sc Heerenveen
4:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 3. / Kopbal  (Luciano Narsingh)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 23. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker Joey van den Berg 27. / Schot met links  (Stefano Marzo)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 41. / Kopbal  (Jetro Willems)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Narsingh 88. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)

90'
De tweede helft was van een bedenkelijk niveau. PSV was de wedstrijd aan het vol voetballen terwijl Heerenveen het niet in zich had om echt gevaarlijk te worden. De bezoekers hadden een paar kleine kansen, maar kregen de spanning geen moment terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte PSV het feest compleet door nog een vierde treffer aan te tekenen via Narsingh. Ditmaal was hij de afmaker nadat De Jong hem op maat bediende. Deze duidelijk zege gaf maar weer eens aan dat PSV dit seizoen de meer dan terechte landskampioen is geworden!
90'
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
88'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:1 door Luciano Narsingh
Een razendsnelle uitbraak van PSV is de kers op de taart van deze avond. Luuk de Jong is aan de rechterkant weg en behoudt het overzicht. Ditmaal is hij de aangever en Narsingh de afmaker.
87'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
86'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
86'
Gele kaart voor Marten de Roon (sc Heerenveen)
Wegens heel fel protesteren krijgt de aanvoerder van de bezoekers nog een gele kaart.
82'
Nog een kleine tien minuten. PSV perst er nog een offensiefje uit, op zoek naar een vierde treffer van de avond. Luuk de Jong komt op die manier dicht bij zijn derde van de avond, maar Nordfeldt ligt goed in de weg.
78'
Wat een kans voor Wijnaldum! Een perfecte voorzet hoeft door de PSV aanvoerder bij de tweede paal alleen nog maar binnengekopt te worden, maar de middenvelder mikt naast. Dat lijkt lastiger dan hem binnenkoppen.
78'
Maher gaat lachend het veld af en accepteert zijn wissel. De buit is binnen, dat merk je aan alles.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
74'
Het is uitzitten en afwachten wanneer het laatste fluitsignaal gaat komen. Als het eerste half uur van de tweede helft een voorbode was voor het laatste kwartier, gaat er niet veel meer gebeuren vanavond.
70'
De tweede helft is niet van hetzelfde niveau als de eerste helft. PSV mist de echte drang naar voren en is voornamelijk aan het wachten op het eindsignaal. Heerenveen probeert het wel, maar heeft het vanavond simpelweg niet in zich op het PSV echt lastig te maken.
66'
Daar is Heerenveen weer eens! Larsson zet met een knap schot Zoet aan het werk. De doelman is, ondanks dat hij weinig te doen heeft gehad, nog altijd scherp en houdt de bal uit zijn doel.
63'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Janio Bikel
63'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
61'
Nog een half uur en dan is het klaar. Heerenveen krijgt geen moment echt voet aan de grond in deze wedstrijd. In de tweede helft is het balbezit vaak ook van korte duur voor de bezoekers, waardoor ze maar geen gevaar kunnen stichten.
59'
Luuk de Jong had een hele mooie omhaal in gedachte, maar houdt zich net op tijd in. Dar is maar goed ook, gezien het feit dat Otigba de bal net wegkopte uit zijn eigen zestien. Dat had een vervelende situatie op kunnen leveren.
57'
Gele kaart voor Luciano Slagveer (sc Heerenveen)
57'
In een duel eerder in de wedstrijd met Tamata heeft Uth een tik opgelopen, waardoor hij nu uiteindelijk niet verder kan.
57'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
57'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mark Uth
56'
Net als in de eerste helft gaat Narsingh weer voor eigen succes. Op rechts heeft hij veel ruimte, maar zijn inzet is weer niet tussen de palen.
54'
In het stadion is iedereen gaan staan. Het 'Sta op voor de kampioen' klinkt enthousiast uit alle kelen.
49'
De openingsfase van de tweede helft toont hetzelfde beeld als de eerste. PSV dicteert de wedstrijd.
46'
Nog drie kwartier en dan kan het feest echt losbarsten voor PSV. Eerst moet de tweede helft nog tot een goed einde worden gebracht, De aftrap is in ieder geval goed gegaan bij PSV.
46'
45'
Van de spanning in een kampioenswedstrijd was bij PSV weinig te merken. De thuisploeg produceerde een absolute wervelwind aan aanvallen richting het doel van Heerenveen. Al na drie minuten was het raak, toen Luuk de Jong geheel vrijstaand in kon koppen. Depay leek met een prachtige vrije trap de wedstrijd, en dus het kampioenschap, te beslissen, maar niet veel later profiteerde Van den Berg van een onoplettendheid achterin bij PSV. Doordat De Jong vlak voor de rust zijn tweede van de avond binnen kopte, lijkt het vanavond helemaal niet meer fout te kunnen gaan voor PSV.
45'
45'
De twee kopgoals van De Jong brengen de spits van PSV op tien doelpunten met zijn hoofd dit seizoen. Hierdoor heeft hij meer gescoord met zijn hoofd dan met zijn voeten dit seizoen.
45'
Maher krijgt vanaf de rand van de zestien heel veel ruimte. De middenvelder krijgt de bal niet snel genoeg onder controle, waardoor het toch nog haasten wordt voor Maher. Zijn poging is uiteindelijk niet moeilijk genoeg voor Nordfeldt, die eenvoudig kan keren.
41'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Luuk de Jong
Dit gaat PSV niet meer weggeven. Weer Luuk de Jong die de bal binnen kopt, ditmaal uit een voorzet van de zijkant. Bij de tweede paal wordt de lange spits amper lastig gevallen, waardoor zijn tweede doelpoging ook zijn tweede doelpunt oplevert.
39'
Weer een ongevaarlijke hoekschop van Heerenveen. De bezoekers doen toch te weinig met deze standaardsituaties.
37'
Brenet kan inderdaad niet verder en heeft zich moeten laten vervangen.
36'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
36'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
34'
Brenet, die zich net al heeft moeten laten verzorgen, is er weer bij gaan zitten. Dit ziet er niet goed uit.
33'
Het is wat laat, maar Heerenveen heeft eindelijk besloten om ook mee te doen aan deze wedstrijd. De bezoekers krijgen twee keer kort achter elkaar een hoekschop. Beide keren komt de PSV verdediging echter niet in de problemen.
29'
Daar was de marge bijna weer twee goals. Wijnaldum ziet zijn poging nog net van richting veranderd worden, waardoor deze naast in plaats van in het doel valt.
27'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Joey van den Berg
Uit het niets is Heerenveen weer terug in de wedstrijd. De verdediging van PSV staat massaal niet op te letten. Van den Berg loopt in het centrum helemaal vrij en kan een goede lage voorzet vanaf rechts zo in het lege doel lopen.
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Memphis Depay
Het is gedaan. Wie anders dan Memphis Depay eist deze vrije trap op en krult hem met rechts prachtig in de kruising. De champagne kan ontkurkt gaan worden!
21'
Een eerste kansje van sc Heerenveen komt uit een vrije trap. deze verdwijnt via de muur over de achterlijn. Uit de corner die daarop volgt komt verder geen gevaar.
18'
Het is en blijft PSV wat de klok staat. De ene na de andere aanval wordt opgezet door de thuisploeg. Het komt niet altijd tot een grote kans, maar het spel speelt zich enkel op de helft van Heerenveen af.
14'
Gele kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Willems is weer terug, zoekt Marzo op en krijgt een forse tackle te verwerken. Dat komt Marzo terecht op een gele kaart te staan.
13'
Willems moet zich even buiten de lijnen laten behandelen. Aangezien PSV in de openingsfase alleen maar met aanvallen bezig is, zal hij niet snel gemist worden.
10'
Daar was Narsingh dichtbij de tweede voor PSV. De buitenspeler komt naar binnen en besluit voor eigen succes te gaan. Dit ondanks dat Wijnaldum en Depay helemaal vrij staan voor het doel. Dit lijdt tot grote onvrede bij Wijnaldum.
9'
PSV blijft de druk er vol op houden en dwingt Heerenveen tot fouten en veel balverlies.
6'
Depay bijna met de 2-0! Een goede bal van Maher bedient Depay. De topscorer van de Eredivisie komt goed voor zijn man, maar glijdt bij de eerste paal de bal naast het doel. Daar ontsnapt Heerenveen.
5'
Een betere start kon de thuisploeg zich vanavond niet wensen. Eén kans, één goal. Is het hiermee vanavond al vroeg beslist?
3'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Luuk de Jong
Wat een start! dit is precies waar PSV op hoopte vanavond. Luuk de Jong staat helemaal vrij voor het doel van Heerenveen, na een prima voorzet vanaf rechts. De spits kopt knap diagonaal in en maakt iedereen in Eindhoven gek.
2'
In het stadion is het nu al feest. Er heerst een echte kampioenssfeer in Eindhoven. Gaan de mannen het feest op het veld compleet maken?
1'
SC Heerenveen heeft de bal aan het rollen gebracht. PSV moet winnen, maar zal het vanavond waarschijnlijk niet cadeau gaan krijgen.
1'
De schaal is inmiddels aanwezig in het stadion. KNVB Directeur Bert van Oostveen heeft hem bij aankomst in het stadion getoond aan alle aanwezigen. Wordt hij vanavond nogmaals tevoorschijn gehaald?
PSV gaat met de bekende elf namen vanavond op jacht naar de titel. In de basisopstelling van trainer Phillip Cocu zijn geen verrassingen terug te vinden.

Bij sc Heerenveen staat Kristoffer Nordfeldt gewoon onder de lat, ondanks zijn klachten van afgelopen week. Op de bank keert Lerin Duarte terug in de selectie bij Heerenveen.
Voor de derde keer in de geschiedenis is sc Heerenveen te gast op een kampioenswedstrijd. In 1994 was Ajax de tegenstander en in 2001, net als vanavond, PSV. Destijds won PSV met 3-0. Maar sc Heerenveen is niet de favoriete tegenstander van PSV. Al sinds januari 2013 wist de aanstaande kampioen niet meer te winnen van de Friezen. Dit is de langs openstaande reeks van alle ploegen uit de Eredivisie. Een mooier moment om deze reeks te verbreken dan vanavond, zal er niet snel meer komen voor PSV. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PSV Eindhoven
PSV is in de competitie bezig aan een bijna perfect seizoen in eigen huis. De koploper verloor slechts één wedstrijd in eigen huis, tegen Ajax ging PSV met 1-3 ten onder. De overige veertien wedstrijden werden in winst omgezet. Toch is er bij trainer Phillip Cocu geen sprake van gemakzucht. ‘Op zulke wedstrijden zit altijd een bepaalde spanning. Maar als we doen wat we het hele seizoen al doen, gefocust de wedstrijd in gaan en ons doel in gedachte houden, dan is de kans op een overwinning het grootst; , aldus de trainer. De jacht op de titel wordt vanavond in ieder geval ingezet zonder Florian Jozefzoon en Santiago Arias, die beide nog geblesseerd zijn. Of Oscar Hiljemark erbij zal zijn wordt pas op het laatste moment besloten. De middenvelder liep van de week een blessure op tijdens de training, maar lijkt de wedstrijd van vanavond wel te kunnen halen.

Middenvelder Joey van den Berg liet vorige week als grapje weten, dat hij voor tien kratten bier wel wilde verliezen van PSV vanavond. Maar in Brabant weet men dat je over alcohol geen grappen maakt, dus kreeg de speler van sc Heerenveen gisteren op de afsluitende training tien kratten bier overhandigd, van twee PSV supporters. Tegen Heerenveen TV liet hij voor de duidelijkheid weten dat dit puur om een ludieke actie gaat en dat dit uiteraard niet van invloed zal zijn op zijn prestaties tijdens de wedstrijd. Trainer Dwight Lodeweges was in de voorbereiding naar dit duel een stuk serieuzer en gaf aan dat hij verwacht dat PSV geen kampioen gaat worden tegen zijn ploeg. Ook hij sprak over de speciale druk op dit duel, waar zijn ploeg van denkt te kunnen gaan profiteren. Gezien het feit dat sc Heerenveen nog niet helemaal zeker is van een plek in de Play-offs, ligt het ook niet in de lijn der verwachtingen dat er cadeautjes uitgedeeld zullen gaan worden. Heerenveen kent wel enkele twijfelgevallen voor dit duel. Doelman Kristoffer Nordfeldt, Joost van Aken en Lerin Duarte kampten met blessures. Van Duarte is wel zeker dat hij weer bij de selectie zal zitten, zijn twee collega’s moeten tot het laatste moment wachten over het besluit over hun meespelen. Doke Schmidt is zeker niet van de partij, gezien hij nog kampt met een enkelblessure.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.