18:30 uur
Roda JC Kerkrade
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kevin Jansen 20. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom Van Hyfte 45. / Schot met rechts  (Marcos Gullón)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Timothy Derijck 54. / Kopbal  (Édouard Duplan)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Kristoffer Peterson 81. / Schot met rechts  (Benjamin van Leer)

90'
Samenvatting tweede helft!

ADO Den Haag kwam via Timothy Derijck op 2-1, maar de overwinning ging niet naar de thuisploeg. Tien minuten voor tijd zorgde invaller Kristoffer Peterson ervoor dat beide teams één punt aan de wedstrijd overhouden. Rydell Poepon kreeg in de laatste minuten nog enorme kansen, maar hij maakte de 2-3 niet.
90'
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
88'
Weer bijna Roda JC! Rydell Poepon krijgt zijn tweede enorme kans van de wedstrijd. Van dicht bij kopt de aanvaller echter tegen Martin Hansen aan.
87'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
87'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Bakker
86'
En daar is ADO! Wat een heerlijke slotfase van de wedstrijd. Mike Havenaar maakt zich sterk en vindt Édouard Duplan, die in het strafschopgebied naar zijn rechterbeen kapt en met een schot in de lange hoek probeert te score. Benjamin van Leer voorkomt echter de 3-2.
85'
Een mega-kans voor Roda JC! ADO Den Haag geeft het binnen korte tijd bijna helemaal weg. Invaller Maecky Ngombo stuurt Rydell Poepon diep, die al vallend Martin Hansen probeert te verschalken. De doelman krijgt de bal echter tegen zich aan geschoten.
81'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:2 door Kristoffer Peterson
Helemaal verdiend is het niet, maar Roda JC komt voor de tweede keer deze wedstrijd op gelijke hoogte met ADO Den Haag. Het is een heerlijk doelpunt van Kristoffer Peterson, die ver mag komen en vervolgens met een schot van een meter of 25 Martin Hansen verschalkt. Het lijkt erop dat het schot van de FC Utrecht-huurling nog werd aangeraakt door een ADO-been.
78'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ludcinio Marengo
78'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ruben Schaken
78'
Gele kaart voor Uğur İnceman (Roda JC Kerkrade)
De Turk vangt Aaron Meijers op onregelmentaire wijze op, wat hem op een kaart komt te staan.
77'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
77'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Martin Milec
75'
Een pass van Martin Milec komt via de voet van Aaron Meijers bij Mike van Duinen terecht, die met een sliding een schot probeert te lossen. Via een ADO-been gaat de bal over de achterlijn.
74'
Een debutant: Kyle Ebecilio. Hij mislukte bij Nottingham Forrest, nu huurt ADO Den Haag hem van FC Twente.
73'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kyle Ebecilio
73'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
71'
Mike van Duinen aan de andere kant! Het begint wat leuker te worden in het Kyocera Stadion, want beide ploegen komen steeds vaker in het strafschopgebied van de tegenstander. Ditmaal is het Mike van Duinen die zich ontdoet van zijn directe tegenstander en daarna tegen Tom Beugelsdijk aan schiet.
70'
Aardige poging van Mike Havenaar! De spits van ADO Den Haag speelt zich vrij op het rand van het strafschopgebied en het schot dat volgt is alleraardigst. Benjamin van Leer weet de inzet met een mooie duik te verwerken tot hoekschop.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Kristoffer Peterson
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Georgiy Zhukov
67'
Kristoffer Peterson staat klaar om in te vallen bij Roda JC.
65'
Een kansloze poging van Gianni Zuiverloon. De rechtsback zit niet echt lekker in de wedstrijd en dit schot van dertig meter gaat ruim over.
63'
De bovenkant van de lat! Roda JC komt bijna voor de tweede keer deze wedstrijd uit het niets op gelijke hoogte. Hicham Faik brengt een vrije trap in het strafschopgebied en vindt de compleet vrijstaande Uğur İnceman, die op de lat kopt.
63'
Darije Kalezić heeft nog wel wat wisselmogelijkheden. Zo kan hij bijvoorbeeld Maecky Ngombo, die al twee keer beslissend was, inbrengen. Ook Kristoffer Peterson en Farshad Noor zitten op de bank.
60'
Gele kaart voor Kevin Jansen (ADO Den Haag)
De maker van de 1-0 trapt bij een veelbelovende uitbraak van Roda JC Rydell Poepon onderuit.
59'
ADO Den Haag krijgt binnen korte tijd twee hoekschoppen. De druk van de Hagenaren neemt toe.
57'
Prachtige aanval ADO Den Haag! De thuisploeg drukt door en wil zo snel mogelijk de 3-1 maken. Édouard Duplan omspeelt op het middenveld een aantal spelers en bereikt Aaron Meijers, die de bal voor het doel brengt. Kevin Jansen kan op de rand van het strafschopgebied richting doel schieten, maar zijn poging eindigt tegen het lichaam van Arjan Swinkels.
55'
Gele kaart voor Marcos Gullón (Roda JC Kerkrade)
De Spanjaard gaat bij een vrije trap van ADO Den Haag voor de bal staan en wordt daarvoor bestraft.
54'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:1 door Timothy Derijck
Opnieuw komt ADO Den Haag op voorsprong. En helemaal onterecht is de 2-1 niet. Édouard Duplan snijdt een vrije trap uitstekend aan en vindt Timothy Derijck, die het kopduel van Tom Van Hyfte wint en raak kopt.
51'
Édouard Duplan steekt het hele veld op en bereikt aan de rechterkant van het veld Ruben Schaken, die op knullige wijze de bal verliest.
49'
Roda JC zet aan het begin van de tweede helft wat meer druk dan voor rust. De Hagenaren zijn het tweede bedrijf daarentegen niet heel sterk begonnen.
47'
Martin Milec beproeft zijn geluk en haalt uit van een meter of dertig. Erg gevaarlijk is het lage schot niet. Martin Hansen staat goed opgesteld en pakt de bal eenvoudig op.
46'
45'

