03.04.2016 16:25

Groningen weet eindelijk weer eens te winnen

De tien van FC Groningen nemen verrassend de leiding tegen ADO Den Haag. Het is Rasmus Lindgren die met een rake vrije trap voor de 0-1 zorgt. (03-04-2016)
De tien van FC Groningen nemen verrassend de leiding tegen ADO Den Haag. Het is Rasmus Lindgren die met een rake vrije trap voor de 0-1 zorgt. (03-04-2016)

Na zes nederlagen op rij heeft FC Groningen zondagmiddag eindelijk weer eens gewonnen. Ondanks een rode kaart van Michael de Leeuw in de eerste helft won de ploeg met 0-1 op bezoek bij ADO Den Haag.

In een zonnig Den Haag begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. ADO wist FC Groningen het eerste kwartier continu onder druk te houden en kwam voornamelijk via Mike Havenaar tot een aantal kansen. De kopmogelijkheden die de spits kreeg vonden het doel echter niet, waardoor de bezoekers deze openingsfase zonder kleerscheuren door wisten te komen.

Nadat Groningen na ruim twintig minuten ook aan de wedstrijd begon mee te doen, was de inbreng van de bezoekers na een half uur ineens verdwenen. Aanvaller Michael de Leeuw claimde een strafschop, maar kreeg deze niet. Tommy Beugelsdijk sprak de spits, die nog op de grond lag, stevig toe voor zijn vermeende schwalbe en kwam daarna met zijn knie ook nog in aanraking met het hoofd van De Leeuw. De reageerde tijdens het opstaan met een kopstoot tegen de zijkant van de arm van Beugelsdijk, wat De Leeuw op een rode kaart kwam te staan.

FC Groningen trok zich na deze rode kaart massaal terug. Het tempo bij ADO Den Haag lag veel te laag om het de bezoekers moeilijk te maken. Toch kwamen Havenaar en Kevin Jansen om en om tot de nodige kansen. Over het algemeen lag Sergio Padt continu goed in de weg, maar bij Jansen stond ook het vizier niet op scherp om tot de openingstreffer te kunnen komen.

Zoals de oude voetbalwet zich wel vaker voordoet, was Groningen aan de andere kant wel trefzeker. Nadat Jesper Drost er met een schot van afstand al dichtbij was, was tijdens de start van het Haagse Kwartiertje Rasmus Lindgren wel succesvol van afstand. Een vrije trap werd door de aanvoerder genadeloos hard achter Hansen geschoten voor de 0-1.

Na deze treffer bleef ADO aanvalspogingen opzetten en speuren naar een treffer. Dichterbij de mogelijkheden die de ploeg kreeg bij de 0-0 tussenstand wist de ploeg echter niet meer te komen. Hierdoor doorbreekt FC Groningen de negatieve reeks van zes nederlagen op rij en voorkomt de ploeg van Erwin van de Looi een negatief clubrecord. ADO ziet door deze nederlaag FC Groningen op gelijke hoogte komen op de ranglijst.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner