0 : 1 Torinfos in de Ticker Adam Maher 23. / Schot met rechts  (Davy Pröpper)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 25. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 62. / Kopbal  (Luciano Narsingh)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Martin Hansen 90. / Hakbal  (Kenji Gorré)

90'
Ook de tweede helft was zeer boeiend om naar te kijken in Den Haag. Na ruim een uur spelen nam PSV-aanvoerder De Jong zijn ploeg bij de hand door knap raak te koppen, maar vervolgens kwam de landskampioen amper nog van de eigen helft. Deze zwakke eindfase resulteerde in de slotfase in een ongelooflijk moment. ADO-doelman Martin Hansen ging diep in de blessuretijd mee bij een vrije trap en hakte op waanzinnige wijze de 2-2 binnen.
90'
90'
In de slotseconde nog een grote kans voor Luuk de Jong, maar de spits krijgt hem er na een ingeslingerde vrije trap niet in. Daardoor eindigt deze bizarre wedstrijd in een 2-2 gelijkspel!
90'
Gele kaart voor Thomas Kristensen (ADO Den Haag)
PSV krijgt nog een vrije trap nadat Kristensen te laat is bij een duel op eigen helft.
90'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:2 door Martin Hansen
On-ge-loof-lijk! Wat een doelpunt van ADO Den Haag! Doelman Hansen gaat mee bij een vrije trap in de vijfde minuut van de blessuretijd en hakt de bal op sublieme wijze achter collega-doelman Zoet!
90'
De blessuretijd van de tweede helft is flink opgerekt door de blessure bij Pereiro en bedraagt daardoor vijf minuten.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
89'
Invaller Pereiro gaat op de middenlijn liggen na een botsing van een minuut geleden. De Uruguayaan heeft bloed bij zijn neus en lijkt aardig wat pijn te hebben. Waarschijnlijk gaat de dribbelaar alweer naar de kant voor Jürgen Locadia.
88'
Marengo produceert direct een schot, maar dat wordt geblokkeerd. Vervolgens komt de bal wederom voor de voeten van de van FC Volendam overgekomen aanvaller, maar ditmaal komt hij niet verder dan een afzwaaier.
86'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
Een overtreding van Wormgoor op invaller Hendrix wordt door Liesveld bestraft met de gele prent. Een terechte beslissing van de scheidsrechter.
86'
Daar is het laatste wapenfeit van Fraser. Met debutant Ludcinio Marengo komt er een extra aanvaller in de ploeg. Daarnaast gaat Vito Wormgoor als targetman in de voorhoede spelen. De boodschap van de trainer is duidelijk: Alles of niets!
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
83'
Uit een corner voor ADO kan Danny Bakker koppen, maar de middenvelder krijgt de bal niet in de richting van het PSV-doel.
82'
Vooralsnog blijft de druk van ADO aanhouden. Nog ruim tien minuten te gaan inclusief blessuretijd. Ook het publiek van de club uit Den Haag gelooft er nog in en schreeuwt haar spelers naar voren.
81'
Twee snel opeenvolgende wissels van Phillip Cocu. Controleur Jorrit Hendrix komt voor de wat meer aanvallend ingestelde Maher en met Gastón Pereiro voor Lestienne speelt er voor het eerst in de clubgeschiedenis een Uruguayaan in het shirt van PSV.
80'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
80'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Maxime Lestienne
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
76'
Fraser kiest vooralsnog toch nog voor de zekerheid en haalt linksbuiten Duplan van het veld. De Fransman speelde geen slecht duel, maar wist zijn stempel tijdens zijn debuut nog niet te drukken.
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kenji Gorré
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Édouard Duplan
74'
Bij ADO komt zo dadelijk een aanvallende kracht in de ploeg. Kenji Gorré, zoon van Suriname-bondscoach en oud-profvoetballer Dean Gorré, zal het veld betreden. De aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van Swansea City. De vraag is of Fraser er een meer verdedigende speler durft af te halen in de wetenschap dat de counters van PSV messcherp zijn.
70'
Gele kaart voor Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Meijers loopt zich vast op Arias, waarna hij de PSV'er bij zijn shirtje grijpt. Gevolg: Geel voor de linksback.
69'
Nu is het Alberg die van grote afstand op doel schiet. De pegel van de middenvelder zeilt een meter naast.
67'
Na het tegendoelpunt is ADO bezig de boel weer op de rails te krijgen voor een slotoffensief. De wedstrijd is nog zeker niet gespeeld, want PSV heeft het duel nog lang niet onder controle.
62'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:2 door Luuk de Jong
Daar is het eerste seizoensdoelpunt van PSV-aanvoerder De Jong! Een voorzet van Narsingh wordt prachtig binnengekopt door de spits die al vroeg in het seizoen het vizier op scherp heeft staan. Daarmee is de stand 1-2 geworden in het voordeel van PSV.
61'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Gervane Kastaneer
61'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
60'
Korte is kapot gespeeld en lijkt last te hebben van zijn hamstring. De aanvaller wordt vervangen door Gervane Kastaneer.
59'
Het blijft op en neer golven in Den Haag! Zojuist was Schaken zijn tegenstander Brenet weer eens de baas en nu kan een schot van Narsingh aan de andere kant net geblokkeerd worden. Geweldig zomeravondvoetbal in het Kyocera Stadion!
56'
Nu weer een mogelijkheid voor PSV! Na een balletje van De Jong is het Guardado die op het vijandige doel kan poeieren. De middenvelder die zich tijdens de Gold Cup ontpopte tot een goaltjesdief bij zijn land Mexico, schiet maar net naast.
54'
Aan de andere kant is daar Korte! De gelegenheidsspits laat zich zien in de tweede helft, maar schiet na afleggen van Alberg teleurstellend ver naast vanaf de linkerkant. Ook de tweede helft begint spectaculair!
52'
Fraaie PSV-aanval. Maher speelt De Jong in en loopt zelf door. Echter kiest De Jong voor Pröpper als afspeelpunt, maar de van Vitesse overgekomen middenvelder plaatst de bal net niet genoeg in de hoek.
50'
Nu is het de uitstekend spelende Schaken die kan voorzetten. PSV-verdediger Bruma krijgt de bal op zijn hoofd, maar neemt zijn eigen doelman onder vuur door wel heel risicovol terug te koppen. Zoet lost het echter prima op.
48'
ADO begint goed aan de tweede helft! Duplan kreeg zojuist de eerste kopkans na een goede dribbel van Korte. De Fransman kon niet genoeg richting meegeven aan de bal.
46'
We zijn weer begonnen! Geen wissels bij aanvang van het tweede bedrijf.
45'
Overigens wordt op dit moment op het kunstgras in het Kyocera Stadion Mike Havenaar voorgesteld aan het publiek! De Japanner is de nieuwe spits van de volksclub en moet Michiel Kramer doen vergeten.
45'
Wat een pracht van een eerste helft in Den Haag! In de openingsfase liet PSV de thuisploeg alle hoeken van het veld zien en was het een wonder dat de stand ondanks megakansen van Narsingh en De Jong op 0-0 bleef. Vervolgens scoorde de ploeg alsnog via de buitenspel staande Maher, maar twee minuten later was het Alberg die vanaf de penaltystip de gelijkmaker aantekende. Hierna was het verrassend genoeg ADO dat het heft in handen nam. Dat belooft wat voor de tweede helft!
45'
Einde eerste helft. Direct is het rust in Den Haag, waar we een zeer aantrekkelijke eerste helft hebben gezien.
45'
Gele kaart voor Ruben Schaken (ADO Den Haag)
Schaken krijgt terecht een gele kaart van Liesveld nadat hij Maher van achteren naar de grond heeft getrokken op het middenveld.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt één minuut.
40'
Gele kaart voor Maxime Lestienne (PSV Eindhoven)
Walgelijke actie van Lestienne, die Schaken een kaart probeert aan te smeren. Het tweetal staat een beetje te klieren, waarna de Belg uit het niets naar de grond gaat. Liesveld heeft het echter door en geeft de gele kaart aan de linksbuiten van PSV.
38'
Assistent-scheidsrechter Peter Janson weer in de fout! Daar is weer zo'n stoot van PSV! Lestienne wordt de diepte ingestuurd vanuit het middenveld en geeft laag voor op De Jong die de 1-2 voor zijn rekening mag nemen. Hoewel de spits het presteert om tegen Hansen aan te schieten, wordt het spel ook afgefloten wegens buitenspel. Echter is hier in dit geval totaal geen sprake van. Wederom een fout van Janson, die ook al blunderde bij de 0-1 van PSV.
37'
Gaandeweg de eerste helft krijgt ADO steeds meer de controle over de wedstrijd. De ploeg is de laatste minuten zeker niet de mindere. Toch blijft het oppassen voor de tegenstoten van de Eindhovenaren.
33'
Aan de linkerkant verricht Meijers bijzonder goed werk voor ADO. De linksback leverde zijn ploeg al een strafschop en twee corners op met zijn opkomende acties langs de zijlijn.
30'
Ook na de twee snel opeenvolgende treffers blijft het tempo hoog in Den Haag. Beide ploegen gunnen elkaar geen rust in het eerste half uur.
25'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Roland Alberg
Alberg, die geen trek had om langer aanvoerder van ADO te zijn, blijft koel vanaf de penaltystip en stuurt Jeroen Zoet de verkeerde hoek in. Daardoor is het binnen twee minuten gelijk in Den Haag.
24'
Gele kaart voor Santiago Arias (PSV Eindhoven)
Daar is het antwoord van ADO! Arias moet aan de noodgreep trekken nadat Meijers hem voorbijgaat in het strafschopgebied. Liesveld wijst vervolgens gedecideerd naar de stip en geeft de Colombiaanse rechtsback een gele kaart!
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Adam Maher
Aiii daar is het eerste overduidelijke buitenspeldoelpunt van het seizoen. Davy Pröpper bereikt Maher knap, waarna de middenvelder oog-in-oog met Hansen knap raak schiet. Echter had het doelpunt nooit mogen tellen want de PSV-middenvelder stond ver achter de laatste ADO-verdediger.
21'
Oefff! Bruma en Duplan komen hard in botsing bij een kopduel. Bruma houdt daar aardig wat hoofdpijn aan over en moet dan ook verzorgd worden.
20'
Eerste hoekschop voor ADO na een afgeketste voorzet van Meijers, maar PSV verdedigt via Brenet uit.
16'
Het spelbeeld is totaal niet in verhouding met de de kansen. ADO heeft het meeste balbezit, maar zal toch echt adequater moeten reageren op de inmiddels bekende PSV-counter. Lestienne toont zich daarin vooralsnog een waardige vervanger van Depay.
15'
Er is een kwartier gespeeld in Den Haag en we kunnen spreken van een wervelend begin. PSV kreeg al twee enorme kansen om de score te openen, maar slaagde er even zo vaak in van dichtbij te missen.
14'
Luuk de Jong mist van dichtbij! Nu is het PSV-aanvoerder De Jong die een megakans niet weet af te ronden. Nadat Narsingh zijn directe tegenstander Aaron Meijers eruit heeft gelopen, legt hij de bal panklaar neer voor de instormende spits, maar van dichtbij presteert De Jong het om over te schieten!
12'
Wederom troeft Schaken zijn directe tegenstander af, waarna hij op de achterlijn voorgeeft. Jeffrey Bruma kan nog net verdedigen, voordat Duplan een kopkans krijgt.
10'
ADO-aanwinst Ruben Schaken raakt PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin vervelend op de enkel. De Franse mandekker moest rugdekking geven nadat gelegenheidslinksback Joshua Brenet zich wel heel gemakkelijk liet aftroeven.
9'
Voor het eerst komt ADO er een beetje door. Dion Malone geeft hoog voor op Edouard Duplan. Maar de Fransman ontbeert de nodige centimeters aan lengte om bij de bal te kunnen komen.
7'
De kampioen vervolgt haar aanvalswoede! Nu is het Adam Maher, die kan uithalen vanaf zestien meter. Ternauwernood gooit Martin Hansen zich voor het schot van de middenvelder. Daarna is het Lestienne die oppikt en laag voorgeeft, maar wederom kan er nog net een ADO-been een doelpunt voorkomen. Het moge duidelijk zijn dat de thuisploeg onder grote druk staat!
