met Nienhuis. Hij passeert de doelman en schuift de gelijkmaker binnen.
49'
ADO krijgt een goede kans op de gelijkmaker. Een indraaiende vrije trap van Houtkoop bereikt Timothy Derijck en de verdediger kopt hard richting doel. Zijn inzet wordt echter keurig gekeerd door Nienhuis.
46'
Vytautas Andriuškevičius heeft zich moeten laten wisselen, vanwege een pijnlijk scheenbeen.
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Vytautas Andriuškevičius
46'
45'
SC Cambuur gaat de rust in met een 1-0 voorsprong. Na een vrij aardige openingsfase waarin Kramer en Ogbeche de lat raakten, zakte de wedstrijd in en was het bij vlagen saai te noemen. Toch viel er in de eerste helft een doelpunt. Vijf minuten voor rust was het Erik Bakker die met een gelukje, zijn schot werd van richting veranderd door Wilfried Kanon en tekende zo de 1-0 aan. ADO kon na de openingstreffer niet meer gevaarlijk worden en zodoende gaan de ploegen rusten met een 1-0 stand.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt een minuut.
40'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Erik Bakker
Vlak voor rust komt SC Cambuur op 1-0! Na een goede voorzet van Marlon Pereira ontstaat er een rommelige situatie in de zestien van ADO. Ogbeche krijgt uiteindelijk de bal voor zijn voeten en bereikt op zijn beurt Erik Bakker. De middenvelder schiet via Wilfried Kanon uiteindelijk de openingstreffer binnen.
37'
Malone probeert het eens. Maar zijn schot vanaf een meter of 25 ontbeert aan kracht, waardoor Nienhuis de bal gewoon kan oppakken.
33'
Daar was een kleine kans voor Derijck. Na een indraaiende vrije trap van Kevin Jansen, kopt de Belg net over.
32'
Na een leuke openingsfase bevindt de wedstrijd zich nu in een rustiger vaarwater, ook omdat de ploegen moeite hebben spelers te bereiken in hetzelfde shirt.
28'
Cambuur claimt een penalty nadat Hemmen naar de grond in de zestien, maar van de Kerkhof wil er niet aan en laat doorspelen.
26'
Tegenvaller voor ADO. Gianni Zuiverloon moet geblesseerd het veld verlaten. Daardoor maakt Timothy Derijck eerder dan gepland zijn rentree.
26'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
26'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Gianni Zuiverloon
20'
Daar scoorde Cambuur bijna direct uit een hoekschop. Maar Martin Hansen had er net op tijd het oog in, om de bal te keren.
17'
Nee, Nienhuis kan de voorzet van Houtkoop weg boksen.
17'
ADO krijgt een hoekschop te nemen. Kunnen de lange mannen van ADO voor gevaar zorgen?
16'
Michiel Kramer besliste vorig seizoen de wedstrijd met twee doelpunten. De spits had vandaag ook al twee kunnen scoren, maar het ontbrak hem dus aan wat geluk.
13'
De wedstrijd begint een beetje los te komen. Zowel Cambuur als ADO beginnen wat meer de aanval te zoeken.
10'
Twee keer de lat in een minuut! Eerst raakt Michiel Kramer de lat na een goede voorzet van Aron Meijers. Een paar tellen later is het Bartholomew Ogbeche die ook de lat raakt na een voorzet van Meleg
7'
De ploegen beginnen een beetje afwachtend aan de wedstrijd. Er is nog geen bovenliggende partij aan te wijzen.
4'
De corner wordt slecht genomen en daardoor kan Cambuur uitverdedigen.
3'
Daar is direct de eerste kans voor ADO. Xander Houtkoop, de vervanger van de zieke Mike van Duinen, bereikt Michiel Kramer in de zestien. De spits draait en keert en schiet hard in de korte hoek. Nienhuis kan de bal maar net keren. Wel staat hij een hoekschop toe.
2'
De fans van Cambuur hebben er in ieder geval al zin in. De liederen klateren onophoudelijk van de tribunes.
1'
De spelers staan klaar voor de aftrap. We kunnen bijna beginnen!
Goedenavond en welkom bij de liveticker van de eerste wedstrijd van vandaag, SC Cambuur-ADO Den Haag! Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Prima start

Beide ploegen zijn goed aan de competitie begonnen. SC Cambuur is sinds de start nog ongeslagen. Tegen FC Twente en Vitesse werd gelijkgespeeld (respectievelijk 1-1 en 2-2) en vorige week won Cambuur met 1-0 bij Heracles. Die reeks betekent de beste seizoenstart van Cambuur in de Eredivisie ooit. ADO den Haag had in de eerste wedstrijd van deze jaargang pech dat Feyenoord in de blessuretijd nog de winnende treffer maakte. Maar dankzij een knap gelijkspel tegen FC Twente (2-2) en een ruime 3-0 overwinning op FC Groningen mag er toch van een prima start van het seizoen worden gesproken.

Cambuur gevaarlijk met spelhervattingen, Derijck terug

Cambuur is tot nu toe zeer gevaarlijk met dode spelsituaties. De thuisploeg heeft deze jaargang vier keer gescoord en drie keer waren de geelblauwen trefzeker na spelhervatting. Albert Rusnak krulde in de wedstrijd tegen FC Twente een vrije trap direct in de goal en Bartholomew Ogbeche en Michiel Hemmen scoorden uit een hoekschop.

ADO is dus gewaarschuwd en mogelijk dat de verloren zoon kan helpen met het organiseren van de verdediging. Timothy Derijck bereikte deze week een akkoord met ADO voor een twee jarig contract. Derijck speelde tussen 2009 en 2011 al voor de club uit de Hofstad en in die periode haalde ADO, mede dankzij het goede spel van de Belg, ook Europees voetbal. Het leverde de verdediger uiteindelijk een transfer op naar PSV, maar kon hij nooit echt een vaste waarde worden. Nu is hij dus terug in Den Haag en hij zit vanavond bij de selectie.

ADO nog ongeslagen tegen Cambuur

ADO is in de geschiedenis van de Eredivisie nog altijd ongeslagen tegen Cambuur. Maar heel vreemd is dat niet omdat de ploegen elkaar vorig jaar pas voor het eerst op het hoogste niveau tegen kwamen. ADO was zowel in Leeuwarden (1-2) als thuis in Den Haag (3-0) te sterk voor Cambuur.

Om de ongeslagen reeks tegen Cambuur voort te zetten, moet ADO het zonder Mathias Gehrt en Vito Wormgoor moeten doen. Beiden zijn geblesseerd. Cambuur mist Furdjel Narsingh en de deze week aangetrokken Donovan Slijngard. Narsingh is geblesseerd en Slijngard is nog niet wedstrijdfit.

De wedstrijd in het Kyocera Stadion staat vanavond onder leiding van Martin van den Kerkhof. Benieuwd naar de opstellingen, dan kan je terecht onder Wedstrijddetails. Ik wens jullie veel plezier toe met deze wedstrijd.