18.01.2015 14:23

Willem II zet Go Ahead Eagles eenvoudig opzij

Robert Braber viert zijn winnende treffer (1-0) voor Willem II tegen Go Ahead Eagles. (18-01-2015)

Willem II heeft de voorsprong op Go Ahead Eagles vergroot naar zeven punten. In de achttiende speelronde van de Eredivisie was Robert Braber zondagmiddag de matchwinner: 1-0.

De tweede seizoenshelft begon voor Willem II in een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Met een voorsprong van vier punten op de Deventenaren was het belang van de wedstrijd direct duidelijk. Go Ahead mocht absoluut niet verliezen, want dan zou het verschil oplopen tot zeven punten. Desondanks begon de brunchwedstrijd wat slapjes. In het eerste half uur vielen er weinig kansen te noteren.

Na dat weinig opwindende half uur werd vooral Willem II wakker. De voorhoedespelers van de Tilburgers werkten hard voor hun kansen maar de scherpte ontbrak. Ben Sahar kreeg een kopkans en twee goede schietkansen. Maar één keer hoefde keeper Mickey van der Hart (Go Ahead) in te grijpen omdat de overige pogingen naast het doel verdwenen.

De grootste mogelijkheid voor rust kwam op naam van Samuel Armenteros. De spits van Willem II kreeg de bal op een presenteerblaadje na goed doorkoppen van Mitchell Dijks. Armenteros leek niet te rekenen op deze grote mogelijkheid, schoot daardoor slap in en zag zijn poging net van de lijn gehaald worden door Jop van der Linden. Ondanks dat de Tricolores meer verdiend hadden stond bij rust 0-0 op het scorebord in het Koning Willem II Stadion.

In de tweede helft bleef Willem II de meest dominante ploeg. Het team van coach Jurgen Streppel eiste het balbezit veelvuldig op en creëerde kansen. Bijvoorbeeld vlak na rust via Robert Braber. De vervanger van de geblesseerde Ali Messaoud kopte geheel vrijstaand naast het doel na een uitgemeten voorzet van Armenteros. Door de opstapeling van kansen voor de thuisploeg kon een goal niet langer uitblijven.

In de zestigste minuut was er dan de verdiende voorsprong. Robbie Haemhouts stak diep op Ben Sahar die vervolgens een subtiele voorzet gaf richting de tweede paal. Daar stond namelijk middenvelder Robert Braber. De oud-speler van onder andere RKC Waalwijk kopte succesvol raak: 1-0. Na de openingstreffer bleef Willem II vrolijk doorgaan met voetballen. De tegenstanders uit Deventer hadden nog steeds niets in te brengen en creëerden helemaal niets.

In het laatste kwartier kwam de ‘Trots aan de IJssel’ toch nog wat uit zijn schulp. Een vrije trap van specialist Jop van der Linden belandde buiten het bereik van Kostas Lamprou op de paal. Even later stonden de Deventanaren echter met een ondertal. Giliano Wijnaldum pakte zijn tweede gele kaart na weer een domme overtreding op de middenlijn.

Willem II hield stand en trok de overwinning over de streep. Hierdoor vergroten de Tilburgers de voorsprong op Go Ahead naar zeven punten. De Tricolores boeken een belangrijke overwinning en drukken de tegenstanders uit Deventer in diepere zorgen.

Door: Koen Larmit