05.12.2015 09:10

ADO-topschutter Havenaar breekt twee ribben

Het is niet gek dat Mike Havenaar halverwege de wedstrijd tegen AZ afhaakte. De Japanse spits stapte kort na rust van het veld, ging voor onderzoek naar het ziekenhuis en bleek zowaar twee ribben te hebben gebroken. Hiermee is de topscorer van ADO Den Haag tot aan de winterstop uitgeschakeld. "Hij zag bleek van de pijn", keek trainer Henk Fraser na de wedstrijd al kort op de situatie van de Japanner.

Door de blessure mist de aanvalsleider de wedstrijden tegen Willem II en sc Heerenveen. Aangezien de Residentieclub al is uitgeschakeld in het bekertoernooi, blijft het gemis van Havenaar beperkt tot slechts twee wedstrijden. ADO Den Haag staat na de winstpartij tegen AZ (0-1) op de twaalfde plek, maar speelde wel een wedstrijd meer dan de concurrentie.

Havenaar is met acht doelpunten de topscorer van ADO Den Haag. Het was voor de aanvalsleider zijn 92e wedstrijd in de Eredivisie, die hij verdeelde over zijn huidige werkgever en Vitesse, waar hij van begin 2012 tot en met 2014 onder contract stond. De spits werd tegen AZ vervangen door Giovanni Korte, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord na de vroege openingstreffer van Danny Bakker.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner