3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 37. / Schot met rechts  (Jens Toornstra)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Orlando Engelaar 51. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 59. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 62. / Schot met links  (Colin Kâzım-Richards)

90'
Al vroeg in de tweede helft viel de gelijkmaker, na een fout van Kenneth Vermeer. Maar al snel pakte Feyenoord opnieuw de voorsprong, via Toornstra. Even later maakte Boëtius de 3-1, waarna de wedstrijd beslist was. Er was voor FC Twente nog voldoende tijd om iets terug te doen, maar de Tukkers waren daar niet meer toe in staat.
90'
89'
Bijna nog de 4-1! Immers kopt uit een corner op de paal.
87'
Nog een paar minuten te gaan, de wedstrijd lijkt gespeeld, al probeert FC Twente nog steeds de 3-2 te forceren.
83'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
83'
Wissel uit bij FC Twente -> Jesús Corona
81'
Gele kaart voor Darryl Lachman (FC Twente)
Lachman haalt Immers naar de grond, het levert hem de eerste gele kaart van de wedstrijd op.
76'
Opnieuw een kans voor FC Twente. Ziyech met de vrije trap vanaf rechts, Corona duikt net onder de bal door. De 3-2 hangt in de lucht.
74'
Hakim Ziyech met het schot! Vermeer kan de bal nog net uit de linkerbovenhoek plukken en voorkomt daarmee een doelpunt.
73'
Wissel in bij FC Twente -> Bilal Ould-Chikh
73'
Wissel uit bij FC Twente -> Orlando Engelaar
73'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
73'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
72'
FC Twente zet druk in de jacht naar een doelpunt, dat resultaat in een aantal hoekschoppen, maar er komen geen doelpogingen uit voort.
67'
Feyenoord neemt geen genoegen met 3-1, de thuisploeg houdt het tempo hoog en wil de score verder uitbreiden, terwijl FC Twente juist op zoek gaat naar de aansluitingstreffer.
62'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Jean-Paul Boëtius
Binnen drie minuten is het weer raak voor Feyenoord! Kazim-Richards zet voor vanaf rechts en Böetius kan de bal helemaal vrij intikken bij de tweede paal.
59'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Jens Toornstra
De thuisploeg komt opnieuw op voorsprong. Een schot van El Ahmadi belandt via de voet van Engelaar bij Toornstra, die haalt uit en ziet zijn schot met wat geluk in het doel terecht komen.
55'
Goede pass van Clasie op Toornstra, maar Stevens komt goed uit zijn doel om de bal te onderscheppen. De wedstrijd lijkt na de gelijkmaker los te komen en het spel gaat nu op en neer.
51'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Orlando Engelaar
Uit het niets is daar FC Twente met de gelijkmaker. Castaignos ontsnapt aan buitenspel en geeft de bal voor vanaf rechts. Vermeer laat de bal los, waarna Engelaar eenvoudig in kan tikken.
50'
Boëtius met de eerste kant van de tweede helft! Hij haalt uit, maar Stevens keert het schot. Immers kan de bal daarna oppikken, maar probeert het zelf vanuit een te moeilijke hoek.
46'
45'
De topper tussen Feyenoord en FC Twente heeft in de eerste helft nog weinig spektakel opgeleverd. Kansen waren er nauwelijks, totdat Feyenoord na ruim een halfuur een penalty kreeg. De inzet van Kazim-Richards werd gekeerd door Stevens, maar uit de daaropvolgende hoekschop schoot Immers de bal knap binnen. De thuisploeg leidt dus met 1-0.
45'
42'
Weer is het Corona die een kopkans krijgt namens FC Twente. De hoekschop vanaf rechts is perfect en Vermeer krijgt de bal niet goed weg, maar Corona kopt over.
37'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Lex Immers
Uit de corner die volgt op de penalty schiet Immers de bal knap en snoeihard binnen. Feyenoord op voorsprong!
36'
Penalty gemist door Colin Kâzım-Richards, Feyenoord
Kazim-Richards schiet de penalty nonchalant in, waardoor Stevens de bal kan keren.
36'
Penalty voor Feyenoord! Rasmus Bengtsson haalt Kazim-Richards onderuit en de bal gaat op de stip.
34'
Nu dan een kansje voor Feyenoord: Kazim-Richards schiet hard op doel, maar Sonny Stevens kan de bal keren.
32'
Rommelige minuten, want beide ploegen lijden veel balverlies. Feyenoord en FC Twente maken er nog geen topwedstrijd van.
26'
Bijna een halfuur onderweg in de Kuip, maar nog weinig spektakel. Feyenoord valt aan, FC Twente verdedigt. Maar mooi is het allemaal niet.
21'
Hoogstandjes bij FC Twente! Luc Castaignos geeft Khalid Bouhlarouz een panna, terwijl Mokotjo Karim El Ahmadi op fraaie wijze aftroeft. Het levert echter allemaal weinig op.
18'
Kamohelo Mokotjo en Cuco Martina waren er vandoor namens FC Twente, maar Lex Immers kan de bal nog wegwerken. Het levert FC Twente een hoekschop op, waar geen gevaar uit wordt gesticht.
13'
Wat een kans! Robbert Schilder met een prima voorzet vanaf links, waarna Jesús Corona hard inkopt. Kenneth Vermeer kan de bal nog net uit het doel houden met een knappe reflex.
9'
De eerste doelpoging van de wedstrijd is voor Feyenoord. Jordy Clasie ziet zijn schot een metertje naast gaan.
7'
FC Twente speelt weliswaar met vijf verdedigers vandaag, maar heeft het zeker niet makkelijk. De Tukkers hebben veel overtredingen nodig om Feyenoord uit de buurt van het doel te houden.
3'
De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor Feyenoord, dat meteen de aanval zoekt. De Rotterdammers mogen proberen om door de vijfmans-verdediging van FC Twente heen te komen.
1'
Feyenoord en FC Twente wacht meteen een lastig duel, zo vlak na de winterstop. De huidige nummer vier en nummer zes van de Eredivisie staan vanmiddag tegenover elkaar in De Kuip. Samen met PEC Zwolle en AZ lijken deze twee ploegen om de derde plek te gaan strijden. Het belooft dus een vermakelijk duel te worden in Rotterdam. Rond 13.30 zullen onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen te vinden zijn. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel.

Feyenoord
De Rotterdammers brachten de winterstop door in Dubai, waar met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen FC Bunyodkor uit Oezbekistan. Voor vertrek naar het Midden-Oosten was er al met 2-1 gewonnen van FC Emmen. Fred Rutten kon terugkijken op een goed trainingskamp, maar kreeg vlak voor de hervatting van de competitie toch een domper te verwerken: Elvis Manu staat zo'n zes weken aan de kant met een liesblessure, hij zal waarschijnlijk vervangen worden door Jean-Paul Boëtius.

FC Twente
Alfred Schreuder en zijn mannen bleven tijdens de winterstop in eigen land. Luc Castaignos, Rasmus Bengtsson en Shadrach Eghan sloten na blessures weer aan bij de groepstraining. Castaignos en Bengtsson zijn vanmiddag weer inzetbaar, Eghan nog niet. Naast Eghan moet FC Twente het vanmiddag ook zonder Renato Tapia doen, hij ontbreekt wegens een schorsing.

Over de laatste tien ontmoetingen gezien zijn Feyenoord en FC Twente vrijwel in evenwicht: driemaal werd er gelijkgespeeld, driemaal won Feyenoord en FC Twente won viermaal. Vorig seizoen wonnen de Tukkers in de Kuip met maar liefst 1-4. De thuisploeg zal er dan ook op gebrand zijn om dat niet nog eens te laten gebeuren. Er wordt om 14.30 afgetrapt in de Kuip, veel plezier bij dit duel!