1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 11. / Kopbal  (Mark Diemers)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tomi Jurić 36. / Schot met links

90'
In de tweede helft lag het tempo een stuk lager. Roda nam al snel in de tweede helft genoegen met een gelijkspel en Utrecht was niet in staat om een doelpunt te forceren. Roda toucheerde nog wel als eerste de paal. Faik speelde twee spelers knap uit en schoot op de paal. Aan de andere schoot Letschert nog op de paal, die ook een paar verdedigers achter zich liet. De wedstrijd eindigde in een 1-1 en daar was Roda uiteindelijk het meest blij mee.
90'
90'
Met nog een paar minuten te gaan, wisselt Roda nog een keer. Boakye is moegestreden mag uitrusten.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Richmond Boakye
90'
Peterson krult de bal over! De aanvaller snelt langs zijn tegenstander en van afstand probeert hij te scoren, maar de poging zeilt over het doel.
90'
Scheidsrechter Nijhuis trekt er vier minuten bij. Genoeg tijd dus om nog een doelpunt te maken. Krijgen we een winnaar?
89'
Aanvoerder Janssen kopt hard over! Een hoekschop belandt op zijn hoofd, maar de bal is net iets te hoog waardoor de middenvelder geen richting kan meegeven.
88'
De doelpuntenmaker aan de kant van Roda is dus vervangen door Gyasi. De aanvaller moet in de counter zorgen voor snelheid. Bezorgt de invaller zijn ploeg de overwinning?
88'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Edwin Gyasi
88'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
84'
Nog een keer schreeuwt het publiek dat de thuisploeg alles moet geven, maar Utrecht lijkt er conditioneel een beetje doorheen te zitten.
80'
Weinig spektakel in de afgelopen minuten, maar wel veel strijd. Je voelt de twijfel ook bij Utrecht en Roda. Een doelpunt forceren of gokken op een gelijkspel.
75'
De supporters zijn enthousiast geworden door de mooie actie van Letschert en schreeuwen "Alles of niets!" vanaf de tribune. Lukt het de thuisploeg, met steun van het publiek, om te scoren? Daar heeft de ploeg dan nog een kwartiertje voor.
73'
Letschert raakt de paal! De verdediger stoomt mee op naar voren, passeert knap een paar tegenstanders en schiet de bal op de paal. Schitterende actie van de verdediger! Deze actie had meer verdiend.
72'
Gele kaart voor Benjamin van Leer (Roda JC Kerkrade)
Volgens Nijhuis doet de doelman er te lang over om de doeltrap te nemen. Ook dit beoordeelt de leidsman als tijdrekken en opnieuw trekt hij de gele kaart.
71'
Nog een kleine twintig minuten te spelen. Het veld wordt steeds en er vallen meer gaten. In de omschakeling liggen er voor beide ploegen mogelijkheden.
70'
Gele kaart voor Gibril Sankoh (Roda JC Kerkrade)
De verdediger schiet de bal over de zijlijn, terwijl het spel al een tijd stil lag. Scheidsrechter Nijhuis vindt dit tijdrekken en geeft de aanvoerder de gele kaart.
68'
Kalezić voert een aanvallende wissel door. Paulissen vervangt van Peppen.
68'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
68'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ard van Peppen
67'
Utrecht dringt iets meer aan, maar afstandsschoten van Strieder en Klaiber gaan naast en over het doel van van Leer.
63'
Peterson brengt leven in de Galgenwaard!
De vleugelaanvaller slalomt langs een paar tegenstanders en krijgt hiermee het publiek op de banken. De invaller weet vervolgens zijn doelpoging niet tegen de touwen te krijgen, want van Leer pareert de inzet van de Zweed.
63'
Het spel golft op en neer. In de tweede helft ligt het tempo een stuk lager, maar het duel blijft wel aantrekkelijk. Roda heeft meer grip op de wedstrijd gekregen en met de grote kans van een paar minuten geleden had de uitploeg zelfs op voorsprong kunnen staan.
59'
Faik schiet op de paal!
De bal eindigt dan op de paal, maar deze actie had een beter lot verdiend. De middenvelder van Roda krijgt de bal van Boakye aangespeeld en met een geniale voetbeweging omspeelt hij twee verdedigers van Utrecht. Oog in oog met doelman Ruiter faalt hij echter in de afronding. Zonde, want de voorbereiding was bijzonder fraai!
58'
Haller zoekt zijn tegenstander op en snelt voorbij Sankoh. De aanvaller schiet vervolgens van afstand, maar de bal rolt voor het doel van keeper van Leer langs.
57'
Diemers, die Ayoub in de basis verving, is naar de kant gehaald. De middenvelder speelde een aardige wedstrijd, maar kon het verschil niet maken. In de vorm van Peterson brengt ten Hag iemand in die dat wel kan.
57'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
57'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
55'
Klein kansje voor Utrecht. Diemers trapt de bal naar voren en ploeggenoot Rammelaar snelt achter de bal aan. Via de rechterkant dribbelt hij het strafschopgebied binnen en schiet in de handen van van Leer. Wellicht dat hij beter voor een voorzet had kunnen gaan, want er stonden wat medespelers vrij voor het doel.
53'
Wedstrijden in Utrecht zijn over het algemeen goed voor veel doelpunten. In geen ander Eredivisie-stadion werd in 2015 zoveel gescoord, maar liefst 47 goals. Wellicht dat er in de tweede helft dus nog een paar doelpunten vallen, maar de aanvalsdrift is een beetje weggezakt.
51'
Lange tijd was Utrecht de betere ploeg, maar na rust liggen de verhoudingen gelijk. Beide ploegen zetten vroeg druk en zorgen zo dat de ander geen aanval kan opzetten. Roda bijt dus beter van zich af nu.
49'
Vlak voor rust, in de sterke fase van Roda, zette Kalezić zijn ploeg iets anders neer. Daardoor kreeg Klaiber iets minder ruimte en dat zorgde ook meteen tot een overtal situatie op het middenveld. Dat betaalde zich meteen uit in een paar grote kansen en zelfs een doelpunt.
46'
En de bal rolt weer. Er zijn geen wijzigingen, dus dezelfde 22 spelers staan weer op het veld.
46'
45'
Utrecht startte de wedstrijd enorm sterk. De ploeg zette veel druk en kwam ook al vroeg op een 1-0 voorsprong. De Fransman Haller kopte van dichtbij hard raakt uit een corner van Diemers. Roda leek aangeslagen en pas na een half uur schrok de ploeg wakker. De eerste mogelijkheid was ook meteen een doelpunt. Jurić profiteerde optimaal nadat Ruiter een hard schot van Griffiths niet kon controleren. In de minuten die volgden kreeg de ploeg uit Kerkrade nog wee grote kansen, maar het bleef 1-1.
45'
43'
Gele kaart voor Rostyn Griffiths (Roda JC Kerkrade)
De middenvelder van Roda legt Rammelaar onreglementair neer op de grond en krijgt hiervoor terecht de gele kaart.
40'
Het heeft even geduurd, maar Roda lijkt wakker geschrokken. Na het doelpunten houden ze de druk op de defensie van Utrecht en creëert het zelfs een paar grote kansen.
38'
Daar was bijna de voorsprong voor Roda!
Ongelofelijk! De hele eerste helft heeft Roda hier helemaal niets in te brengen, maar plotseling duikt Boakye op voor het doel. Ruiter kan zijn schot nog tegenhouden, maar de aanval loopt door. De bal belandt uiteindelijk bij Van Hyfte, maar in twee instanties kan de middenvelder zijn pogingen niet tot een doelpunt promoveren.
36'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Tomi Jurić
De aanvaller krijgt de bal zo in de voeten geschoven door Ruiter. De doelman van Utrecht kan een hard schot van Griffiths niet onder controle brengen. Van dit buitenkansje profiteert Jurić optimaal. Zo komt Roda volledig tegen de verhouding in op gelijke hoogte.
32'
Roda staat onder druk! Utrecht staat met veel man voor de goal, maar vergeet de bal af te drukken. Het is eigenlijk wachten tot de thuisploeg de score gaat verdubbelen.
30'
Janssen raakt de bal net niet goed!
De aanvoerder krijgt een prima aangemeten voorzet van Barazite op zijn hoofd, maar de middenvelder schampt de bal. Hierdoor vliegt de bal naast het doel van van Leer.
29'
Utrecht houdt voornamelijk het balbezit, maar heeft nu ook moeite om een gaatje te vinden. Roda staat iets beter opgesteld, maar op de mogelijkheid van een paar minuten geleden na, kan de uitploeg niets forceren.
26'
Grote mogelijkheid voor Roda!
De uitploeg duikt voor de eerste keer gevaarlijk op voor het doel, maar de aanval wordt slordig uitgespeeld door Van Hyfte. Als de ploeg iets geconcentreerder was, had het hier een grote kans kunnen hebben.
21'
Heerlijke pass van Diemers! De middenvelder steekt de bal tussen alles en iedereen door op ploeggenoot Klaiber, maar die leidt daarna slordig balverlies.
18'
Roda probeert voetballend een gaatje te zoeken, maar vooralsnog staat de verdediging van Utrecht uitstekend opgesteld. De ploeg van Ten Hag kan makkelijk tegenhouden.
14'
Zo heeft Utrecht het licht overwicht omgezet in een voorsprong. Kijken wat de ploeg van Kalezić hier tegenover kan zetten.
11'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
Een Utrechtse corner wordt voor het doel geslingerd. De Fransman torent hoog boven zijn tegenstanders uit en knikt de bal van dichtbij hard in de hoek. Er werd wat geduwd bij het doelpunt, maar Nijhuis vond het niet genoeg voor een overtreding en dus staat de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong.
10'
De eerste tien minuten zijn nog niet heel flitsend. Beide ploegen zetten elkaar vroeg vast en hebben moeite om een opening te vinden. Utrecht lijkt tot nu toe we iets meer overwicht te hebben.
8'
Ten Hag hoopte dat zijn ploeg "typisch Utrechts-voetbal" op de mat zou leggen. Daar lijkt het in het begin wel op, want bij balbezit van Roda zit zijn ploeg er meteen kort op.
6'
Ook Utrecht heeft nu haar eerste corner genomen. Diemers gooit de bal voor het doel, maar Faik kan de bal wegkoppen en het gevaar onschadelijk maken.
4'
Het eerste gevaar is voor het doel van Utrecht. Roda mag een corner nemen, maar scheidsrechter Nijhuis fluit af voor een overtreding, waardoor de mogelijkheid geen vervolg krijgt.
4'
In het verleden werd deze wedstrijd al 41 keer gespeeld in de Galgenwaard. Hiervan won Utrecht 23 keer, elf keer won Roda en zeven keer eindigde het duel onbeslist.
1'
De bal rolt in de Galgenwaard! Welke ploeg doorbreekt de matige reeks? Utrecht en Roda wisten namelijk al drie en vier wedstrijden op rij niet te winnen. We gaan het zien!
1'
Kevin Conboy neemt vanavond de linksachterpositie in bij FC Utrecht. De Deen stond dit seizoen nog maar een keer eerder in de basis van de ploeg van Erik ten Hag. Door de afwezigheid van Yassin Ayoub, speelt Mark Diemers op zijn plek. Ayoub is door zijn club disciplinair geschorst, omdat hij herhaaldelijk clubregels niet na zou komen.

Bij Roda JC zijn er niet veel verrassingen. Kalezić stuurt dus dezelfde namen het veld in als vorige wedstrijd tegen Cambuur. Dat betekent dat Tomi Jurić en Richmond Boakye samen in de punt van de aanval beginnen en dat aanvoerder Gibril Sankoh in de verdediging staat.

Welkom! Na de interlandbreak kijkt elke clubliefhebber weer reikhalzend uit naar de Eredivisie. Vanavond staat de achtste wedstrijd van de Eredivisie tussen FC Utrecht en Roda JC op het programma. Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik ga de wedstrijd voor je verslaan. De wedstrijd start om 20.45 uur en een uur voor de wedstrijd zullen de opstellingen van de teams hier te vinden zijn. De wedstrijd staat onder leiding van Bas Nijhuis en zijn vaste assistenten Rob van de Ven en Charles Schaap. De aftrap is dus om kwart voor negen en die zal genomen worden in De Galgenwaard van FC Utrecht.

FC Utrecht
Voordat de Eredivisie stil lag vanwege de interlands, speelde Utrecht de uitwedstrijd bij Excelsior. In Rotterdam gingen de mannen van Erik ten Hag met 1-0 onderuit. Dat betekende dat de ploeg uit de Domstad voor de derde keer op rij niet wist te winnen en daarom zal de ploeg vanavond gebrand zijn om het thuispubliek te trakteren op een overwinning. De Utrechters kenden een goede start en vonden zich even in de subtop van de Eredivisie terug, maar door het uitblijven van overwinning is de ploeg gedaald naar de elfde plek op de ranglijst. Ten Hag vond dat zijn ploeg goed had getraind afgelopen weken. Hij moest het wel doen zonder Sébastien Haller en Bart Ramselaar. De twee talenten sloten namelijk aan bij respectievelijk Jong Frankrijk en het Nederlands elftal -20. Na een weekend niet gevoetbald te hebben kijkt ook hij weer uit om op het veld te staan.

Jeff Hardeveld, Ruud Boymans, Chris Kum en Yassin Ayoub ontbreken tegen Roda JC. De eerste drie zijn afwezig vanwege blessures, Ayoub omdat hij geschorst is. Zijn plek wordt ingenomen door Mark Diemers. Ten Hag hoopt een Utrecht vol passie, zo gaf hij aan op de officiële website aan van zijn club: “We moeten beleving brengen en zodoende de interactie met het publiek op gang brengen. Honderd procent scherp moeten we zijn en dat moeten we ook uitstralen. Utrechts voetbal spelen, met de winnaarsmentaliteit die daarbij hoort.”

Roda JC
De ploeg uit Kerkrade staat knap op de achtste plek en dat mag gerust een verrassing genoemd worden. De promovendus heeft in de voorgaande wedstrijden laten zien dat het geenszins van plan is om weer terug te keren naar de Jupiler League. Er worden flink wat punten bijeen gesprokkeld en trainer Darije Kalezić laat zijn ploeg goed voetbal op de mat leggen. Het enige wat de ploeg nog ontbreekt is scorend vermogen, want in de acht Eredivisie-duels scoorde de ploeg net zoveel doelpunten en dat is niet veel. Kalezić verwacht een gepassioneerd Utrecht tegenover zijn elftal en hij probeert zijn elftal daar klaar voor te maken. “We gaan een zware wedstrijd beleven, maar de druk ligt bij hun vanwege het uitblijven van resultaten”, geeft de trainer aan tegenover Roda JC Club TV. Gisteren bracht Roda JC naar buiten dat het de komende jaren met Ton Caanen als Technisch Directeur verder gaat.