sc Heerenveen Woensdag, 4. Februari 2015
18:30 uur
Feyenoord
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 29. / Schot met rechts  (Khalid Boulahrouz)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Simon Thern 43. / Schot met rechts  (Mark Uth)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Larsson 58. / Schot met rechts  (Joey van den Berg)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Sam Larsson 77. / Schot met rechts  (Mark Uth)

90'
In opnieuw een aantrekkelijke helft voetbal bleek Heerenveen de sterkste. Beide ploegen kregen wederom grote kansen. De thuisploeg ging hier het beste mee om en met twee doelpunten na rust besliste Larsson het duel is het voordeel van de Friezen.
90'
90'
Van Aken mist nog een gigantische kans, maar gelukkig voor hem was er al gevlagd voor buitenspel.
90'
Veerman, afgelopen transferperiode overgenomen van FC Volendam, maakt zijn debuut voor Heerenveen.
90'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
90'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mark Uth
89'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
89'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
86'
Met nog een paar minuten te spelen, lijkt de winnaar van dit aantrekkelijke duel bekend. Feyenoord probeert het nog wel, maar erg overtuigend is het allemaal niet meer.
84'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Lerin Duarte
84'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
81'
Vermeer houdt Slagveer van scoren af! De aanvaller van de thuisploeg kan samen met Kongolo op de goal van Vermeer af. Slagveer is sneller en haalt uit, maar Vermeer redt.
80'
De frustraties nemen toe bij Feyenoord. El Ahmadi deelt een beuk uit en mag niet klagen dat hij geen kaart krijgt.
77'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 3:1 door Sam Larsson
Het lijkt beslist in Friesland! Uth houdt het overzicht en bedient de vrijstaande Larsson in het Rotterdamse strafschopgebied. De verdediging van Feyenoord is te laat en Larsson wipt de bal langs Vermeer: 3-1!
76'
Wat een kans voor Kâzım-Richards! Immers geeft een heerlijke voorzet achter de verdediging van Heerenveen waar Kâzım-Richards helemaal vrij staat. Hij weet de bal van dichtbij echter niet in de Friese goal te koppen.
72'
De intenties van Rutten lijken duidelijk. Hij haalt verdediger Boulahrouz naar de kant en brengt spits Te Vrede.
71'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
71'
Wissel uit bij Feyenoord -> Khalid Boulahrouz
69'
Goed verdedigen van Boulahrouz zorgt ervoor dat Larsson een scoringskans wordt ontnomen. Beide ploegen blijven gevaarlijk in deze wedstrijd en krijgen kansen.
67'
Gele kaart voor Colin Kâzım-Richards (Feyenoord)
Een gele kaart voor Kâzım-Richards als hij Thern onderuit schoffelt.
65'
Vorig seizoen won Feyenoord in Heerenveen. Het werd destijds 1-2. Alle doelpunten werden gemaakt door Feyenoorders. Boëtius en Immers scoorden in het voor hen goede doel. Van Beek deed dit niet. Op slag van rust maakte hij een eigen doelpunt. Zal het Feyenoord vandaag ook nog lukken om te winnen in Friesland? Dat zal geen gemakkelijke opgave worden voor de Rotterdammers.
61'
Daar is Feyenoord! Toornstra geeft voor en Kâzım-Richards kopt van dichtbij hard op de paal. Het had allemaal echter niet gehoeven, er is gevlagd voor buitenspel. Als het al zo was, dan was het op het randje.
58'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Sam Larsson
Daar is de voorsprong voor Heerenveen! Van den Berg speelt Larsson aan die vervolgens richting de Rotterdamse goal dribbelt. Hij besluit uit te halen vanaf een meter of achttien afstand. Zijn schot lijkt gemakkelijk te houden voor Vermeer, maar die verkijkt zich volkomen op de inzet van Larsson en ziet de bal tot zijn ontzetting tegen de touwen belanden.
55'
Wat een poeier van Clasie zeg! De kleine middenvelder kan uithalen na een Rotterdamse corner. Zijn schot is erg hard, maar ook naast.
52'
Uth en Slagveer lopen elkaar in de weg waardoor geen van beide kan scoren. Dat was een beste kans voor de thuisploeg. Geklungel van beide Heerenveen-spelers verprutst deze mogelijkheid.
50'
El Ahmadi komt enkele centimeters tekort om een prima voorzet vanaf de rechterflank van Toornstra binnen te kunnen koppen.
49'
De openingsminuten van de tweede helft zijn van twee kanten slordig. Veel foute lange ballen die niet aankomen en het spel golft heen en weer.
46'
Er wordt weer gevoetbald in Heerenveen als de thuisploeg heeft afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen. Laten we hopen dat de tweede helft net zo leuk wordt als de eerste!
46'
45'
Een heerlijke helft in Friesland met veel kansen aan weerskanten heeft twee doelpunten opgeleverd. Kâzım-Richards schoot zeer fraai raak van afstand en ook de treffer van Thern was een afstandsschot. Een terechte tussenstand hier in Heerenveen.
45'
43'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Simon Thern
Daar is de gelijkmaker van Heerenveen! Thern wordt niet goed aangepakt door de Feyenoord-verdediging en mag uithalen vanaf een meter of twintig. Zijn schot blijkt onhoudbaar voor Vermeer en dus staat het hier weer gelijk in Friesland!
43'
De verdediging van Heerenveen reageert slecht als Feyenoord een vrije trap mag nemen. Kongolo staat helemaal vrij, maar kan de bal net niet raken.
42'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Geel voor Van den Berg na een overtreding op de rand van zijn eigen strafschopgebied.
39'
Gele kaart voor Marten de Roon (sc Heerenveen)
De Roon krijgt een kaart als hij Immers vasthoudt, zwaar bestraft.
36'
Thern treft de paal! Thern heeft veel vrijheid en dribbelt richting de Feyenoord-goal zonder lastig gevallen te worden. Vanaf een meter of twintig haalt hij uit en doet dit uitstekend. Helaas voor hem en Heerenveen belandt zijn inzet op de paal waarna Vermeer de bal rustig op kan rapen.
33'
De doelpuntenmaker wordt door Otigba naar de grond gewerkt en heeft daar last van. Hij blijft even op het veld liggen, maar kan al snel weer verder. Gelukkig maar voor Feyenoord.
29'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Colin Kâzım-Richards
Wat een heerlijk doelpunt van Kâzım-Richards waarmee hij Feyenoord op voorsprong zet! Boulahrouz speelt de spits in de diepte aan en die denkt geen moment na. Hij haalt snoeihard uit en laat Nordfeldt volkomen kansloos. Wat een schot zeg!
27'
Feyenoord verdedigt achterin niet goed uit waardoor De Roon uit kan halen. Zijn poeier vanaf ruim twintig meter wordt knap gekeerd door Vermeer.
25'
Het spel golft in deze fase wat minder op en neer. Feyenoord heeft de bal en is geduldig op zoek naar de aanval. Heerenveen verdedigt en hoopt er bij balverlies van de Rotterdammers snel vandoor te zijn.
22'
Feyenoord claimt een strafschop als El Ahmadi in het Friese strafschopgebied naar de grond gaat. De schouderduw die de Feyenoord-middenvelder naar de grond deed gaan, was echter uitstekend. Uiteraard fluit Liesveld daar niet voor.
19'
Het tempo in deze openingsfase ligt enorm hoog en dat maakt de wedstrijd zeer leuk om te aanschouwen. Feyenoord is het meest dreigend, maar ook Heerenveen kreeg dus zojuist een prima mogelijkheid.
16'
Aan de andere kant is nu ook Feyenoord dicht bij een doelpunt. Opnieuw is Immers uit een standaardsituatie gevaarlijk. Zijn kopbal wordt ditmaal door Van Aken van de doellijn weggehaald.
15'
Wat een kans voor Heerenveen! Van den Berg kan alleen op doelman Vermeer af na een mistrap van Kongolo. Van Beek achterhaalt de Heerenveen-middenvelder echter en heeft een uitstekende sliding in huis: gevaar verdwenen.
13'
Heerenveen mag een hoekschop nemen en heeft een aardige variant in huis. De bal wordt laag teruggespeeld waarna Otigba maar net naast schiet. Zijn schot blijkt nog aangeraakt en een nieuwe hoekschop volgt. Deze levert de Friezen niets op.
12'
Schitterende poging van De Roon, maar het levert zijn ploeg geen treffer op. Hij krult de bal om de muur en richting de hoek. Vermeer toont maar weer eens aan een uitstekende doelman te zijn: prima redding van hem.
12'
Heerenveen krijgt een vrije trap op een mooie plek als Kongolo een overtreding maakt op de rand van zijn eigen strafschopgebied. Eens kijken of dit wat kan opleveren voor de thuisploeg!
8'
Immers denkt te scoren, maar de treffer wordt afgekeurd wegen buitenspel. Hij verlengt een vrije trap van Toornstra met het hoofd, maar staat inderdaad buitenspel. Goed gezien van de grensrechter.
7'
De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Feyenoord in Friesland is in het verleden 22 maal eerder gespeeld in Eredivisieverband. Uit de statistieken blijkt dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn: Heerenveen won negen keer en Feyenoord acht keer.
4'
Feyenoord met het eerste gevaar! Toornstra besluit het van ver te proberen en haalt hard uit. Nordfeldt is attent en pareert de inzet van de Feyenoord-middenvelder.
3'
Ondanks het vroege tijdstip is de sfeer in het Abe Lenstra Stadion prima. Het stadion is nagenoeg uitverkocht en ook het uitvak zit behoorlijk vol!
1'
Liesveld heeft gefloten voor het begin van deze wedstrijd! Feyenoord trapt af. Beide ploegen zijn bezig aan een sterke reeks en het is lastig te voorspellen wie dit duel gaat winnen. Komt er überhaupt een winnaar? Dat gaan we nu zien!
1'

Goedendag! Tijdens deze midweekse speelronde in de Eredivisie staat voor vanavond onder andere het treffen tussen sc Heerenveen en Feyenoord op het programma. Dat is de wedstrijd die ik, Roel Egberts, vanavond live voor u zal verslaan. Het duel in het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen zal starten om half zeven. Scheidsrechter van dienst is Richard Liesveld.

sc Heerenveen
De Friezen vinden we momenteel terug op de zevende plaats van de ranglijst. Over die positie is trainer Dwight Lodeweges meer dan tevreden. Vooruitblikkend op het treffen met Feyenoord zei hij: “We staan zevende, als we die plek met deze jonge ploeg vast weten te houden is dat een geweldige prestatie.” Ondanks de voor sc Heerenveen teleurstellende 0-0 bij FC Dordrecht van afgelopen vrijdag, zijn de resultaten van de ploeg de laatste weken prima. De vorige zes wedstrijden verloor het team van Lodeweges namelijk niet en werd er gewonnen van NAC, FC Utrecht en Vitesse. Tijdens die prima reeks kon Heerenveen echter wel beschikken over smaakmaker Daley Sinkgraven, maar hij vertrok naar Ajax en vanavond spelen de Friezen voor het eerst zonder hem. Het zal even wennen zijn voor Lodeweges want de talentvolle middenvelder speelde tot dusver in elk competitieduel van Heerenveen. Net als Sinkgraven vertrokken ook Thomas Dalgaard, Pascal Huser, Jens Streutker en Jukka Raitala de afgelopen transferperiode uit Friesland. De eerste drie zijn door sc Heerenveen verhuurd, van Raitala, die weinig aan spelen toekwam, is het contract ontbonden. Tegenover hun vertrek stond wel de komst van onder anderen Lerin Duarte en Henk Veerman. Duarte kwam op huurbasis over van Ajax en de veelscorende spits Veerman werd gekocht van FC Volendam. Beide aanwinsten zitten vanavond bij de selectie. Die selectie is overigens compleet: er zijn geen blessuregevallen of schorsingen. Als Heerenveen vanavond wint van Feyenoord, dan boekt de club haar tweehonderdste overwinning in de Eredivisie.

Feyenoord
Feyenoord staat derde en de achterstand op koploper PSV, dat gisteren met 0-2 won in Breda, bedraagt nu zeventien punten. Het kampioenschap kunnen de Rotterdammers dan ook vergeten of er moet een wonder gebeuren. Zo realistisch zal coach Fred Rutten ook zijn en dus is het doel de tweede plaats. Feyenoord heeft slechts vijf punten minder dan nummer twee Ajax, dat bovendien ook niet in haar beste doen verkeert. Bovendien is de ploeg uit Rotterdam bezig aan een uitstekende serie in de Eredivisie. In haar laatste veertien duels verloor Feyenoord alleen de topper van PSV (4-3). Bij Feyenoord vertrokken tijdens de winterse transferperiode drie spelers. Het contract van Ruben Schaken werd ontbonden en Wesley Verhoek en Matthey Steenvoorden zijn verhuurd. Dat daar geen nieuwe spelers voor in de plaats kwamen, vindt Rutten niet erg. “Daarover ben ik niet teleurgesteld. Ik vind het vooral een positief signaal dat we erin zijn geslaagd om deze groep bij elkaar te houden”, zo liet hij dinsdag weten. Bilal Başaçıkoğlu keert vanavond voor het eerst terug bij zijn oude ploeg sc Heerenveen. Of hij ook daadwerkelijk aan spelen toekomt, is de vraag. De flankspeler heeft bij Feyenoord nog geen basisplaats kunnen veroveren en moet het meestal doen met invalbeurten. In tegenstelling tot zijn collega bij Heerenveen, mist Rutten wel twee spelers. Hij kan geen beroep doen op de geblesseerden Luke Wilkshire (hamstring) en Elvis Manu (lies).

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.