3'
Wederom komt PSV goed door. Ditmaal via Santiago Arias, wiens voorzet nog net tot een corner verwerkt kan worden door Vito Wormgoor. Anders had Luuk de Jong de score zo goed als zeker geopend. PSV begint ijzersterk!
2'
Direct een megakans voor PSV! Een magistrale counter via Luciano Narsingh en de terugleggende Maxime Lestienne biedt Narsingh kans om voor open doel binnen te schuiven. De Oranje-international krijgt het echter voor elkaar de bal naast het doel te krijgen. Dat had de 0-1 móéten zijn...
1'
We zijn begonnen! ADO Den Haag heeft afgetrapt...
De toss wordt uitgevoerd door twee nieuwe aanvoerders: Thomas Kristensen heeft bij ADO de band overgenomen van Roland Alberg en bij PSV is Luuk de Jong captain door het vertrek van Georginio Wijnaldum.
De spelers en arbitrage komen het veld op in het Kyocera Stadion. De sfeer zit er enkele minuten voor de aftrap goed in!
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalsupporters,
Iets later dan aanvankelijk gedacht, begint op deze dinsdag ook regerend landskampioen PSV aan haar Eredivisieseizoen 2015/16. De club uit Eindhoven treedt vanavond aan tegen ADO Den Haag. Toevalligerwijs de club waartegen het vorig seizoen het kampioensjaar afsloot met een late 2-3 overwinning. Nadien gingen beide clubs een turbulente transferzomer tegemoet met onder andere het vertrek van de clubtopscorers: Michiel Kramer (Feyenoord) en Memphis Depay (Manchester United). Vanaf 18.30 uur zal blijken hoe de ploegen er inmiddels voor staan. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Van PSV weten we dat de ploeg anderhalve week geleden tijdens het onderonsje om de Johan Cruijff Schaal bijzonder scherp was. De ploeg was tegen bekerwinnaar FC Groningen amper kansen nodig om op een 3-0 voorsprong te komen en won daardoor ondanks de serieuze tegenstand van de Noorderlingen relatief gemakkelijk de eerste prijs van het seizoen. De grote man tijdens dit duel was aanvaller Luuk de Jong die twee treffers voor zijn rekening nam. De goaltjesdief is door trainer Phillip Cocu benoemd tot de nieuwe captain van PSV na het vertrek van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United.

Naast Wijnaldum vertrokken met Eredivisietopscorer Memphis Depay en Karim Rekik in totaal drie belangrijke basiskrachten. Tevens liep Jetro Willems tegen een vervelende blessure aan. Daartegenover staat de komst van onder meer Gastón Pereiro, Davy Pröpper, Maxime Lestienne en Simon Poulsen. Het ziet ernaar uit dat Cocu het laatstgenoemde drietal een basisplek gaat geven op bezoek bij ADO. Pereiro, die nog wat aanpassingsproblemen heeft, zal naar verwachting op de bank beginnen.

Ook in Den Haag gebeurde er veel op transfergebied. Waar menig ADO-supporter reikhalzend zal hebben uitgekeken naar de komst van diverse spelers met het kapitaal van de nieuwe Chinese eigenaar Wang Hui, moeten we op dit moment vooral constateren dat er twee zeer belangrijke spelers zijn vertrokken. Met Mike van Duinen (Fortuna Düsseldorf) en topscorer Michiel Kramer (Feyenoord) is de club uit de Residentiestad immers de halve doelpuntenproductie van vorig seizoen (22 treffers) verloren.

Op haar beurt signeerde ADO met Edouard Duplan, Ruben Schaken en Mike Havenaar enkele ervaren aanvallers. Samen met de talentvolle Kenji Gorré en Ludcinio Marengo moeten zij gaan zorgen dat ADO ook komend seizoen weer doelpunten gaat scoren. Te beginnen tegen PSV.

Na de politiestakingen van afgelopen weekeinde kan de Nederlandse voetbalfan vanaf 18.30 uur eindelijk zien hoe ADO en PSV er voor staan. De wedstrijd zal onder leiding staan van Richard Liesveld. Zodra de opstellingen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.