25.10.2015 10:00

Weghorst: "Heracles Almelo niet mijn plafond"

Wout Weghorst (l.) vecht een duel uit met Ted van de Pavert (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - Heracles Almelo. (24-10-2015)
Wout Weghorst (l.) vecht een duel uit met Ted van de Pavert (r.) tijdens het competitieduel De Graafschap - Heracles Almelo. (24-10-2015)

Wout Weghorst is ervan overtuigd dat Heracles Almelo niet zijn plafond zal zijn mits hij hard blijft werken tijdens trainingen en wedstrijden. Voetbal.com sprak na afloop van De Graafschap - Heracles Almelo met de boomlange spits van de Almeloërs.

Dost

Wie naar de carrière van Weghorst kijkt ziet een parallel met de loopbaan van Bas Dost. Zowel Dost als Weghorst begon bij FC Emmen als 'supersub'. Ruim een jaar geleden vertrok Weghorst naar Heracles Almelo. Toevallig genoeg de club waar Dost ook zijn eerste wedstrijden in de Eredivisie speelde. "Die vergelijking heb ik al vaker gehoord", aldus Weghorst. "Qua clubs en qua hoe het gaat loopt dat een beetje synchroon. We zijn een beetje hetzelfde type speler."

De vergelijking met Dost brengt Weghorst het hoofd niet op hol. "Nee, eigenlijk niet. Het is wel duidelijk dat mijn type spel vergelijkbaar is met dat van hem. Duitsland, Engeland, dat zijn dan wel landen die op den duur misschien bij me passen", aldus Weghorst, die voorlopig op zijn plaats is bij Heracles Almelo. "Dat is voor de toekomst. Ik moet gewoon zorgen dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik moet ervoor zorgen dat ik er elke training en elke wedstrijd alles aan doe om beter te worden en dan ben ik er ook van overtuigd dat Heracles Almelo niet mijn plafond zal zijn. Hoe dat verder gaat en op wat voor een termijn dat zal zijn, dat moeten we afwachten. Ik moet gewoon zorgen dat ik elke dag beter word en dat ik doelpunten maak."

De Graafschap-uit

Heracles Almelo won zaterdagavond met 1-0 van De Graafschap. "Ik denk dat wij wel de betere ploeg waren", vervolgt Weghorst. "De gehele wedstrijd eigenlijk wel, los van de beginfase, waarin ze een beetje opportunistisch gingen spelen. Dat hebben ze eigenlijk de hele wedstrijd wel gedaan. Bij fases hebben we daar wel goed onderuit gevoetbald en bij fases niet. Vlak voor rust ga je even mee in het spel van De Graafschap en dan maak je het jezelf onnodig lastig. Er lag zoveel ruimte om te voetballen. Richting iedereen en ook richting mij. De lijn lag vaak open. Daar hadden we veel meer gebruik van moeten maken. In fases hebben we dat wel goed gedaan. In de rust hebben we daar echt op gehamerd en in de tweede helft hebben we dat beter gedaan."

"Je weet dat wedstrijden op De Vijverberg altijd lastig zijn. Ze gaan lange ballen spelen en ze hebben niets te verliezen. Je moet gewoon hard werken met elkaar. Je moet gewoon zorgen dat je hier wint", vindt Weghorst, die niet wist te scoren in Doetinchem, maar vlak voor het einde van de wedstrijd nog wel een grote kans kreeg. De lange spits speelde zich vrij door zijn directe tegenstander op fraaie wijze op het verkeerde been te zetten. Weghorst baalt van het feit dat hij die kans niet wist te verzilveren. "Ja, hou op man… Ik heb dit seizoen vijf goals gemaakt. Je leeft als spits van goals. Ik ben hartstikke blij dat we hebben gewonnen, maar die bal moet ik gewoon maken. Ik neem hem heel mooi mee. Ze zeiden in de kleedkamer ook dat ik zo'n bal op de training altijd op het doel schiet. Daar baal ik echt van."

Weghorst scoorde vorig seizoen acht keer en staat dit seizoen op vijf treffers. De aanvaller heeft zichzelf geen doelstelling opgelegd qua aantal doelpunten. "Ik heb mezelf niet zozeer een aantal opgelegd. Ik voel mezelf steeds sterker worden. Ik train veel op afwerken. Wat ik van mezelf verlang is dat ballen minimaal op goal zijn. Zeker op zo'n moment", doelt Weghorst op zijn kans in de 86e minuut. "Ik maak mezelf mooi vrij, dat moet gewoon een doelpunt zijn. Uiteindelijk word je toch afgerekend op je doelpunten. Het belangrijkste is dat we winnen en dat we drie punten pakken. Dat is gewoon mooi, daar ben ik hartstikke blij mee. Maar voor mezelf ben ik dan niet honderd procent tevreden. Ik ben daar heel perfectionistisch in."

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner