16.10.2015 21:20

Diemers neemt plek in van gestrafte Ayoub

Willem Janssen (r.) maakt vanaf de strafschopgebied de 3-3 namens FC Utrecht tegen SC Cambuur en viert zijn goal met Mark Diemers (l.). (26-09-2015)
Willem Janssen (r.) maakt vanaf de strafschopgebied de 3-3 namens FC Utrecht tegen SC Cambuur en viert zijn goal met Mark Diemers (l.). (26-09-2015)

Mark Diemers mag zich opmaken voor zijn tweede basisplaats van het seizoen. De 22-jarige middenvelder, die in de zomer nog mocht vertrekken bij FC Utrecht, neemt de plaats in van de gestrafte Yassin Ayoub.

Ayoub wordt zaterdag tegen Roda JC buiten de selectie gehouden door trainer Erik ten Hag. De middenvelder heeft zich herhaaldelijk niet aan de regels gehouden en wordt daarvoor gestraft. Dat biedt dus kansen voor Diemers.

"Hij moet het laten zien, kan zich manifesteren. Tegen SC Cambuur en ONS Sneek speelde hij al, nu is het de bedoeling dat hij dat tegen Roda JC weer gaat doen. Een kans voor Mark, maar er zijn meer spelers die zich aandienen. Sofyan Amrabat, bijvoorbeeld. Die wil graag, is aan het duwen, doet het goed in de wedstrijden die hij met Jong FC Utrecht speelt. Dat is een positieve ontwikkeling", stelt Ten Hag op de clubwebsite van de Domstedelingen.

Ten Hag noemt tegenstander Roda JC een goed georganiseerde ploeg met een goed plan. "Wij hebben de intentie om de wedstrijd te beheersen en naar voren te spelen, maar we willen wél de controle behouden. We moeten beleving brengen en zodoende de interactie met het publiek op gang brengen. Honderd procent scherp moeten we zijn en dat moeten we ook uitstralen. Utrechts voetbal spelen, met de winnaarsmentaliteit die daarbij hoort."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner