FC Groningen
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Rasmus Lindgren 76. / dir. vrije trap

90'
ADO heeft ook in de tweede helft alle kanen om zeep weten te helpen. FC Groningen wist daar twee schoten tegenover te zetten. De [poging van Jesper Drost was op weg naar de kruising, maar werd door Hansen nog gekeerd. Een vrije trap van Lindgren knalde wel keihard tegen de touwen, wat uiteindelijk voldoende was voor de drie punten en het einde van een hele vervelende reeks nederlagen van FC Groningen.
90'
90'
Het past perfect in het beeld van deze wedstrijd, maar Havenaar mist weer een kopkans. Duplan levert de bal prima af op het hoofd van zijn spits, maar Havenaar mikt deze poging over.
90'
Er komen maarliefst vijf extra minuten bij.
90'
Gele kaart voor Alexander Sørloth (FC Groningen)
Het wegtikken van de bal na een fluitsignaal is goed voor de derde Groningse gele kaart deze middag.
89'
Vrouwen en kinderen eerst, dat is het devies bij FC Groningen. Alle ballen worden ver weg naar voren getrapt, allemaal gebaseerd op tijdswinst.
85'
Wissel in bij FC Groningen -> Desevio Payne
85'
Wissel uit bij FC Groningen -> Albert Rusnák
84'
Gele kaart voor Sergio Padt (FC Groningen)
Ook Padt krijgt geel voor tijdrekken, nadat hij te lang wacht met het nemen van zijn doeltrap.
83'
ADO is men man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar wordt per poging slordiger. Groningen staat al de hele tweede helft achterin goed georganiseerd en lijkt niet van plan vandaag een tegentreffer te gaan incasseren.
80'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dion Malone
80'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
78'
De oude voetbalwet doet zijn intrede hier in Den Haag. ADO heeft zoveel kansen verprutst dat het eigenlijk niet eens verrassend meer is dat hij dan aan de andere kant wel binnen valt.
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Dennis van der Heijden
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
76'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Rasmus Lindgren
Wat een geweldige vrije trap! Lindgren haalt van heel ver verwoestend uit en laat Hansen totaal kansloos.
75'
Burnet heeft al een aantal minuten last van kramp en kan nu echt niet meer verder.
74'
Wissel in bij FC Groningen -> Abel Tamata
74'
Wissel uit bij FC Groningen -> Lorenzo Burnet
70'
Nog twintig minuten te spelen en nog altijd is het wachten tot de bal er aan de ADO kant een keer in gaat vallen.
66'
Wat een heerlijke knap van Drost! Uit het niets is Groningen ineens gevaarlijk met een schot van afstand. Hansen, die al lange tijd niets te doen heeft gehad, is goed op zijn hoede en tikt de bal onder de lat vandaan.
62'
Jansen en Havenaar wisselen elkaar rustig af in het missen van grote kansen. Marengo legt de bal goed terug op Jansen, die vanaf elf meter in kan schieten. Hij komt echter niet voorbij het uitgestoken been van Burnet, waardoor Padt deze keer niet eens in hoeft te grijpen.
61'
Gele kaart voor Lorenzo Burnet (FC Groningen)
Burnet doet wat te lang over een ingooi en krijgt geel van Nijhuis. De scheidsrechter beoordeelt dit als tijdrekken en daar heeft hij duidelijk geen zin in.
58'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
58'
Wissel uit bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
56'
Het duel Havenaar - Padt is vooralsnog een duidelijke zege voor de bezoekende doelman. Ditmaal staat hij op de goede plek na een kopbal van heel dichtbij van de spits. De bal valt tegen de keeper aan en wordt dus wederom geen treffer.
53'
ADO vergeet weer te scoren! De diagonale kopbal van Havenaar is ditmaal geen doelpoging maar een pas op Jansen. De aanvallende middenvelder kan bij de tweede paal nog net bij de bal. In plaats van deze in het lege doel te tikken, schiet hij hem van dichtbij huizenhoog over het doel van FC Groningen heen.
51'
Marengo probeert het met een schot van afstand. Vanaf links trekt hij naar binnen om daarna met rechts uit te halen. De bal is te zacht en recht op doelman Padt af.
50'
De start na de rust van ADO is nog niet scherp genoeg om Groningen in de problemen te brengen. Voornamelijk de laatste bal, in de zestien van de bezoekers, is onzorgvuldig.
47'
ADO toont haar aanvallende intenties met deze wissel. Een verdediger eruit, een aanvallend ingestelde speler erin.
46'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
46'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
46'
45'
Samenvatting eerste helft: Twee kopkansen en een rode kaart. Dat was wat er in de eerste helft te beleven viel. ADO was de bovenliggende partij en had in het eerste kwartier de voorsprong ook verdient. Nadat Groningen via Michael de Leeuw ook nog tegen een rode kaart aan liep was de inbreng van de bezoekers al snel geminimaliseerd in deze eerste drie kwartier. Alles lijkt erop dat ADO in de tweede helft de zege binnen gaat harken.
45'
44'
Er komt nog een minuut blessuretijd bij straks.
40'
De rust nadert en de wedstrijd kabbelt daar rustig naar toe. ADO is niet van plan de man meer situatie gehaast uit te buiten en probeert het overwicht van het eerste kwartier weer rustig terug te krijgen.
36'
Padt redt weer na een goede kopbal! Deze kans is van Jansen. Wederom is het een tegendraadse kopbal, maar weer weet de doelman zijn handen erachter te krijgen.
33'
Het is de tweede directe rode kaart van De Leeuw dit seizoen. In de Europa League werd hij eerder dit seizoen ook al weggestuurd na een onhandige actie.
30'
Rode kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
Nadat De Leeuw neergaat in de zestien, schreeuwt Beugelsdijk hem het nodige toe. Vervolgens komt de verdediger ook nog met zijn knie tegen het hoofd van de Groningen aanvaller. Tijdens het opstaan deelt De Leeuw een kopstoot uit tegen de arm van de verdediger, wat Nijhuis direct rood doet geven.
28'
Er gaat steeds meer mis in Den Haag. Na het goede begin van de thuisploeg is ADO de laatste tien minuten ook wat terug gezakt. Heel erg veel slordig balverlies van beide kanten zorgt ervoor dat er niet gek veel gebeurd momenteel.
26'
Daar is Groningen eindelijk! Burnet geeft de bal vanaf links hard voor. Hansen let bij de eerste paal goed op. Het ingrijpen van de doelman zorgt ervoor dat De Leeuw net niet bij de bal weet te komen.
22'
Na een kwartwedstrijd is het voornamelijk Mike Havenaar die de kansen heeft gehad. De een was wat groter dan de andere, maar de spits had toch al wel op het scorebord kunnen staan. Groningen heeft er nog altijd niet al teveel tegenover weten te zetten.
18'
FC Groningen straalt vanmiddag niet uit dat het ten koste van alles de negatieve reeks wil gaan doorbreken. Er hangt een doelpunt in de lucht, maar dat zou dan absoluut in Haags voordeel zijn.
14'
De wedstrijd ligt in Den Haag zelf een minuut lang stil, zodat de spelers op het veld mee kunnen klappen in het tweede eerbetoon aan Johan Cruyff deze wedstrijd.
11'
Weer een reuzenkans voor Havenaar! Deze keer komt de voorzet uit een vrije trap. Havenaar kopt de bal tegendraads in, maar net niet scherp genoeg richting de hoek. Hierdoor kan Padt nog reageren en de bal uit zijn doel tikken.
8'
Schaken komt weer met een goede bal op een ploeggenoot. Jansen loopt achter de verdediging de ruimte in en ontvangt de bal goed op maat. Jansen probeert de bal vervolgens uit de lucht over Padt heen te tikken, maar dat mislukt jammerlijk. Het idee was prachtig, de uitvoering helaas niet.
6'
ADO krijgt in de openingsminuten van deze wedstrijd opvallend veel ruimte van de bezoekers. Groningen zat de thuisploeg niet vroeg vast en geeft ADO de ruimte om te voetballen.
4'
Havenaar is dichtbij de openingstreffer! Een prima voorzet van Schaken komt op het hoofd van de spits. De Japanner, die bekend staat om zijn kopkwaliteiten, kopt de bal van dichtbij net naast het doel van Padt.
3'
Voor FC Groningen dreigt vandaag een negatief clubrecord. Wanneer de ploeg weer verliest, zet het voor het eerst in de geschiedenis van de club een reeks neer van zeven nederlagen op rij.
1'
Zoals bij alle wedstrijden in de Eredivisie dit weekend is er ook in Den Haag een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan Johan Cruyff. Het was muisstil in het stadion.