19.04.2015 11:15

Padt levert puntgave assist: "Zeker bewust"

Sergio Padt levert tijdens Willem II - FC Groningen een assist voor de 1-4 in de laatste minuut en draait zich uitdagend om naar het thuispubliek. (18-04-2015)
Sergio Padt levert tijdens Willem II - FC Groningen een assist voor de 1-4 in de laatste minuut en draait zich uitdagend om naar het thuispubliek. (18-04-2015)

FC Groningen rolde zaterdagavond Willem II op met een 4-1 zege. De ploeg kwam op een 3-0 voorsprong, maar zag Willem II terugkomen met een treffer. De Tilburgers zetten druk naar voren, waardoor er ruimte ontstond. Sergio Padt profiteerde hier optimaal van.

De doelman schoot na een vangbal het speeltuig recht in de voeten van Tjaronn Chery, die met een mooie actie richting de zestien kon gaan en vervolgens het doel vond. Hierdoor kwam er een assist op de naam van de keeper, die naar eigen zeggen zijn teamgenoot zocht.

"Zeker bewust. Ik zag hem helemaal vrij staan", vertelt de doelman na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Als we voor staan, komen er ruimtes", legde Padt zijn tactiek uit. Na zijn assist liet de goalie zich echter van zijn slechtste kant zien, door de thuisfans van Willem II uit te dagen (foto).

"Het was een ontlading die ik met de uitsupporters wilde vieren. Maar ineens kreeg ik een heleboel aanstekers naar mijn hoofd. Ik ben ook maar een mens, ik heb ook gevoel. Op dat moment stond net de harde kern van Willem II daar. Het was niet handig wat ik toen deed", besefte Padt, die door de overwinning een grote kans maakt op de play-offs voor Europees voetbal.

De nummers vier tot en met zeven mogen samen strijden voor één ticket voor de voorrondes van de Europa League. FC Groningen staat momenteel achtste, maar als PEC Zwolle, de huidige nummer zeven, de finale van de KNVB beker wint, gaat de ploeg uit Overijssel rechtstreeks de Europa League in en geeft het de plek in de play-offs op voor de nummer acht van de Eredivisie. Toevallig genoeg staat FC Groningen in de bekerfinale met PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner