Willem II Zaterdag, 18. April 2015
FC Groningen
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jarchinio Antonia 8. / Schot met rechts  (Tjaronn Chery)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 22. / Schot met rechts  (Michael de Leeuw)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 62. / Schot met links  (Jarchinio Antonia)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Ali Messaoud 65. / Schot met rechts
1 : 4 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 90. / Schot met links  (Sergio Padt)

90'
Samenvatting

Ook tijdens het tweede bedrijf nam Willem II het initiatief. Via Mitchell Dijks kregen de Tilburgers een goede kans, maar zijn poging werd geblokt. Na ruim een uur spelen besliste Groningen de wedstrijd. Michael de Leeuw scoorde op aangeven van Antonia. Ali Messaoud deed drie minuten later wat terug, maar het was te laat. Stijn Wuytens had nog moeten scoren, terwijl invaller Nick van der Velden ook had moeten scoren. Er leek niet meer gescoord te worden, maar ver in de blessuretijd was het Chery die de 4-1 voor zijn rekening nam.
90'
90'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:4 door Tjaronn Chery
Ver in de blessuretijd valt ook de 1-4 nog. Doelman Padt stuurt Chery diep. De middenvelder schiet de bal vervolgens simpel achter Lamprou: 1-4.
90'
Nog een kansje voor Bruno Andrade, maar de aanvaller mikt naast.
90'
Vijf minuten is overigens wel erg gortig...
90'
De scheidsrechter trekt er nog vijf minuten blessuretijd bij.
90'
Groningen gaat met drie punten naar huis vanavond. Daar zal trainer Erwin van de Looi blij mee zijn.
87'
Nog een paar minuten in Tilburg. Wat kan Wiillem II nog?
85'
Gele kaart voor Frank van der Struijk (Willem II)
Lindhout is zijn kaarten niet vergeten. Van der Struijk trekt aan het shirt van Chery en krijgt daarvoor de gele kaart van de arbiter.
83'
Hachelijk moment voor het doel van Groningen. Een vrije trap van Messaoud blijft voor het Groningse doel hangen, maar de bal passeert de doellijn niet.
82'
Wat een misser! Invaller Van der Velden moet scoren, maar oog in oog met de keeper mikt Van der Velden naast. Man, man, man! Wat een misser.
81'
Verdedigende wissel bij Groningen. Aanvaller Antonia kan gaan douchen. Verdediger Martijn van der Laan is zijn vervanger.
80'
Wissel in bij FC Groningen -> Martijn van der Laan
80'
Wissel uit bij FC Groningen -> Jarchinio Antonia
79'
Gele kaart voor Maikel Kieftenbeld (FC Groningen)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Kieftenbeld neemt hem in ontvangst, maar dit was wellicht niet eens een overtreding...
77'
Freek Heerkens begaat een flinke overtreding, maar hij krijgt geen geel. Dat was wel op zijn plaats geweest.
75'
Willem II heeft nog een kwartier om een resultaat te boeken.
74'
Wuytens! Hoe kan je die missen? Pluim geeft Stijn Wuytens een niet te missen kans, maar de Belg krijgt hem naast. Hoe is het mogelijk.
73'
Nog maar een poging van Groningen. Deze keer is het Hans Hateboer, maar de rechtsback schiet ruimschoots naast.
72'
Opvallend. Scheidsrechter Lindhout heeft nog geen kaart getrokken vanavond.
71'
Willem II is uitgewisseld. Robert Braber komt in de plaats van Haemhouts.
71'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
71'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
70'
Groningen heeft voor de tweede keer gewisseld. Nick van der Velden is de vervanger van De Leeuw.
69'
Wissel in bij FC Groningen -> Nick van der Velden
69'
Wissel uit bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
69'
Kans voor Bacuna. De spits zet zijn voet tegen een voorzet van Antonia, maar mist precisie.
68'
Kan het nog? Waarschijnlijk niet, maar het is wel leuk voor de wedstrijd.
65'
Doelpunt voor Willem II, 1:3 door Ali Messaoud
Willem II doet wat terug. Bruno Andrade ziet zijn poging in eerste instantie geblokt worden. De bal komt echter bij Messaoud terecht. De middenvelder omspeelt Johan Kappelhof en schiet vervolgens raak: 1-3.
65'
De wedstrijd is nu wel gespeeld. Groningen heeft een 3-0 voorsprong en gaat dit niet meer weggeven.
62'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:3 door Michael de Leeuw
En daar is de 3-0 van Groningen. Haemhouts gaat in de fout, waardoor Antonia De Leeuw in stelling kan brengen. De spits van Groningen drukt vervolgens af en zet Groningen op een 3-0 voorsprong.
60'
Weer een poging van Groningen. Chery probeert Lamprou met een vrije trap te verschalken, maar de Griekse goalie kan redding brengen.
59'
Ook een wissel bij Groningen. Mahi heeft het veld verlaten en is vervangen door Juninho Bacuna.
58'
Wissel in bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
58'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
58'
Tweede wissel bij Willem II. Wiljan Pluim is de vervanger van Ondaan.
58'
Wissel in bij Willem II -> Wiljan Pluim
58'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
57'
Daar is eindelijk weer een poging van Groningen. De Leeuw brengt Mahi in stelling. De buitenspeler kan schieten, maar mikt over.
56'
Willem II heeft nog altijd het heft in handen, maar de Tilburgers proberen vooral gevaarlijk te worden via lange ballen. Die zijn makkelijk te verdedigen voor Groningen.
54'
Dries Wuytens is de vervanger van Peters.
53'
Wissel in bij Willem II -> Dries Wuytens
53'
Wissel uit bij Willem II -> Jordens Peters
53'
Peters zit weer op de grond. De centrale verdediger kan toch niet verder.
52'
We zijn inmiddels dus weer aan het voetballen. Kieftenbeld en Peters spelen voorlopig door.
51'
Mitchell Dijks! Dat was bijna de 1-2. Een hoekschop van Stijn Wuytens komt uiteindelijk voor de voeten van Dijks terecht. Hij schiet uit de draai, maar zijn poging wordt geblokt.
48'
Botsing in het strafschopgebied van Groningen. Jordens Peters en Maikel Kieftenbeld komen akelig in botsing.
46'
De bal rolt weer in Tilburg. Groningen heeft afgetrapt.
46'
45'

Willem II maakt het spel tijdens de eerste helft, maar FC Groningen gaat aan de leiding. De Tilburgers spelen veelal op de speelhelft van de bezoekers uit Groningen, maar tot grote kansen komt Willem II niet. Groningen loert op de counter en is daarnaast ontzettend effectief. De eerste twee mogelijkheden waren ook gelijk raak.
45'
43'
Nog een paar minuutjes tot de rust. Dan kan Jurgen Streppel gaan verzinnen hoe hij de tweede helft gaan aanpakken.
40'
Antonia gaat in de fout, waardoor Ben Sahar er met de bal vandoor kan. De aanvaller kan - met drie man om zich heen - geen kant op en loopt zich vast.
38'
Het spelbeeld is overigens nog steeds hetzelfde. Groningen loert op de counter, terwijl Willem II het spel moet maken.
35'
Een goede mogelijkheid voor Willem II. Bruno Andrade ontsnapt even aan de aandacht van zijn landgenoot Eric Botteghin. De aanvaller zoekt de verre hoek, maar Sergio Padt kan redding brengen.
34'
De thuisploeg heeft nog een klein kwartier om voor de theepauze terug in de wedstrijd te komen.
31'
Willem II zet weer aan, maar tot grote kansen komen de Tilburgers vooralsnog niet.
28'
Ai... Terell Ondaan begint aan een solo, terwijl hij moet afspelen. De eerste tegenstander komt hij nog wel voorbij, maar dan stuit hij op Eric Botteghin. Niet erg handig van Ondaan.
25'
Een kans voor Groningen, maar geen doelpunt. Mahi kan koppen na een voorzet vanaf de rechterflank. De vleugelaanvaller mikt echter naast het doel van Lamprou.
25'
FC Groningen is momenteel dodelijk effectief. Twee kansen en ook twee doelpunten. Willem II heeft snel een treffer nodig om zich terug te vechten in de wedstrijd.
22'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:2 door Tjaronn Chery
Ongelooflijk. Het is de tweede keer dat FC Groningen in de buurt komt van het doel van Willem II en ook gelijk de tweede treffer. Chery zoekt de combinatie met Michael de Leeuw. De middenvelder krijgt vervolgens een kans om te schieten en verschalkt Lamprou in de verre hoek: 0-2.
21'
Weer een poging van Willem II van grote afstand. Deze keer is het Stijn Wuytens met de poging, maar de Belg produceert een afzwaaier.
20'
Willem II begon stormachtig, maar die storm is inmiddels gaan liggen. FC Groningen komt daardoor iets beter in de wedstrijd.
19'
Eindelijk weer een poging van Willem II. Ali Messaoud schiet vanuit de tweede lijn, maar mikt ruimschoots naast.
17'
Scheidsrechter Allard Lindhout fluit vanavond overigens voor de eerste keer in de Eredivisie. Hij is wel al een aantal jaar actief in de Jupiler League en heeft ook al een aantal bekerduels gefloten.
16'
De tactiek van Groningen valt overigens te begrijpen. Met Antonia en Mimoun Mahi hebben de bezoekers twee razendsnelle vleugelaanvallers.
13'
Het initiatief komt overigens nog steeds van de thuisploeg. FC Groningen loert op de counter.
11'
Willem II nam het initiatief, maar kijkt na acht speelminuten toch tegen een achterstand aan. Zuur voor de Tilburgers.
8'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Jarchinio Antonia
En daar is plotseling de 1-0 van Groningen. De bezoekers slaan toe in de counter. Het is Tjaronn Chery die Jarchinio Antonia lanceert. De snelle buitenspeler komt oog in oog met Kostas Lamprou en besluit de bal over de doelman heen te stiften: 0-1.
7'
De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd. De Groningers komen voorlopig niet van de eigen speelhelft af.
6'
Daar is de eerste poging van de thuisploeg. Het is Robbie Haemhouts die een afgeslagen bal voor zijn voeten krijgt. De middenvelder schiet en dwingt doelman Sergio Padt tot een redding.
5'
Willem II speelt vandaag zonder Samuel Armenteros. De Zweed is afgelopen week geblesseerd geraakt op de training en zit niet bij de selectie.
3'
Willem II wordt als eerste gevaarlijk. Het is Frank van der Struijk die doorbreekt op de rechterflank en vervolgens een voorzet geeft. De pass van Van der Struijk wordt geblokt en komt daardoor niet aan.
1'
We zijn begonnen in Tilburg. De thuisploeg heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Willem II tegen FC Groningen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Willem II

Willem II is bezig aan een uitstekend seizoen. De promovendus is momenteel terug te vinden op plek acht en hoeft daardoor niet te vrezen voor degradatie. Europees voetbal is zelfs een reële optie voor de Tilburgers. Van de laatste vijf competitieduels werd er slechts één met een nederlaag afgesloten. Achtereenvolgens werd er gespeeld tegen FC Twente (2-2), Excelsior (3-2), FC Dordrecht (2-1), PEC Zwolle (0-1) en Feyenoord (2-2). Willem II heeft momenteel een voorsprong van twaalf punten op de degradatiezone, met nog vier wedstrijden te gaan hebben de Tilburgers genoeg aan één punt om zich definitief veilig te spelen.

FC Groningen is totaal niet bezig met de competitie. Onlangs werd Excelsior in de halve finale van de beker met 3-0 verslagen, waardoor de Groningers op 3 mei de finale spelen tegen PEC Zwolle. Groningen kan voor het eerst in de geschiedenis een prijs pakken, dus de competitie is bijzaak geworden. De Groningers staan momenteel tiende met 39 punten. Als Groningen in Tilburg weet te winnen, dan passeert de Trots van het Noorden Willem II op de ranglijst. Groningen kan zich via de competitie kwalificeren voor Europees voetbal, maar de beker is een stuk aantrekkelijker. Als Groningen de beker wint dan zijn de Groningers zeker van de groepsfase in de Europa League.

Historie

Het duel Willem II – FC Groningen werd 33 keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Op basis van de historie is Willem II favoriet. De Tilburgers wonnen namelijk negentien keer in eigen huis, terwijl Groningen zeven keer wist te winnen. Het duel eindigde ook zeven keer in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won Groningen in eigen huis met 1-0 dankzij een doelpunt van Michael de Leeuw.

Vorig seizoen was Willem II actief in de Jupiler League, maar tijdens het seizoen 2012/2013 won Groningen met 2-1 in Tilburg. Willem II was via Robbie Haemhouts op voorsprong gekomen, maar Groningen ging met de overwinning aan de haal dankzij doelpunten van Leandro Bacuna en David Texeira. De laatste keer dat Wilem II in eigen huis wist te winnen van Groningen dateert van 18 september 2009. Koen van de Laak schoot de Groningers al vroeg op voorsprong, maar dankzij treffers van Sergio Zijler en Christophe Grégoire wonnen de Tilburgers alsnog.