30.08.2014 20:25

Cambuur blijft ongeslagen na spektakelstuk

SC Cambuur viert feest nadat het op 3-2 is gekomen tegen ADO Den Haag. (30-08-2014)

SC Cambuur heeft in een spectaculair duel met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag en behoudt daarmee de ongeslagen status. Nadat Cambuur de score had geopend, kwam ADO in de tweede helft snel op voorsprong, waarna twee doelpunten van Erik Bakker en Lukas Bijker resulteerden in de zege voor de thuisploeg

SC Cambuur-ADO Den Haag begon opwindend. Michiel Kramer en Bartholomew Ogbeche raakte binnen een paar seconden van elkaar de lat. Ook na de kansen voor Kramer en Ogbeche bleven de ploegen aanvallen. Echter, na 25 minuten begon de wedstrijd steeds meer in te zakken en dus zakte ook de amusementswaarde in.

Vijf minuten voor de rust was het Erik Bakker die de opwinding terug bracht in de wedstrijd. Nadat een voorzet van Marlon Pereira voor een chaotische situatie zorgde in de zestien van ADO , kreeg Ogbeche de bal in zijn voeten. Hij behield het overzicht en vond Erik Bakker. Bakker probeerde met een geplaatst schot Hansen te verschalken en dat lukte, maar daar had hij wel de hulp van Wilfried Kanon bij nodig. Via de rug van de verdediger werd de bal van richting veranderd en die deflectie was Hansen te machtig. Door de treffer van Bakker was de ruststand in Leeuwarden 1-0.

ADO schoot in de tweede helft uit de start blokken. In een tijdsbestek van twee minuten bogen de Hofstedelingen een 1-0 achterstand om een 1-2 voorsprong. Eerst was het Kramer die heel rustig bleef toen hij alleen op keeper Leonard Nienhuis door kon lopen. Hij passeerde de keeper en schoof de bal koelbloedig in de goal. Twee minuten later werd Xander Houtkoop de diepte ingestuurd en ook hij bleef rustig oog in oog met Nienhuis waardoor de Hagenaars op een 1-2 voorsprong kwam.

Maar heel lang kon ADO niet van genieten. Twaalf minuten na de 1-2 maakte Timothy Derijck een domme overtreding in de zestien op Albert Rusnak. Erik Bakker ging achter de bal staan en schoot onberispelijk de elfmetertrap binnen. Tien minuten voor tijd kwam Cambuur weer op voorsprong. En weer kwam het doelpunt voort uit een spelhervatting. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Lucas Bijker en de verdediger haalde in één keer uit. Zijn inzet eindigde in het net en zo zette hij zijn ploeg weer op voorsprong.

Door de overwinning komt Cambuur op acht punten en staat, in ieder geval voor twee uur, op een derde plaats. ADO blijft steken op vier punten.

Door: Jesper Davelaar