ADO Den Haag
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Bakker 9. / Schot met rechts

90'
De 0-2 zat er in de tweede helft continu meer in dan de 1-1. AZ had ook na rust weinig in de melk te brokkelen en wist vooral voorin elkaar maar niet te vinden. De thuisploeg kon daardoor geen moment aanspraak maken op een punt. ADO stond goed en was enkele keren dichtbij de verdubbeling van de voorsprong, maar was ook net niet scherp genoeg voor een tweede treffer.
90'
90'
AZ krijgt nog drie extra minuten om minimaal één punt aan dit duel over te houden.
89'
Een verbanning naar de tribune voor AZ Alkmaar -> John van den Brom
Van den Brom is het niet eens met een buitenspel beslissing en wordt daarna door Kuipers naar de tribune gestuurd.
88'
Gele kaart voor Mattias Johansson (AZ Alkmaar)
Pure frustratie. Een veel te wilde tackle komt Johansson op geel te staan. De verdediger mag hier niet eens mopperen over deze kleur.
87'
Gele kaart voor Martin Hansen (ADO Den Haag)
Geel voor tijdrekken van de doelman. Dat zat er wel in vanavond. Kuipers heeft er nog redelijk lang mee gewacht.
84'
De vrije trap die volgt van Van der Linden mist de echte snelheid en kan door Hansen eenvoudig uit de lucht worden geplukt.
83'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Derijck raakt geblesseerd, maar AZ speelt door. Malone ziet maar één oplossing om groter gevaar te voorkomen en trekt aan de rem. Dat komt de verdediger op geel te staan.
81'
Duplan beslist de wedstrijd net niet! ADO komt er in een omschakeling op links goed uit. Meijers zet door tot aan de achterlijn en trekt de bal prima terug. Voor het doel lijkt Duplan de bal voor het intikken, maar de Fransman mist de bal en ziet deze voor het doel langs lopen.
78'
Na de wissel van Dos Santos lijkt AZ dit laatste kwartier wel iets van een slotoffensief in te willen zetten. Het komt er nog niet echt uit, maar het spel speelt zich wel steeds meer af op de helft van ADO.
77'
Korte is vervelend voor Coutinho. Op een zwabberschot van afstand van Alberg moet de doelman de bal lossen. Korte zit er fel op en gaat voor de bal, maar raakt ook de doelman. Coutinho reageert geïrriteerd, maar het is al weer gesust.
75'
Alles of niets bij AZ in het laatste kwartier. Een aanvaller voor een verdediger toont de intenties van AZ.
74'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
74'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Rajko Brežančić
70'
Alberg krult de bal goed in de muur heen, maar stuit op een zeer alerte Coutinho.
69'
Gele kaart voor Rajko Brežančić (AZ Alkmaar)
In een snelle uitbraak van ADO duikt Brežančić met zijn hand naar de bal. Op de rand van de zestien krijgt ADO een interessante vrije trap.
68'
Van goed voetbal is er vanavond in Alkmaar eigenlijk geen moment sprake geweest. Zo nu en dan ontstaat er een momentje ergens op het veld, maar het is voornamelijk slordig en onzorgvuldig.
65'
Weer Korte! De kleine spits komt bij een voorzet van Duplan nu goed voor zijn man. In de zestien kan hij de bal alleen niet op het doel mikken maar slechts schampen, waardoor deze aan de andere kant van het veld over de zijlijn loopt.
62'
Eindelijk weer wat actie. Duplan doet een 'Zidane' over de bal en krijgt daardoor de nodige vrijheid. Hij speelt invaller Korte aan, die vervolgens van afstand probeert uit te halen. Hij zet Coutinho wel aan het werk, maar zijn schot is niet goed genoeg om de doelman te verschalken.
60'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
60'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Alireza Jahanbakhsh
58'
Ook in het eerste kwartier na rust is het spel bij AZ uitermate slordig. Voor ADO is dat ideaal, want de bezoekers komen nog steeds geen enkele keer in gevaar.
55'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Giovanni Korte
55'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike Havenaar
55'
Havenaar is terug binnen de lijnen gekomen, maar is er inmiddels weer bij gaan zitten. Kuipers verwijst hem nu naar buiten de lijnen, waar ADO hem meteen wisselt.
52'
Net als in de eerste helft licht het spel ook nu stil na een botsing. Havenaar en Rienstra gingen in een luchtduel voor de bal. Havenaar komt daar niet ongeschonden uit en heeft verzorging nodig.
48'
Een schotje van Mounir El Hamdaoui als start van de tweede helft. Eindelijk vindt Janssen zijn aanvalsmaatje eens, waarna El Hamdaoui snel schiet. Te snel wellicht, want hij mikt naast.
46'
Zonder verdere wissels is de tweede helft in gang gebracht.
46'
45'
Aanvallend onmachtig en verdedigend onzeker. Dat vat de eerste helft van AZ redelijk samen. De snelle voorsprong van ADO sterkte de bezoekers in hun spelopvatting. Dat maakte de eerste helft niet echt een spectaculair schouwspel.
45'
45'
Door de blessure van Henriksen komt er in de eerste helft nog minimaal drie minuten extra speeltijd bij.
43'
Jansen knalt Janssen omver. Een veelbelovende counter van AZ wordt bruut afgestopt wanneer de naamgenoten met elkaar in botsing komen. AZ behoudt de bal, dus Kuipers geeft voordeel. Het gevaar en de ruimte is echter volledig verdwenen.
42'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Celso Ortíz
42'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Markus Henriksen
41'
Ortiz is nog altijd niet klaar om in te vallen, waardoor AZ al minuten lang met een man minder speelt.
38'
Dat kan er ook nog wel bij voor AZ. Henriksen wordt op de brancard rechtstreeks naar binnen gebracht, die gaat dus niet meer terugkomen. Ortiz zal er zo voor hem in gaan komen.
36'
Het spel ligt even stil. Alberg en Henriksen zijn met elkaar in botsing gekomen. Alberg leek het meeste last te hebben, maar Henriksen blijft het langst liggen. Er komt nu zelfs een brancard aan te pas voor de aanvoerder van AZ.
32'
Beugelsdijk dribbelt met de bal aan zijn voeten op naar halverwege de helft van AZ. Daar weet hij het niet meer en dus speelt hij de bal helemaal terug naar zijn doelman. Typerend voor deze eerste helft. ADO doet wat het wil en heeft geen enkele haast.
29'
Na een klein half uur spelen is er weinig veranderd in het spelbeeld. AZ weet het niet echt en is onwennig in deze samenstelling. ADO heeft de wedstrijd onder controle en voelt zich gesteund door de 0-1 voorsprong.
25'
Schot van afstand van Jansen! Ditkeer is het Van Overeem die slecht uitverdedigd. Hij geeft de bal zomaar aan Kevin Jansen. De middenvelder van de bezoekers schiet snel, maar mikt naast. Daar komt AZ wederom goed weg.
22'
Alberg is dichtbij de 0-2! Middels een prima loopactie ontsnapt hij aan de verdedigende aandacht. Wanneer de steekbal van Duplan ook nog eens precies in zijn loopt is, staat hij oog-in-oog met Coutinho. De doelman houdt goed oog op de bal en weet deze uit zijn doel te houden.
21'
ADO tikt de bal rustig rond. De ploeg lijkt zich helemaal op zijn gemak te voelen in Alkmaar en is totaal niet onder de indruk van de thuisploeg.
18'
AZ wankelt achterin weer. Havenaar krijgt een redelijk vrije kopkans, maar de spits mikt recht in de handen van doelman Coutinho.
15'
Het eerste kwartier is voorbij gegaan zonder echt gevaar van de thuisploeg. Ondanks de onverwachtse achterstand laat AZ nog weinig sprankelends zien.
11'
El Hamdaoui glipt door de verdediging heen en gaat alleen op Hansen af. De aanvaller omspeelt de doelman, maar glijdt daarbij weg. Hoopvol kijkt hij naar de scheidsrechter voor een strafschop, maar die geeft terecht niets.
9'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Danny Bakker
Geklungel achterin bij AZ! Een onschuldige aanval van ADO wordt ineens gevaarlijk. Havenaar geeft vanaf rechts een voorzet, die door Rienstra eenvoudig uitverdedigd lijkt te kunnen worden. De gelegenheidsverdediger speelt de bal echter zo in de voeten van Bakker, die in de korte hoek Coutinho met een laag schot kansloos laat.
6'
Bij AZ spelen de vier aanvallers toch iets anders dan verwacht. In plaats van Jahanbakhsh speelt El Hamdaoui meer van achter Janssen. Jahanbakhsh vervult in de eerste minuten een rol als linker aanvaller.
3'
Dit had de eerste kans van de wedstrijd kunnen worden. Alberg geeft de bal vanaf links voor en Havenaar stapt goed uit. De Japanse spits maakt daardoor ruimte voor zichzelf. Hij probeert de bal ineens uit de lucht op zijn pantoffel te nemen, maar hij raakt deze met zijn scheenbeen en is de bal kwijt.
1'
AZ heeft afgetrapt in eigen huis. Speelronde 15 is onderweg.
1'
Wie voor dit seizoen had gezegd dat AZ en ADO voorafgaand aan speelronde vijftien in het rechterrijtje zouden staan, was waarschijnlijk gek aangekeken. Bij AZ zit men dit seizoen weer eens in een proces van opnieuw opbouwen, terwijl bij AZ het succes van het Chinese geld nog op zit laat wachten. Wie gaat vanavond het Sinterklaasweekend het best van start? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

AZ Alkmaar
Wisselvallig. Zo mag dit seizoen in Alkmaar vooralsnog zeker worden omschreven. Mooie overwinningen worden afgewisseld met vreemde nederlagen. De voortijdige uitschakeling in de Europa League is voor de Alkmaarders vervelend, maar de tiende plek op de ranglijst is zo mogelijk nog minder prettig. Trainer John van den Brom doet alles wat hij kan, maar de vernieuwde groep is nog verre van stabiel genoeg. Met ADO Den Haag treft Van den Brom vanavond een van zijn vorige werkgevers. Hij kent niet veel spelers uit de huidige selectie, maar kent wel de Haagse cultuur. Hij weet dan ook als geen ander dat de ploeg nooit te onderschatten valt. Door blessures en schordingen moet de oefenmeester achterin ook nog eens gaan puzzelen bij zijn eigen selectie, “maar dat is leuk”, liet hij optekenen.

Ondanks de komst van de Chinese eigenaar, gaat het dit seizoen helemaal niet zo lekker in Den Haag. De ploeg van trainer Henk Fraser won zeer verrassend van Feyenoord en pakte op de tweede speeldag een zege op bezoek bij Twente, maar meer overwinningen staan er momenteel nog niet achter de naam van de Haagse ploeg. Door de zeven gelijke spelen die aan de twee zeges werden vastgeplakt staat de ploeg nog wel boven de beructe streep. Maar deze komt wel steeds dichterbij. Met een marge van slechts vier punten is het in december allerminst rustig het jaar uit voetballen voor Fraser en zijn mannen. Toch is Fraser vol vertrouwen voor de wedstrijd van vanavond. Juist doordat zijn ploeg vaak punten pakt tegen beter geachte ploegen. Maar hij liet ook weten dat hij beseft dat AZ een moeilijk te bespelen ploeg is. “Ik vind dat die ploeg alles heeft. Discipline, compact en gevarieerd spel en snelheid, AZ heeft het allemaal”, aldus Fraser.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.