13.09.2015 16:46

Heracles Almelo wint ook van ADO Den Haag

ADO Den Haag lijkt tegen Heracles Almelo op voorsprong te komen, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Niet veel later is het aan de andere kant wel raak, als Wout Weghorst (m.) de bal tegen de touwen kopt. (13-09-2015)

En dat is vier op een rij voor Heracles. De Almeloërs boekten zondagmiddag een overwinning uit tegen ADO Den Haag. Dat betekende alweer de vierde overwinning op rij voor de ploeg van John Stegeman. De Almeloërs kennen een uitstekende start van de competitie en staan slechts één punt achter op koploper Ajax.

ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd. De ploeg van Henk Fraser zette vroeg druk en probeerde zo de opbouw bij Heracles te bemoeilijken. Tot echt grote kansen leidde het echter niet. Het tempo lag in het eerste bedrijf hoog en het spel ging op en neer. In de 38ste minuut braken er zestig knotsgekke seconden aan. ADO Den Haag dacht eerst op voorsprong te komen. Mike Havenaar kopte de bal binnen, maar maakte daarvoor volgens scheidsrechter Jeroen Manschot een overtreding. De ADO-aanvaller was zich van geen kwaad bewust. Daarna trapte Wout Droste de bal naar voren waar hij Wout Weghorst vond. De spits faalde niet en kopte de bal in het netje.

In de tweede helft was ADO op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Henk Fraser drukte tegenstander steeds verder achteruit. Een kwartier voor tijd besloot Fraser vol voor de aanval te gaan. Hij bracht een extra aanvaller in Kenji Gorré. Dat leverde de Hagenezen ook grote mogelijkheden op. Havenaar kreeg de grootste kans van de wedstrijd. Twee minuten voor tijd kopte de boomlange Japanner de bal tegen het houtwerk. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor Heracles. Oussama Tannane kreeg in blessuretijd de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Oog in oog met doelman Martin Hansen schoof hij de bal naast. Zo bleef het na negentig minuten voetballen 0-1 voor Heracles.

Volgende week zaterdag wacht voor ADO De Haag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Voor Heracles is volgende week een grote test. Dan ontvangen de Almeloërs thuis de kampioen PSV.

Door: Ilona van der Werf