12.08.2015 11:16

"Ik had zeker nog mee gekund bij Feyenoord"

Davy Pröpper (l.) van PSV bewaakt ADO Den Haag-aanvaller Ruben Schaken. (11-08-2015)
Davy Pröpper (l.) van PSV bewaakt ADO Den Haag-aanvaller Ruben Schaken. (11-08-2015)

Volgens Ruben Schaken was zijn vertrek begin dit jaar bij Feyenoord onnodig. De 33-jarige vleugelaanvaller zegt dat hij het niveau van de Rotterdammers aan kan.

"Ik had nog meegekund bij Feyenoord. Dat weet ik honderd procent zeker", zegt Schaken tegen NU.nl. "Misschien hebben ze me dus te vroeg laten gaan. Maar er is geen rancune richting Feyenoord. Voor de toenmalige trainer Fred Rutten heb ik respect, ondanks dat hij er voor koos me niet op te stellen."

Schaken speelde het voorbij half jaar bij Inter Baku uit Azerbeidzjan, maar hij wilde graag terug naar Nederland. Dat lukt met een overstap naar ADO Den Haag. Dinsdagavond debuteerde hij in het competitieduel met PSV (2-2). "Het is mooi om hier weer te zijn. Ik weet hoe het spelletje in de eredivisie gespeeld moet worden en tegen PSV was het meteen een mooie avond voor de club."

De aanvaller kijkt terug op een goed debuut. "Ik denk dat m’n tegenstander Joshua Brenet de handen vol had aan me. En dat was de bedoeling. Ik voel me ook fitter en sterker dan ooit. Mijn snelheid van Feyenoord ben ik nog niet kwijtgeraakt."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner