06.02.2016 09:54

Van Duinen: "Felle duels met Tommie en Vito"

Mike van Duinen (m.) is woest nadat Serdar Gözübüyük (r.) het Haagse doelpunt heeft afgekeurd tijdens FC Dordrecht - ADO Den Haag. (07-02-2015)
Mike van Duinen (m.) is woest nadat Serdar Gözübüyük (r.) het Haagse doelpunt heeft afgekeurd tijdens FC Dordrecht - ADO Den Haag. (07-02-2015)

Mike van Duinen speelt zaterdagavond met Roda JC tegen zijn oude liefde ADO Den Haag. Na zes trouwe jaren in De Hofstad vertrok hij in de zomer naar Fortuna Düsseldorf. Voor de aanvaller wordt het een wedstrijd met emotie. "Een heel speciaal duel. Bij ADO ben ik groot geworden."

Van Duinen was een van de negen aankopen van Roda JC in de winterstop, al vindt de aanvaller niet dat zijn ploeg een bij elkaar geraapt zooitje is. "Een vreemdelingenlegioen? Ja, dat zeggen veel mensen dan. Maar iedereen heeft de laatste duels onze kwaliteit al kunnen zien en dat we er meteen als team stonden", aldus van Duinen tegenover het Algemeen Dagblad.

De aanvaller meent dat hij meerdere keren in een dergelijke situatie heeft gestaan en beschouwt het dan als geen heel groot probleem. "Voor mij is dit eigenlijk niet veel nieuws. Het is goed vergelijkbaar met de situatie bij veel clubs in de zomer, als je ook altijd met een nieuwe groep het veld opgaat. Het weer is eigenlijk het enige verschil."

Bij ADO Den Haag speelde de aanvaller lange tijd samen met Vito Wormgoor en Tommie Beugelsdijk. Dat hij uitgerekend tegen hen speelt, vindt Van Duinen mooi. "Ja, tegen Vito Wormgoor en Tommie Beugelsdijk. Fysiek sterke verdedigers die ik door en door ken. Maar zij zullen hetzelfde over mij zeggen. Dat kunnen heel mooie en felle duels worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner