18.04.2015 22:37

Effectief FC Groningen verslaat Willem II

FC Groningen viert de 0-1 van Jarchinio Antonia tijdens het duel Willem II - FC Groningen. (18-04-2015)

Willem II was bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar FC Groningen keert huiswaarts met drie punten in de tas. De bezoekers loerden op de counter en waren bijzonder effectief in de afronding.

Willem II nam het initiatief tijdens het eerste bedrijf. De Tilburgers speelden vooral op de Groningse speelhelft, maar werden amper gevaarlijk. De bezoekers loerden op de counter en waren ontzettend effectief. De eerste twee mogelijkheden werden gelijk benut. Een counter van Groningen werd in de achtste minuut afgerond met een heerlijke stift door Jarchinio Antonia: 0-1. Even later was Tjaronn Chery trefzeker met een droge knal in de verre hoek: 0-2.

De thuisploeg nam ook in het eerste kwartier na rust het initiatief. Het leverde Willem II al vrij snel een goede mogelijkheid op voor Mitchell Dijks. Een hoekschop van Stijn Wuytens kwam uiteindelijk voor de voeten van de robuuste verdediger terecht. Dijks schoot uit de draai, maar zag zijn poging geblokt worden. Willem II bleef zoeken na de 1-2, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus.

Na een ruim uur spelen ging Robbie Haemhouts in de fout. De middenvelder liet zich de bal ontfutselen door Antonia. De vleugelaanvaller bediende vervolgens Michael de Leeuw die met een laag en hard schot doelman Kostas Lamprou wist te verschalken: 0-3. De wedstrijd leek beslist, maar Willem II deed toch nog wat terug. Ali Messaoud was in de 65e minuut verantwoordelijk voor de 1-3. In de slotfase kreeg Stijn Wuytens nog een grote kans, terwijl invaller Nick van der Velden ook had moeten scoren namens Groningen. Ver in de blessuretijd was het Chery die het slotakkoord verzorgde: 1-4.

Groningen komt dankzij de overwinning op Willem II op 42 punten te staan. De Tilburgers hebben nog altijd 39 punten. Willem II krijgt volgende week een herkansing op bezoek bij sc Heerenveen. Groningen neemt het aankomende week in eigen huis op tegen Feyenoord.

Door: Jurre Hermans