16.10.2015 11:07

Van Leer speelt wekelijks: "Een goed teken"

Roda JC-doelman Benjamin van Leer geeft aanwijzingen aan de spelers die het muurtje moeten vormen bij een vrije trap van SC Cambuur. (03-10-2015)
Roda JC-doelman Benjamin van Leer geeft aanwijzingen aan de spelers die het muurtje moeten vormen bij een vrije trap van SC Cambuur. (03-10-2015)

Bij PSV brak hij nooit door, maar Benjamin van Leer kreeg bij Roda JC wel een kans in het betaalde voetbal. De 23-jarige doelman heeft zich na een lastig jaar in de Jupiler League weten op te werken tot eerste keeper bij de club uit Kerkrade en is inmiddels niet meer weg te denken uit het team van Darije Kalezić.

Bram Verbist kreeg vorig seizoen de voorkeur bij Roda JC. "Op dat soort momenten blijkt dat het mentaal wel goed zit bij mij. Net als bij Houten, toen de keuze niet op mij viel. Thuis ben ik na zulke fikse tegenvallers de moeilijkste persoon op aarde om mee om te gaan, maar sportief grijp ik het altijd aan om nóg meer te geven", geeft Van Leer aan in het Algemeen Dagblad.

Het slot van vorig seizoen maakte alles goed voor de doelman. Hij mocht in de play-offs wél het doel verdedigen en tegen NAC Breda werd promotie naar de Eredivisie afgedwongen. "Als ik aan de beleving van die dag denk, voel ik weer kippenvel." Van Leer trekt de lijn van de play-offs door naar het huidige seizoen. Kalezić heeft hem eerste doelman gemaakt. "Ik wil nooit meer weg van dit niveau."

"Natuurlijk was het wennen", vervolgt de goalie. "We wisten na de promotie als ploeg niet waar we stonden. Ik ben heel blij dat Darije Kalezić nu trainer is. Ik kende hem natuurlijk van PSV, hij past prima bij Roda. Hij maakt soldaten van de spelers, je ziet ons groeien. Zelf zit ik heerlijk in mijn vel in Limburg. Ik ben één van de jongste keepers in de eredivisie, speel wekelijks, dat is een goed teken."

Van Leer neemt het zaterdagavond met Roda JC op tegen FC Utrecht. Een soort thuiswedstrijd voor de doelman die in Houten opgroeide. "Vooral voor mijn vrienden is deze wedstrijd speciaal. Eén vriend van me - Utrecht-supporter maar zaterdagavond is hij voor mij - gaat zeven maanden naar Australië. Ná Utrecht - Roda. Hij heeft speciaal gekeken wanneer deze wedstrijd was. Mooi toch? Zelf was ik vroeger zeker FC-fan, maar als je dan eenmaal bij een club als PSV terechtkomt, zakt dat gevoel wel weg. Neemt niet weg dat ik er naar uitzie om in Galgenwaard te keepen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner