Go Ahead Eagles
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Robert Braber 59. / Kopbal  (Ben Sahar)

90'
In de tweede helft was het al vroeg duidelijk wie het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Het meeste balbezit en de beste kansen bleven aan Tilburgse zijde. Robert Braber maakte na 59 minuten de 1-0 na een mooie voorzet van Ben Sahar. Daarna zijn de Tricolores niet meer in de problemen geweest en pakte invaller Giliano Wijnaldum (Go Ahead) zelfs nog twee maal geel.
90'
90'
Spannende laatste minuten in Tilburg waar Go Ahead de laatste strohalm in deze wedstrijd probeert te grijpen. Voorlopig is doelman Kostas Lamprou (Willem II) nog steeds niet op de proef gesteld.
90'
Er komen drie minuten bij in de tweede helft.
89'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (Willem II)
89'
Nog enkele minuten te spelen in het Koning Willem II Stadion. Het Tilburgse publiek gaat nog maar eens achter hun ploeg staan.
86'
Goed schot Ondaan! Terell Ondaan drukt als invaller ook een stempel op de wedstrijd. Nu maakt de jonge buitenspeler een mooie actie aan de linkerkant. Bij het betreden van het zestien meter gebied ziet hij zijn schot gekeerd worden door Van der Hart.
86'
Ondanks het numeriek overtal en de overmacht van Willem II blijft het nog altijd 1-0. Nog niets is zeker in de slotfase in Tilburg.
84'
Wissel in bij Willem II -> Jerson Cabral
84'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
83'
Heerlijke actie van Armenteros! Een van de beste spelers op het veld is de Zweed vandaag. Vanaf de rechterkant van het veld omspeelt de spits enkele spelers om vervolgens Van der Hart op de proef te stellen.
80'
Goed schot van Terell Ondaan! Weer is Samuel Armenteros belangrijk en betrokken bij een goedlopende aanval van Willem II. De balvaste spits legt de bal klaar voor Ondaan die vervolgens zijn inzet vanaf rand zestien gekeerd ziet worden door Mickey van der Hart.
79'
Met nog ruim tien minuten te spelen lijkt de wedstrijd door deze rode kaart voorbij. De kans dat Go Ahead gaat stunten met tien spelers is nihiel. Kansen hebben ze nog steeds niet gehad.
78'
Geel-rode kaart voor Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
De invaller speelt zeer ongelukkig, maakt zijn tweede domme overtreding en kan vroegtijdig naar de kant.
77'
Gele kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
76'
Fantastische vrije trap Go Ahead! Jop van der Linden toont zijn specifieke kwaliteiten maar weer eens. De linksback grijpt deze mogelijkheid met beide handen aan en krult de bal vanaf 25 meter heerlijk op de paal.
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lesly de Sa
75'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
De verdediger van Willem II haakt Marnix Kolder naar zijn weg naar het doel.
74'
De 2-0 lijkt er eerder aan te komen in plaats van de gelijkmaker. Foeke Booy zal nog maar eens benadrukken dat er na deze wedstrijd nog zestien finales zijn te spelen om het Eredivisievoetbal in Deventer te behouden.
70'
Als de stand zo blijft zet Willem II een goede stap richting lijfsbehoud. De voorsprong op Go Ahead zou zeven punten worden. Het team van Foeke Booy heeft echter nog twintig minuten om hier wat aan te doen.
67'
Go Ahead Eagles komt slecht voor de dag in het Koning Willem II Stadion. Ook na het doelpunt kunnen de manschappen van coach Foeke Booy geen vuist maken.
66'
Ben Sahar mag eraf, Terell Ondaan komt erin. Hoogtepunt in de wedstrijd van de Israëliër was de schitterende assist bij het tot nu toe enige doelpunt.
65'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
65'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
64'
Stijn Wuytens probeert het, maar ziet zijn inzet door de muur geraakt worden. Daardoor verdwijnt de bal over het doel van Van der Hart.
63'
Gele kaart voor Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
De ingevallen back haalt Armenteros neer op een gunstige positie voor Willem II. Op 25 meter van het doel mag een specialist het gaan proberen.
60'
Een uur gespeeld in het Koning Willem II Stadion. Nu zijn de kansverhoudingen ook uitgedrukt op het scorebord en leidt Willem II verdiend met 1-0 door een kopgoal van Robert Braber.
59'
Doelpunt voor Willem II, 1:0 door Robert Braber
Daar is dan toch het verdiende doelpunt voor de Tilburgers na een uur spelen. Robbie Haemhouts steekt de bal diep op rechts richting Ben Sahar. De buitenspeler geeft vervolgens subtiel voor waarna Braber bij de tweede paal het kopduel wint van Deniz Türüç: 1-0.
58'
Bij deze staand glipt Go Ahead Eagles (voor even) over Heracles Almelo heen. Dat brengt de 'Trots aan de IJssel' op een vijftiende plaats. De Almeloërs spelen aan het einde van de middag nog tegen SBV Excelsior.
56'
Wanneer gaat Jurgen Streppel ingrijpen? De trainer/coach van Willem II heeft immers genoeg aanvallende mogelijkheden op de bank met Terell Ondaan, Jerson Cabral en Charlton Vicento.
53'
Xandro Schenk moet met een blessure het veld verlaten. Zijn vervanger is Giliano Wijnaldum.
52'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Giliano Wijnaldum
52'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
51'
Als de Tilburgers deze kansen blijven missen scoren ze vanmiddag nooit. Ondertussen heeft doelman Kostas Lamprou weinig te doen.
48'
Oh, oh Robert Braber toch! De voorbereiding van Samuel Armenteros is weer uitstekend. De Zweed kapt, draait en legt de bal op het hoofd van de vrijstaande Braber. De middenvelder van Willem II staat vrij voor het doel van Kowet maar kopt onzorgvuldig naast.
47'
De tweede helft is in gang gezet. Het vertrouwde beeld van de eerste helft is teruggekeerd. Willem II heeft de bal en zoekt naar openingen in de verdediging van Go Ahead.
46'
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
45'
Het spannende gedeelte van de eerste helft zat in het laatste kwartier. Een beter spelend Willem II kreeg levensgrote kansen via Ben Sahar en Samuel Armenteros. Aan de overkant wist Go Ahead de doelman van Willem II niet echt op de proef te stellen. Daarom staat er bij rust in Tilburg de brilstand op het scorebord: 0-0.
45'
45'
Er wordt één minuut toegevoegd aan de eerste helft.
43'
Levensgrote mogelijkheid voor Armenteros! Op een indraaiende voorzet vanaf links kopt Dijks door en belandt de bal bij de tweede paal. Daar staat Samuel Armenteros helemaal vrij. Toch weet de spits van Willem II niet te scoren. Zijn (te) slappe inzet wordt van de lijn gehaald.
43'
Weer een kans voor Ben Sahar! De aanleiding is nog mooier dan de kans. Samuel Armenteros speelt met een subtiel hakje Ben Sahar vrij. Het lage schot wordt goed uit de hoek gered door Van der Hart en verwerkt tot corner.
42'
Nog enkele minuten te spelen in de eerste helft. Willem II heeft de overhand en de beste kansen gehad via voornamelijk Ben Sahar.
40'
Veel aanvallen aan de kant van de Tilburgers gaan via de linkerflank. Linksback Mitchell Dijks en linksbuiten Bruno Andrade zijn zeer bedrijvig in het eerste bedrijf. Go Ahead krijgt het er steeds lastiger mee.
39'
Zo is de voorhoede van Willem II voorlopig ongelukkig in de afronding. De aanvalsopzet is veelal goed, maar in de laatste fase zijn de Tricolores te onstuimig voor het doel van Van der Hart (Go Ahead).
37'
Zo is de wedstrijd na ruim een half uur losgekomen in Tilburg. Beide teams creëren kansen waarvan de grootste voor de thuisploeg zijn.
35'
Dit had 1-0 moeten zijn! Schitterende aanval van Tilburgse makelij! Via Bruno Andrade, Samuel Armenteros en Robert Braber belandt de bal op het hoofd van Ben Sahar in het zestien meter gebied. De Israëliër handelt snel en kopt wederom net naast.
34'
Goed schot van Deniz Türüç! Met een hard schot wil de middenvelder van Go Ahead het proberen van flinke afstand. De poging gaat onder de muur door, heeft de goede richting, maar gaat net naast.
31'
Schotkans Ben Sahar! Samuel Armenteros (Willem II) legt keurig af op teamgenoot Sahar, die zijn lage schot vanaf grote afstand naast de paal ziet verdwijnen.
29'
Gele kaart voor Mawouna Amevor (Go Ahead Eagles)
Rond de middenlijn haalt de rechtsback van Go Ahead de angel uit een aanval van Willem II door het neerhalen van Mitchell Dijks. De eerste prent van de wedstrijd is voor Amevor.
28'
Frustratie bij Bruno Andrade nadat een voor Willem II bestemde ingooi naar de bezoekers uit Deventer gaat. De Braziliaan laat even wat Zuid-Amerikaans temperament zien.
26'
Mooie actie van Mawouna Amevor, de rechtsback van Go Ahead brengt met een bal achter het standbeen de aanval op gang en bereikt medespeler Lars Lambooij. De aanval stokt helaas bij het bereiken van spits Marnix Kolder.
23'
Na een kwart wedstrijd is er nog weinig te melden vanuit Tilburg. Laten we blijven hopen en vasthouden aan de gedachte dat het alleen maar beter kan worden.
21'
Blessurebehandeling bij Robbie Haemhouts. De ervaren middenvelder van Willem II heeft last van zijn onderrug na een botsing met Alex Schalk, moet even opgelapt worden, maar kan gewoon verder in de wedstrijd.
20'
Het spel van beide teams is afwachtend. Dat is toch hoogst opvallend met in het achterhoofd de stand van zaken in de onderste regionen. Met één punt schiet zowel Willem II als Go Ahead weinig op.
17'
Goede kopkans voor Marnix Kolder! Op een vrije trap van specialist Jop van der Linden krijgt spits Kolder een goede kans via het hoofd. De spits van Go Ahead ziet zijn inzet net naast de paal van het doel glippen.
16'
De thuisploeg heeft het meeste balbezit en voetbalt vrij rustig richting het doel van Go Ahead Eagles. Tot nu toe wordt de strijd vooral geleverd op het middenveld. Kleine overtredingen markeren tot zover het begin van deze wedstrijd.
13'
Willem II is het meest dwingend in de openingsfase van de wedstrijd. Desondanks heeft dit nog niet geleid tot echte grote kansen en onstuimigheid voor het doel van doelman Mickey van der Hart (Go Ahead).
10'
Het team van coach Jurgen Streppel wil vandaag graag de nare nasmaak van de winterstop wegspoelen. Willem II werd namelijk geconfronteerd met matchfixing in 2009 en boze spelers vanwege onduidelijkheid rondom premies. Inmiddels is het laatste geschil opgelost en krijgen de Tricolores een afgesproken bedrag bij lijfsbehoud.
8'
Kans voor Willem II! Uit een vrije trap van Bruno Andrade schiet Jordens Peters vanaf ongeveer tien meter net naast het doel van Go Ahead. Dit was het eerste serieuze gevaar van de Tilburgers.
6'
Hier leek de eerste grote kans van de wedstrijd aan te komen. Samuel Armenteros komt de bal op het middenveld halen, draait keurig weg en brengt vervolgens teamgenoot Ben Sahar in stelling. De voorzet van de rechtsbuiten van Willem II is te scherp, daarnaast staat de Israëliër buitenspel.
4'
Komisch momentje na vier minuten spelen. Mitchel Dijks (Willem II) neemt de bal af van Lesley de Sa met een tackle en ziet de bal vervolgens de grensrechter raken.
3'
Eerste corner van de wedstrijd is voor Willem II na goed doorzetten van Mitchell Dijks. Vervolgens neemt Bruno Andrade de hoekschop te hard waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt.
1'
Scheidsrechter Björn Kuipers heeft het startsignaal gegeven in Tilburg. Ook voor Willem II en Go Ahead Eagles is de tweede seizoenshelft begonnen!
1'
De spelers van beide teams betreden het veld in het Koning Willem II Stadion. De wedstrijd tussen Willem II en Go Ahead Eagles begint binnen enkele minuten.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen Willem II en Go Ahead Eagles! De brunchwedstrijd in de achttiende speelronde van de Eredivisie begint om 12.30 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Tilburg. Rond de klok van half twaalf zijn de opstellingen te vinden onder het kopje ’wedstrijddetails’.

Willem II
De Tilburgers zijn misschien wel de grootste verrassing van de eerste seizoenshelft. De kampioen van de Jupiler League speelt fris en frivool voetbal en bekleedt tevens een keurige twaalfde plaats op de huidige ranglijst. De contracten van de gebroeders Wuytens (Dries en Stijn) en coach Jurgen Streppel worden verlengd en de enige speler in de selectie die ontbreekt voor de wedstrijd tegen Go Ahead is Ali Messaoud (achillespeesblessure).

Ondanks al dit goede nieuws gaat het de laatste weken wat minder met de Tricolores. De laatste drie wedstrijden voor de winterstop werden allen verloren. Ook op het trainingskamp in het Turkse Belek wist Willem II niet te winnen. FC Volendam was een maatje te groot (2-4 nederlaag) en tegen het Belgische Sporting Charleroi bleven de Tilburgers op 1-1 steken. Naast de mindere sportieve prestaties rommelde het de voorbije dagen ook wat in de club. Zo was er het akkefietje tussen spelers en bestuur rondom de eindejaarspremies. Dit was de oorzaak dat er geen spelers present waren op de nieuwjaarsreceptie in het Koning Willem II Stadion. Als laatste worden de Tilburgers in verband gebracht met matchfixing in wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord in het jaar 2009.

Toch zal het team van Jurgen Streppel het hoofd koel moeten houden. Het verschil met tegenstander Go Ahead Eagles is namelijk maar vier punten in het voordeel van Willem II. Ook hebben ze nog iets recht te zetten van de heenwedstrijd. Die werd namelijk met 1-0 gewonnen door de Deventenaren met een doelpunt van Bart Vriends. Jonas Heymans (Willem II) kreeg in die wedstrijd rood vanwege het ‘handdoekincident’ met de verzorger van Go Ahead.

Het team van coach Foeke Booy staat er minder goed voor. Met een zestiende plaats op de ranglijst komt de nacompetitie wel heel dichtbij. Net als de thuisploeg verloor ook Go Ahead de laatste drie wedstrijden voor de winterstop. Ondanks de mindere prestaties de laatste tijd werd de ‘Trots aan de IJssel’ vrijdagavond uitgeroepen tot Deventer sportploeg van het jaar.

Go Ahead begon het jaar in de Portugese Algarve. Op het trainingskamp ging de blik vooruit op de tweede seizoenshelft en het vergaren van zo veel mogelijk punten. De doelstelling voor de Deventenaren is duidelijk: lijfsbehoud zonder het spelen van play-offs. In de Algarve werden twee oefenwedstrijden gespeeld. Er werd niet bepaald een boost gegeven aan het vertrouwen in het duel met Sparta. De Rotterdammers overtuigden en waren met 5-1 te sterk voor Go Ahead. De tweede wedstrijd tegen de Portugese tweededivisionist Farense ging ook verloren (0-1).

Voor twee spelers wordt de wedstrijd tussen Willem II en Go Ahead een speciale. Lars Lambooij (Go Ahead) werd geboren in Tilburg en speelde in de jeugd bij Willem II. Tegen zijn oude jeugdliefde staat Lambooij zeer waarschijnlijk in de basisopstelling. Bij de thuisploeg kwam Freek Heerkens uit voor de tegenstander. De verdediger speelde tussen 2010 en 2013 bij Go Ahead Eagles. Het duel uit het rechterrijtje staat onder leiding van een toptrio. Björn Kuipers, Sander van Roekel en Erwin Zeinstra gaan de wedstrijd die begint om 12.30 uur in goede banen proberen te leiden.

Veel plezier bij de wedstrijd Willem II – Go Ahead Eagles!