De Graafschap Zaterdag, 24. Oktober 2015
19:45 uur
Heracles Almelo
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 83. / Schot met rechts  (Jaroslav Navrátil)

90'
Zonder schaamte viert Heracles deze zege, maar goed was het absoluut niet. Beide ploegen waren zo slordig, dat aanvallen zeer spaars werden na de thee. Heracles had aan één normale aanval voldoende om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, waarmee Bel Hassani de gevierde man is deze avond.
90'
90'
Bel Hassani vat deze wedstrijd samen in één actie. De doelpuntenmaker speelt zichzelf heerlijk vrij in de zestien. Oog-in-oog met Jurjus hoeft hij de bal slechts langs de doelman te schuiven, maar hij wil het veel te mooi doen en mikt tegen de paal.
90'
Er komen nog minimaal vier extra minuten bij.
88'
Weer geen beslissing. Darri komt op links opzetten en lijkt een vrije doorgang te hebben. De invaller schiet wat snel en mikt over.
86'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Tim Breukers
86'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
86'
Weghorst is dicht bij de 0-2! Bel Hassani wil een een-twee opzetten, maar Weghorst draait knap weg in de zestien. Uit de draai schiet hij daarna echter hoog over.
83'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Iliass Bel Hassani
De Graafschap zet aan maar krijgt de deksel op de neus. Gonzalo stuurt op rechts Navratil weg, die eindelijk het overzicht wel behoudt. Hij legt laag terug naar de inlopende Bel Hassani, die de bal eenvoudig binnen kan lopen.
81'
Het zijn de minuten van de kleine kansen voor Weghorst. Een lage bal van Bel Hassani wordt door de spits ineens op doel geschoten. Hij lijkt de bal niet vol te raken, want komt slechts met een sla[p rollertje in de handen van de doelman.
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Gonzalo
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
78'
Een voorzet vanaf links komt op het hoofd van Weghorst. De spits verlengd het leer richting doel, maar maakt het Jurjys totaal niet lastig met deze inzet.
75'
Deze wedstrijd heeft in de tweede helft een doelpunt nodig. Waar die nu gaat vallen zal dat waarschijnlijk ook direct voldoende zijn voor drie punten. Wie durft er in het laatste kwartier meer risico te nemen?
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
73'
Wissel in bij De Graafschap -> Vincent Vermeij
73'
Wissel uit bij De Graafschap -> Erik Quekel
70'
Heracles toont erg weinig lef en initiatief na de rust. De subtopper straalt niet uit hier perse te willen winnen vanavond.
68'
Will ontsnapt aan een tweede kaart! Hij houdt vast en had normaal gesproken hier zeker geel voor gekregen. Kamphuis spaart de verdediger en laat hem staan.
66'
Een aanvallende wissel bij de thuisploeg. De jacht naar de drie punten wordt meer kracht bijgezet.
65'
Wissel in bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
65'
Wissel uit bij De Graafschap -> Andrew Driver
65'
Smeets schiet in het zijnet. Zowaar lijkt De Graafschap aan een offensief te zijn begonnen, op jacht naar de eerste zege van dit seizoen.
64'
Dit is Will in positieve zin. De rechtsback is mee opgekomen en kwan zowaar uithalen richting doel. Zijn schot wordt maar net geblokt, waardoor Castro niet in actie hoeft te komen.
62'
Gele kaart voor Nathaniël Will (De Graafschap)
Geel, dat hadden we al even niet meer gezien. Will lijkt uitgespeeld te worden aan de zijlijn, maar grijpt aan de noodrem. De vierde kaart voor de thuisploeg vanavond.
61'
Pröpper kan niet meer verder door een blessure en moet de strijd staken na ruim een uur spelen.
61'
Wissel in bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
61'
Wissel uit bij De Graafschap -> Robin Pröpper
57'
Bruns schiet een vrije trap vanaf 25 meter redelijk hoog over het doel van Jurjus.
55'
Gele kaart voor Bart Straalman (De Graafschap)
Het gaat hard met de kaarten. Straalman speelt op het middenveld de bal verkeerd in en moet dat zelf corrigeren om een snelle counter te voorkomen.
54'
Gele kaart voor Robin Gosens (Heracles Almelo)
Gosens doet met een tackle een uiterste poging om bij de bal te komen, maar raakt daarbij zowel bal als been. Het is niet heel ernstig, maar volgens de scheidsrechter voldoende voor geel.
53'
In tegenstelling tot de eerste helft weet De Graafschap de bal na de rust maar met moeite in de ploeg te houden.
50'
Gele kaart voor Tolgahan Çiçek (De Graafschap)
Een sprintduel tussen Bruns en Çiçek wordt nipt gewonnen voor Bruns. De linksback weet echter nog wel zijn lichaam in de strijd te gooien, maar moet dat bekopen met een gele kaart.
46'
Zonder wissels is de tweede helft in gang gezet.
46'
45'
De laatste bal. Dat is het verhaal van de eerste helft. In veel situaties ging het met die bal mis, waardoor er voor beide doelen amper grote kansen te zien waren. Bruns raakte voor de bezoekers nog wel de paal via Jurjus, maar echt veel hadden beide doelmannen verder niet te doen.
45'
45'
Er wordt nog minimaal één extra minuut doorgespeeld in de eerste helft.
44'
Nu schreeuwt alles en iedereen bij de thuisploeg om een strafschop (en rood) wanneer Quekel zich wegdraait bij zijn directe tegenstander en weg lijkt te zijn. Ineens zit hij daarna op zijn knieën met zijn handen om hoog, wat vasthouden impliceert. Kamphuis vindt ook dit niets en laat doorspelen.
41'
Gele kaart voor Erik Quekel (De Graafschap)
Onbehouwen doorjagen levert Quekel de tweede kaart van de wedstrijd op.
38'
Heracles maakt het zich veel te vaak onnodig moeilijk. Nu is het Droste die een veel te moeilijke oplossing zoekt, waar een eenvoudige inspeelbal een logischere oplossing leek te zijn.
36'
Daar is de thuisploeg weer eens! Cas Peters komt dwars door het centrum opzetten en komt oog in oog met Castro. Zijn schot is wederom recht op de doelman af en resulteert niet in een doelpunt.
33'
Te Wierik zit met een bloedneus op de grond. Hij is geraakt in een duel en heeft verzorging nodig.
30'
Na een half uur spelen heeft de thuisploeg aanvallend gezien nog niet al te veel laten zien. Met de snelle uitbraken van de bezoekers is De Graafschap achterin wel een aantal keer goed weggekomen.
27'
Bruns raakt de paal! In een snelle tegenstoot komt de bal terecht bij Bruns. Met een heerlijke geplaatste bal zoekt hij de verre hoek. Jurjus let goed op en kan de bal nog net een tikje geven, waarna de bal via de paal weer terug het veld in stuitert.
23'
Na een kwart wedstrijd is er eigenlijk pas één echte kans voorgevallen (Navratil), maar vervelend om naar te kijken is het geenszins.
22'
Heracles probeert het veelal met lange diepe ballen. Over het algemeen komen deze ook met de nodige precisie goed aan bij de aanvallers. Op hun beurt weten die er echter vervolgens niet al te veel mee te doen.
19'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
Dit is de tweede onterechte claim voor een strafschop van Bel Hassani. Ook dit keer krijgt hij hem niet, waarna een wegwerpgebaar volgt. Die laatste actie wordt bestraft met geel.
15'
Ook in Doetinchem is de veertiende minuut een groot eerbetoon aan Johan Cruyff. Het hele stadion gaat staan en begint te klappen, om de beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend een hart onder de riem te steken.
14'
Heracles begint meer aan te dringen, maar is voorin slordig met het balbezit. De laatste actie is vaak net niet zuiver genoeg, waarmee de ploeg nog niet tot echte kansen komt.
11'
Heracles claimt een strafschop. Kamphuis heeft er dit seizoen nog geen een gegeven en ook Iliass Bel Hassani krijgt hem nu niet. Bel Hassani laat zich binnen de lijnen te makkelijk vallen.
9'
De openingsfase toont twee ploegen die zich niet willen ingraven. Als die een voorbode is voor de komende tachtig minuten, blijft dit een leuke wedstrijd om naar te kijken.
5'
Wat een kans voor Navratil! De eerste kans van Heracles is heel groot. Gosens stuurt Navratil prachtig weg. Laatstgenoemde controleert de bal in de zestien ook knap, maar schiet deze daarna het uitvak in, zonder Jurjus aan het werk te zetten.
4'
Castro wacht na een terugspeelbal net te lang. Zijn uittrap komt daardoor tegen de inlopende Peters aan, maar gelukkig voor Heracles caramboleert de bal over de zijlijn.
1'
Het eerste schot van de wedstrijd is van de thuisclub. Peters probeert het van net buiten de zestien, maar zijn lage poging is recht op Castro af en geen enkel probleem voor de doelman.
1'
Heracles heeft de tos verloren en mocht daardoor aftrappen. De bal rolt op de Vijverberg.
1'
Met twee nederlagen in de laatste drie wedstrijden staat Heracles weer met beide benen op de grond. De Graafschap daarentegen, is sinds drie wedstrijd punten bij elkaar aan het sprokkelen en begint beter te voetballen. Weten de Superboeren die lijn vanavond door te trekken, of herpakt Heracles zich en blijft de ploeg uit Almelo een prima subtopper? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

De Graafschap
Na zes speelrondes waren er mensen die er al voorzichtig rekening mee begonnen te houden dat De Graafschap dit seizoen wel eens puntloos zou kunnen gaan eindigen. Maar na een goede comeback tegen Willem II, een onnodige nederlaag tegen Feyenoord en een gelijkspel op bezoek bij ADO den Haag, lijken de Superboeren eindelijk het juiste Eredivisiegevoel te pakken te hebben. Bij De Graafschap hoopt iedereen op de kracht van de Vijverberg vanavond. Wanneer het stadion als één man achter de ploeg gaat staan, komen er in Doetinchem soms veredelde krachten los bij de thuisploeg. Dat is ook wat de ploeg tegen Heracles nodig zal hebben. Thijs Bouma, die eerder dit seizoen zijn been brak, ziet zijn ploeggenoten vanaf de zijlijn groeien en geniet daar van. ‘Het is alleen wel frustrerend dat ik zelf niet kan spelen’, aldus de man die vorige week eindelijk uit het gips mocht. Zijn rentree is nog lang niet in zicht, maar de verdediger werkt wel intensief aan zijn herstel.

Lang bleef de ploeg uit Almelo in eigen huis ongeslagen, totdat koploper Ajax daar vorige week met twee fraaie afstandsschoten een einde aan maakte. De goede reeks aan het begin van dit seizoen had mede te maken met de bloedvorm van Oussama Tannane. De smaakmaker heeft zijn schorsing er inmiddels opzitten, maar staat door een knieblessure toch nog aan de kant. De club moet hem afremmen in zijn enthousiasme. Volledig genezen is belangrijker dan te snel forceren, aldus trainer John Stegeman. De situatie van tegenstander De Graafschap heeft zeer veel weg van de situatie waar Heracles zich vorig seizoen op dit moment in bevond. Heracles weet dan ook als geen ander dat ze te maken krijgen met een ploeg die alles zal proberen te gooien op strijdlust. Stegeman is zich dat bewust en eist van zijn spelers dan ook niet minder dan exact dezelfde instelling als de tegenstander.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.