Twee fouten, twee doelpunten. Beide ploegen hebben in de eerste helft eigenlijk niks gecreëerd, maar wel ieder een keer gescoord. ADO Den Haag deed dat via Kevin Jansen na een te korte pass van Marcos Gullón. Tom Van Hyfte profiteerde van een fout van Vito Wormgoor.
45'
45'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Tom Van Hyfte
Uit het niets komt Roda JC vlak voor rust op gelijke hoogte met ADO Den Haag. Vito Wormgoor laat een voorzet van Marcos Gullón lopen, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Tom Van Hyfte duikt namelijk achter hem op en hij kan in een bijna leeg doel de gelijkmaker tegen de touwen schieten.
44'
Daar is het volgende gevaar van Roda JC! Rydell Poepon omspeelt in het strafschopgebied Aaron Meijers en legt de bal daarna hard terug op Mike van Duinen, die daar weinig mee kan. Via zijn been gaat de bal over de achterlijn.
43'
Een opvallende vroege wissel van Darije Kalezić, die duidelijk niet tevreden is met het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Van Peppen, een linksback, wordt vervangen door een middenvelder, Hicham Faik.
42'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Hicham Faik
42'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ard van Peppen
40'
Roda JC voor de eerste keer! Een vrije trap van Roda JC wordt richting de tweede paal getrapt, waar Tom Van Hyfte opduikt. Via de Belg en Mike van Duinen komt de bal bij Marcos Gullón terecht, die met een omhaal richting doel schiet.
39'
Gele kaart voor Vito Wormgoor (ADO Den Haag)
De eerste kans van de wedstrijd is voor Vito Wormgoor, die uitglijdt en daarna Mike van Duinen vasthoudt.
38'
Daar kan Gianni Zuiverloon meer mee doen! Jordy Buijs laat zich in het strafschopgebied aftroeven door de rechtsback, die aan de rand van de achterlijn op zoek kan naar een medespeler. Zuiverloon krijgt de bal echter niet goed onder controle, waardoor Buijs zich terugknokt in het duel. Zuiverloon komt nog wel tot een voorzet, maar die wordt gevangen door Benjamin van Leer.
36'
De vrije trap levert nog een hoekschop op, maar die wordt even later weggewerkt door Vito Wormgoor.
35'
Roda JC gaat zich voor het eerst deze wedstrijd met een aantal spelers in het strafschopgebied van de thuisploeg melden. Timothy Derijck springt op de rug van Rydell Poepen, waardoor Jordy Buijs vanaf een metertje of dertig mag aanleggen voor een vrije trap.
34'
ADO Den Haag heeft tot nu toe weinig te vrezen van de bezoekers uit Limburg. De opbouw van Roda JC verloopt tergend langzaam en de lange ballen worden simpel weggewerkt door Tom Beugelsdijk en Vito Wormgoor.
31'
Roda JC werd steeds verder teruggedrongen. Als de voorzetten iets nauwkeuriger worden, dan kan de thuisploeg voor rust zomaar op 2-0 komen.
29'
Even lijkt Mike van Duinen door te kunnen lopen richting Martin Hansen, maar op het moment dat Georgiy Zhukov de bal speelde, stond de huurling buitenspel.
28'
Een goede actie van Ruben Schaken levert ADO Den Haag een hoekschop op. De buitenspeler draait weg bij Ard van Peppen en zoekt de rechterhoek op. Zijn voorzet gaat via Arjan Swinkels over de achterlijn.
27'
ADO Den Haag heeft het meeste balbezit en voetbalt een stuk makkelijker dan Roda JC. De club uit Kerkrade heeft in bijna een halfuur spelen eigenlijk nog geen fatsoenlijke aanval geproduceerd.
24'
Arjan Swinkels gaat hard door op Ruben Schaken, maar scheidsrechter Siemen Mulder laat het bij een waarschuwing voor de verdediger van Roda JC.
23'
Wellicht dat het doelpunt van ADO Den Haag wat meer leven in de wedstrijd brengt. Erg vermakelijk is het duel tot op heden niet.
21'
Vlak na de 1-0 krijgt Roda JC de eerste kans van de wedstrijd, al levert het schot van Georgiy Zhukov geen serieus gevaar op. De middenvelder schiet vanaf een meter of 25 en zijn inzet gaat ruim naast.
20'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Kevin Jansen
Een te zachte pass van Marcos Gullón richting Benjamin van Leer wordt genadeloos afgestraft. De doelman voorkomt nog wel dat Ruben Schaken een vrije doortocht krijgt, maar vanaf een meter of dertig kan Kevin Jansen de bal oppikken. Omdat Van Leer niet meer in zijn doel staat, hoeft de middenvelder de bal enkel nog langs Arjan Swinkels te schieten. En dat doet hij.
19'
ADO Den Haag vraagt om een strafschop nadat Mike Havenaar naar de grond gaat, maar scheidsrechter Siemen Mulder trapt er niet in.
18'
Dat ziet er pijnlijk uit. Tom Van Hyfte raakt met een sliding de bal, maar wel fair. Kevin Jansen wordt echter ook geraakt en blijft met veel pijn op de grond liggen.
16'
Nee, ook deze vrije trap levert niet de eerste kans van de wedstrijd op. Roda JC staat goed en werkt de bal weg.
16'
Misschien dat dit ADO Den Haag iets kan opleveren. Georgiy Zhukov maakt een overtreding op Ruben Schaken, ongeveer halverwege de helft van Roda JC. Édouard Duplan gaat de bal in het strafschopgebied brengen.
14'
Het publiek wordt vooralsnog niet vermaakt in Den Haag. Beide ploegen zijn in balbezit erg slordig en komen weinig in het strafschopgebied van de tegenstander.
11'
Roda JC lijkt er gevaarlijk uit te komen nadat een aanval van ADO Den Haag strandt in het strafschopgebied van de bezoekers. Tom Van Hyfte wordt aan de linkerkant van het veld bereikt, maar zijn pass richting Georgiy Zhukov is onnauwkeurig.
9'
De Hagenaren hebben het initiatief in de openingsfase van de wedstrijd. Roda JC heeft in de eerste minuten nog weinig balbezit op de helft van ADO Den Haag gehad.
6'
Een vreemde actie van Gianni Zuiverloon. De rechtsback dribbelt terug richting de eigen helft, maar raakt per ongeluk de bal met zijn linkervoet en tikt 'm daardoor over de zijlijn.
4'
Dat is heel rustig gedaan door Jordy Buijs! De centrale verdediger wordt bij een hoge bal onder druk gezet door Vito Wormgoor, maar kopt met zijn achterhoofd de bal rustig terug richting Benjamin van Leer.
2'
Rydell Poepon frommelt zich langs twee spelers van ADO Den Haag en gaat daarna onderuit. Scheidsrechter Siemen Mulder vindt de valpartij echter geen vrije trap waard, waardoor de thuisploeg weer kan beginnen aan de opbouw.
1'
ADO Den Haag heeft afgetrapt; de voetbalzaterdag in de Eredivisie is begonnen!
1'
Er wordt voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden voor Paul Beyersbergen, oud-commissaris van ADO Den Haag.

Eén wijziging bij ADO Den Haag, dat vorige week vriend en vijand verraste door in De Kuip Feyenoord met 0-2 te verslaan. Édouard Duplan is terug van een schorsing en begint in de basis bij de Hagenaren. Dat gaat ten koste van Ludcinio Marengo. Kyle Ebecilio zit voor het eerst in de wedstrijdselectie van ADO Den Haag.

Ook Roda JC wijzigt zijn elftal ten opzichte van het bekerduel met Feyenoord (0-1 na verlenging). Kristoffer Peterson begint de wedstrijd als wisselspeler en zijn plek wordt ingenomen door Mike van Duinen, die tegen zijn oude club zijn basisdebuut maakt voor Roda JC.

Na een bloedeloos gelijkspel bij SBV Excelsior – Willem II, gaat de 22e speelronde van de Eredivisie vanavond verder met een wedstrijd tussen twee andere clubs uit het rechterrijtje: ADO Den Haag – Roda JC. Beide clubs hebben als doel om zich snel mogelijk veilig te spelen en kunnen vanavond dus goede zaken doen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Je kunt een uur voor aanvang van de wedstrijd de opstellingen hier vinden.

Wisselvallig ADO

Weinig Eredivisionisten zijn dit seizoen zo wisselvallig als ADO Den Haag. De Hagenaren versloegen dit seizoen tweemaal Feyenoord, wonnen de uitwedstrijden tegen AZ Alkmaar en sc Heerenveen, maar lieten tegen de op papier mindere tegenstanders vaak punten liggen. Zo ging ADO Den Haag anderhalve week geleden nog onderuit tegen De Graafschap en won het voor de winterstop ook al niet van de hekkensluiter.

De Hagenaren waren tijdens de winterse transferperiode niet echt actief, maar vlak voor het sluiten van de transfermarkt werd er nog een speler binnengehaald. Kyle Ebecilio wordt de rest van het seizoen gehuurd van FC Twente. De middenvelder verpieterde de eerste seizoenshelft op de bank bij Nottingham Forrest en krijgt nu weer een kans in de Eredivisie.

Vernieuwd Roda JC

Zo rustig als de maand januari bij ADO Den Haag was, zo actief was Roda JC in de winterse transferperiode. De club uit Kerkrade haalde bijna een elftal aan nieuwe spelers. De laatste aanwinst van Roda JC is een bekende van ADO: Mike van Duinen. De rossige spits maakte in de zomer de overstap naar Fortuna Düsseldorf, maar keert nu weer (tijdelijk) terug op de Nederlandse velden.

Roda JC speelde midweeks het bekerduel met Feyenoord en moest pas in de verlenging zijn meerdere erkennen in de club uit Rotterdam. Het zegt veel over het vernieuwde Roda JC, dat sinds de winterstop aardige resultaten boekt. Zo werd SBV Excelsior verslagen, werd er gezegevierd tegen FC Utrecht en snoepte het team van Darije Kalezić Ajax een punt af.

In Kerkrade

Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen ADO Den Haag en Roda JC in een 1-1 gelijkspel. Het publiek in Kerkrade zag hoe Tom Van Hyfte na iets meer dan tien minuten spelen de score opende. Via Mike Havenaar kwam ADO Den Haag vlak voor rust op gelijke hoogte. Toen Tomi Jurić na een uur spelen een rode kaart kreeg, leken de Hagenaren de drie punten mee naar huis te kunnen nemen, maar Roda JC hield stand.