Heracles Almelo
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 38. / Kopbal  (Wout Droste)

90'
In de tweede helft was ADO op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Henk Fraser kreeg ook goede kansen. De grootste kans kwam op naam van spits Mike Havenaar. De boomlange aanvaller kopte de bal tegen het houtwerk. Ondanks de druk van ADO bleef Heracles overeind en wist de ploeg zo de drie punten mee naar huis te nemen.
90'
90'
Tannane moet de wedstrijd beslissen
Oog in oog met Martin Hansen faalt de topscoorder van Heracles en schiet de bal naast. Kan ADO hier nog van profiteren?
90'
Martin Hansen denkt zijn trucje tegen PSV te kunnen herhalen. Hij neemt een vrije trap op zo'n 25 meter van het vijandige doel. Helaas voor ADO, het schot van de doelman vliegt over.
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
88'
De paal!
Uit een hoekschop kopt Mike Havenaar van dichtbij op het houtwerk! De grootste kans van de wedstrijd maar de boomlange spits raakt de paal.
86'
ADO scoorde drie van de zeven treffers in het laatste kwartier. Gaat het vandaag ook nog gebeuren?
85'
Dit keer staat Aaron Meijers achter de bal, maar ook zijn vrije trap is ongevaarlijk.
84'
Gele kaart voor Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Ruben Schaken laat Ramon Zomer zijn hielen zien. De verdediger grijpt in en krijgt geel. Ook krijgt Heracles een vrije trap rond achttien meter van het doel.
82'
Kenji Gorré weet de bal net binnen te houden en geeft een voorzet. Zijn bal gaat aan iedereen voorbij.
80'
Nog tien minuten te gaan. Zal het ADO lukken om alsnog de gelijkmaker te forceren?
78'
Trainer Stegeman gaat voor een nieuw gezicht op het middenveld. Robin Gosens komt erin en voor hem loopt tergend langzaam Iliass Bel Hassani het veld uit.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
77'
Heracles wordt steeds verder achteruit gedrukt. ADO wil die gelijkmaker forceren en pompt elke bal richting het zestien metergebied. Het blijft natuurlijk wel oppassen voor de Hagenezen voor de snelle omschakeling van Heracles.
74'
Henk Fraser gaat alles op de aanval gooien. Hij haalt verdediger Wormgoor eruit en brengt Kenji Gorré als extra aanvaller. ADO Den Haag is klaar voor het Haags kwartiertje.
74'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kenji Gorré
74'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Vito Wormgoor
70'
Wat een kans voor invaller Alberg
Ruben Schaken komt weer makkelijk langs zijn tegenstander. De oud-Feyenoorder slingert de bal voor en het is invaller Roland Alberg die de bal direct op de buitenkant van zijn pantoffel neemt. Een schitterende poging, maar Bram Castro houdt de bal uit zijn doel.
67'
In de eerste helft lag het tempo nog hoog. In de tweede helft ligt de bal vooral stil door verscheidene overtredingen die door beide ploegen worden gemaakt.
65'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
De verdediger heeft al verscheidene kleine overtredingen gemaakt. Als hij vervolgens Tannane tot een val brengt, vindt scheidsrechter Manschot het genoeg. De ADO-verdediger krijgt de vijfde gele kaart van de wedstrijd.
61'
Trainer John Stegeman reageert direct op de wissel. Jaroslav Navratil komt rechts voorin erin voor Brahim Darri.
61'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
61'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
60'
Alweer een kwartier gespeeld in de tweede helft. ADO Den Haag wil wel, maar als tot nu toe niet bij machte om tot grote kansen te komen.
59'
ADO Den Haag is op zoek naar de gelijkmaker. Trainer Henk Fraser hoopt met het inbrengen van Roland Alberg voor wat aanvallende impulsen te zorgen. Giovanni Korte moet voor hem plaatsmaken.
59'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
59'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
56'
Gele kaart voor Wout Weghorst (Heracles Almelo)
De doelpuntenmaker grijpt op de middenlijn Édouard Duplan bij zijn shirt. Hij onderbreekt hier een veelbelovende ADO-aanval. Ook hij krijgt van scheidsrechter Manschot de gele kaart te zien.
54'
Magistrale Tannane. Met een simpele voetbeweging stuurt de Heracles-aanvaller zo twee tegenstanders het bos in. Vervolgens besluit hij om achttien meter voor het doel uit te halen, terwijl er ploeggenoten er beter voor stonden. Zijn schoot gaat over.
53'
Een mogelijkheid voor ADO
De gevaarlijkste man aan de kant van ADO, verdediger Gianne Zuiverloon, krijgt op aangeven van Édouard Duplan een schietkans. Op zo'n acht meter van het doel schiet hij de bal over.
49'
Weer beland een hoekschop van Duplan in de handen van Bram Castro. De aanvaller anex middenvelder heeft een goede traptechniek, maar vandaag zijn de hoekschoppen en vrije trappen van zijn voet ongevaarlijk.
48'
Thomas Bruns met een overstap waardoor Wout Droste kan doorlopen tot de achterlijn. Zijn voorzet is een prooi voor de ADO-verdediging.
46'
We voetballen weer in Den Haag. Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
ADO Den Haag en Heracles laten een mooie pot voetbal zien in het Kyocera stadion. In een hoog tempo wordt de wedstrijd afgewerkt. In de 38ste minuut denkt ADO Den Haag de voorsprong te hebben. Mike Havenaar kopt de bal op aangeven van Ruben Schaken binnen. Maar scheidsrechter Manschot vindt dat de spits een overtreding heeft gemaakt. Direct daarna kopt de spits aan de andere kant wel geldig de 0-1 binnen. Een lange bal van Wout Droste wordt door Wout Weghorst verzilverd.
45'
45'
Een schot van Havenaar wordt gekraakt door Ramon Zomer. Nog een hoekschop voor ADO Den Haag. Duplan weer met de corner, maar de bal wordt hoog over gekopt. Het is het laatste wapenfeit voor rust.
45'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
43'
Hectische minuten in Den Haag. Vlak voor de rust wordt de score geopend door Heracles waar ADO dacht zelf eerst geldig te scoren. Nu volgen er overtredingen over en heer en gaat het tempo weer omhoog.
41'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
De gele kaarten volgen snel nu. Nu is het ADO-middenvelder Malone is te laat en maakt een overtreding op Brahim Darri.
40'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
Droste vergrijpt zich aan directe tegenstander Duplan en krijgt de gele kaart.
38'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Wout Weghorst
De nul is van het scorebord. Lijkt eerst Mike Havenaar de score te openen, met een kopbal op aangeven van Ruben Schaken. De scheidsrechter ziet een overtreding van de boomlange spits voordat hij binnenknikt. Direct volgt daar wel een geldig doelpunt voor Heracles. De lange bal van Dorste wordt binnen geknikt door spits Wout Weghorst. De Almeloërs op voorsprong.
37'
Op 28 meter krijgt ADO Den Haag een vrije trap mee. Danny Bakker schiet de bal hard in de muur en in de rebound schiet Giovanni Korte hoog over.
34'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
Op het middenveld grijpt hij zijn tegenstander vast en dat levert hem geel op.
33'
Grote kans voor Heracles
Hier is de eerste grote kans van de wedstrijd. Met een lange bal stuurt Mark Jan Fledderus zijn spits Wout Weghorst weg. De aanvaller van Heracles neemt de bal goed met zijn borst mee en schiet van zo'n twaalf meter op het doel. Martin Hansen blijft goed staan en kan zo redding bieden.
33'
En nu weer Gianne Zuiverloon aan de andere kant van het veld. Ruben Schaken geeft een hoge bal voor, die door Mike Havenaar wordt klaargelegd voor Gianne Zuiverloon. De verdediger haalt uit rond het zestien metergebied. Hij schiet naast.
32'
Tannane omspeelt zijn directe tegenstander en haalt de achterlijn. Zijn voorzet wordt rustig door Gianne Zuiverloon verdedigd.
30'
ADO Den Haag en Heracles zijn aan elkaar gewaagd. Het baltempo ligt hoog en het spel verplaatst zich razendsnel over het veld. Toch lukt het beide ploegen niet om echt een grote mogelijkheid te creëren.
28'
Op zo'n dertig meter krijgt Heracles een vrije trap. Tannane probeert het in één keer... De bal verdwijnt zo'n zeven meter naast het doel van Martin Hansen.
27'
Hoekschop voor ADO. Édouard Duplan weer achter de bal. Keeper Bram Castro kan makkelijk vangen.
24'
Édouard Duplan neemt de vrije trap, maar er komt geen dreiging uit.
23'
Ruben Schaken gaat tussen twee man in richting het zestien metergebied. De aanvaller wordt onderuit gehaald en ADO verdient zo op achttien meter aan de rechterkant een vrije trap.
20'
Twintig minuten onderweg in Den Haag. Het tempo ligt hoog en er worden over en weer kleine mogelijkheden gecreëerd. Het is nog wachten op de eerste grote kans van de wedstrijd.
18'
Hoekschop voor Heracles. De indraaiende corner wordt slechts geschampt door Mike te Wierik. De bal verdwijnt daardoor voor langs.
16'
Heracles eventjes met tien bij een vrije trap voor ADO. Édouard Duplan slingert de bal de zestien binnen, maar zowel Mike Havenaar als Gianne Zuiverloon missen de bal nipt.
14'
Mike te Wierik ligt geblesseerd op de grond na het duel met Giovanni Korte. De verdediger van Heracles krijgt de arm van Korte in zijn gezicht met een bloedneus als gevolg.
13'
Uit de hoekschop van Édouard Duplan kopt spits Mike Havenaar de bal terug de drukte in. De bal valt niet goed voor ADO. Het loopt met een sisser af en in de handen van Bram Castro.
11'
Mooi steekballetje van Brahim Darri op Oussama Tannane. De topscoorder weet de bal op de achterlijn voor te geven, maar zijn voorzet wordt weggewerkt voordat Wout Weghorst zijn voet er tegen aan ken zetten. Uit de daaropvolgende corner volgt een simpele vangbal voor Martin Hansen.
8'
Eerste grote kans van de wedstrijd. Lijkt het. Mike Havenaar schiet van zo'n tien meter de bal net naast. Maar het fluitje klinkt: de spits gebruikte zijn hand bij de actie. Een vrije trap voor Heracles.
7'
ADO Den Haag begint fel aan de wedstrijd. De Hagenezen zetten vroeg druk en proberen zo de opbouw van Heracles te onderbreken.
4'
Ruben Schaken gaat onderuit in de zestien metergebied. Niets aan de hand, Mark Jan Fledderus speelt netjes de bal.
2'
Geen gevaar. De indraaiende bal van Mark Jan Fledderus wordt simpel weggewerkt door ADO Den Haag.
1'
Er is afgetrapt in het Kyocera stadion. Gianne Zuiverloon maakt direct een overtreding op Oussama Tannane. Heracles krijgt binnen enkele seconden al een vrije trap van zo'n twintig meter op de linkerflank.
1'
De paal!
De grootste kans voor de wedstrijd voor ADO. Mike Havenaar kopt uit de hoekschop van Duplan op de paal. De boomlange spits met zijn grootste kans maar hij vindt het houtwerk.
De paal!
Uit een hoekschop kopt Mike Havenaar op de paal! De grootste kans van de wedstrijd maar de boomlange spits vindt het houtwerk.
Opstellingen:
Henk Fraser zet nieuwe gezichten in de basis. Gianne Zuiverloon neemt de plek in van de geblesseerde Tom Beugelsdijk. Roland Alberg en Thomas Kristensen raken hun basisplaats kwijt aan Tyronne Ebuehi en Giovanni Korte. Dat betekent dat Édouard Duplan een linie naar achteren zakt naar het middenveld. De voorhoede wordt nu gevormd door Ruben Schaken, Mike Havenaar en Giovanni Korte.

Trainer John Stegeman start met dezelfde elf namen als tegen de gewonnen derby tegen FC Twente.

Voorbeschouwing:
Goedemiddag en welkom bij de liveticker van ADO Den Haag - Heracles Almelo. Vorig seizoen behaalde Heracles de volle zes punten tegen ADO. Hoe zal het dit seizoen vergaan? Kan Heracles de vierde overwinning op een rij boeken? Of zijn het de Hagenezen die de drie punten opeisen? Ik, Ilona van der Werf, zal jullie deze zondagmiddag op de hoogte houden van dit duel in de Eredivisie. Ongeveer een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen van beide elftallen onder het kopje wedstrijddetails te vinden zijn.

Vliegende start
Heracles Almelo kent een uitstekende start van de competitie. De ploeg van John Stegeman verslikte zich in de eerste speelronde nog in promovendus Roda JC, maar daarna boekte Heracles drie overwinningen op rij waaronder tegen grote rivaal FC Twente. Het puntentotaal van negen heeft de ploeg uit Almelo een tweede plek opgeleverd. Een wereld van verschil ten opzichte van vorig seizoen toen na vier duels nog geen enkel punt was binnengehaald. De euforie is dus groot in Almelo, maar trainer John Stegeman weet dat het niet reëel is dat zijn ploeg dit gehele seizoen bovenin meedraait. “Dat willen we wel, want we zijn ambitieus. Maar het is zaak om ons zo snel mogelijk veilig te spelen, dat hebben we vanaf het begin gezegd. We willen vaster worden, dat gaat stap voor stap”, aldus de trainer deze week in het AD.

Ook opvallend is hoe vaak de ploeg al heeft gescoord in dit prille seizoen. Al twaalf keer heeft Heracles het net weten te vinden. En uitblinker Oussama Tannane is de topscoorder met vijf doelpunten. De aanvaller maakte afgelopen weekend nog zijn debuut voor Jong Oranje.

Op jacht naar de eerste thuiszege
Waar Heracles uit de startblokken vloog, is ADO redelijk goed van start gegaan. De Hagenezen speelden knap gelijk tegen kampioen PSV, wonnen uit bij Twente en speelden gelijk tegen Utrecht. In speelronde vier hadden de mannen van Henk Fraser een complete off-day. Met 4-0 kreeg ADO klop van Ajax. Het was vooral het vertoonde spel waar trainer Henk Fraser van schrok. Met vijf punten staat ADO nu elfde op de ranglijst.

Trainer Henk Fraser hoopt dit weekend de eerste thuisoverwinning te boeken. Dat wordt nog een hels karwei, omdat de laatste jaren ADO het lastig heeft tegen de Almeloërs. De laatste overwinning dateert alweer uit het seizoen 2012/2013 toen Heracles met 3-1 werd verslagen. Eén seizoen later betekende een 3-0 thuisnederlaag tegen Heracles de laatste wedstrijd voor Henk Fraser als assistent-coach. Na dit duel werd hoofdtrainer Maurice Steijn ontslagen en nam Fraser het stokje over. De jacht om de drie punten zal ADO zonder cultheld Tommy Beugelsdijk moeten doen. De verdediger is voorlopig uitgeschakeld met een knieblessure. Er kwam deze week ook goed nieuws uit de ziekenboeg: verdediger Timothy Derijck is hersteld van zijn kuitblessure en zit weer bij de selectie.