13.08.2015 10:45

Pereiro kan spelen tegen FC Groningen

PSV'er Gastón Pereiro (l.) wordt geholpen aan een neusblessure tijdens het competitieduel ADO Den Haag - PSV. (11-08-2015)
PSV'er Gastón Pereiro (l.) wordt geholpen aan een neusblessure tijdens het competitieduel ADO Den Haag - PSV. (11-08-2015)

PSV kan zondag gewoon een beroep doen op Gastón Pereiro. De aanvaller annex middenvelder raakte geblesseerd tijdens zijn eerste speelminuten in de Eredivisie, maar het competitieduel met FC Groningen komt niet in gevaar.

De Uruguayaan mocht tegen ADO Den Haag tien minuten voor tijd invallen van PSV-trainer Phillip Cocu. Pereiro haalde het einde van de wedstrijd echter niet. De aanvaller liep een gebroken neus op en werd in de slotfase vervangen door Jürgen Locadia. Pereiro kan, ondanks zijn gebroken neus, 'gewoon' spelen tegen FC Groningen.

PSV heeft Pereiro een speciaal masker laten aanmeten. Vorig seizoen speelde Memphis Depay ook met een speciaal masker. De aanvaller van Manchester United had een breukje in zijn oogkas, maar kon met het masker gewoon zijn wedstrijden spelen. De twintigjarige Pereiro kwam tot dusver tweemaal in actie namens PSV. Ook tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal mocht Pereiro invallen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner