Heracles Almelo Zaterdag, 29. Augustus 2015
FC Twente
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Iliass Bel Hassani 17. / Schot met links  (Joey Pelupessy)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 75. / Schot met rechts  (Mark-Jan Fledderus)

90'
De tweede helft kenmerkte zich voornamelijk door schoten van afstand. Heracles schoot uit alle hoeken en standen en Twente deed daar tussendoor ook af en toe aan mee. Geen van deze schoten was echt succesvol. Twente werd nooit echt gevaarlijk, maar bleef wel in de wedstrijd. Pas toen Weghorst de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. Van Ooijen mistte vlak voor tijd nog een levensgrote kans op de 3-0, maar die had slechts nog voor de statistieken geweest.
90'
90'
Er komen nog minimaal drie extra minuten bij.
89'
Van Ooijen mist voor open doel! Marsman gaat weer in de fout. Ditmaal bij een hoge bal. Deze belandt zomaar voor de voeten van Peter van Ooijen, die de bal alleen langs een verdediger op de doellijn hoeft te schuiven. Hij schiet de bal echter ruim naast. Onverklaarbare misser.
87'
Het loopt voor geen meter meer bij FC Twente. Er komt geen fatsoenlijke aanval meer uit bij de bezoekers.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
82'
Tannane probeert met buitenkant links een vrije trap ineens op doel te schieten. Maar zoals al vaker deze avond, mist zijn schot het doel.
80'
Een makkelijke vangbal voor Castro na een nieuw afstandsschot. Heracles komt geen moment echt in de problemen.
77'
Marsman met een goede redding op een heerlijk schot van Tannane. De bal lijkt op weg naar de kruising, maar de doelman reageert zeer goed.
75'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Wout Weghorst
De vrije trap die volgt na de overtreding valt zomaar voor de voeten van Weghorst. Met rechts kan hij de bal geheel vrijstaand binnen schieten voor de 2-0.
74'
Gele kaart voor Georgios Katsikas (FC Twente)
Weghorst denkt weg te zijn bij Katsikas, maar de verdediger houdt hem met handen en voeten tegen. Met geel tot gevolg.
74'
Maar weer eens een schot van afstand. Tapia heeft vanaf de bank zijn collega's dit al veel zijn doen vanavond en herhaalt het kunstje. Castro heeft er moeite mee.
72'
Twente heeft nog een kleine twintig minuten om de derde nederlaag van dit seizoen af te wenden. Vooralsnog hangt de gelijkmaker niet echt in de lucht.
70'
Wissel in bij FC Twente -> Jari Oosterwijk
70'
Wissel uit bij FC Twente -> Jesús Corona
70'
Wissel in bij FC Twente -> Renato Tapia
70'
Wissel uit bij FC Twente -> Bruno Uvini
69'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
69'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
65'
Heracles komt wat onder de druk van Twente uit en voetbalt weer meer op de helft van de tegenstander.
61'
Door de aanvalsdrang van Twente ligt er aan de andere kant wel heel veel ruimte voor Heracles. De thuisploeg kan hier nog niet van profiteren, maar dat Twente hier risico neemt is wel duidelijk.
60'
Twente werkt zichzelf meer en meer in de wedstrijd. De bezoekers worden wat sterker en komen dichter in de buurt van het doel van Castro.
59'
Twente probeert het ook van afstand. Ziyech probeert de bal in de verre hoek te plaatsen, de curve is goed, maar der snelheid te laag. Castro pakt de bal eenvoudig.
57'
Afstandsschot na afstandsschot. Deze keer is het Bruns die mag aanleggen. Zijn poging is wel binnen de palen, maar Marsman is op zijn hoede.
56'
Ziyech schiet zijn vrije trap vol in de muur van vier man. Heel kort denkt hij aan hands, maar al snel blijkt die claim ongegrond.
54'
Tannane blijft het proberen met schoten van afstand. Vanaf rechts trekt hij weer naar binnen om met links te schieten, maar wederom mist zijn inzet het doel.
53'
Darri stoomt op aan de linkerkant en dribbelt naar binnen. Hij voert zijn actie te ver door, waardoor hij zichzelf vastloopt op de verdedigers.
49'
De tweede helft begint rommelig, met veel balverlies aan beide kanten.
46'
45'
Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg in de rust. Daar had Heracles wel enige hulp van Marsman voor nodig, want de doelman ging niet vrijuit bij het schot van Bel Hassani. FC Twente weet nog weinig in te brengen in deze burenruzie en zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten gaan tappen.
45'
45'
Marsman voorkomt de 2-0! Na een snelle uitbraak brengt Tannane de bal in de meelopende Bruns. De schiet direct in de korte hoek, maar stuit daar op Marsman.
44'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Higler deelt de eerste kaart van de wedstrijd uit aan Te Wierik. De verdediger kruipt voor Ede en is vooral verbaast dat hij een vrije trap tegen krijgt. Higler duldt geen tegenspraak en onderstreept dat met geel.
41'
Nog een kleine vijf minuten tot aan de rust. Gaat er nog iemand een tik uitdelen voor de thee?
38'
Ziyech claimt een strafschop. Castro heeft de bal van zijn voet geplukt en daarna wordt de aanvoerder van Twente nog van zijn sokken gelopen door een verdediger. Higler staat er bovenop en wuift het weg.
37'
Het stadion begint te fluiten wanneer Marsman de bal heel erg lang aan zijn voet blijft houden. De doelman wordt niet opgejaagd en neemt zeer veel tijd met het hervatten van het spel.
33'
Bel Hassani is dichtbij zijn tweede! Tannane is van der Lely weer te snel af op links. Hij behoudt het overzicht en legt prima terug op de inlopende Bel Hassani. Die schiet richting de tweede paal, maar draait de bal net te ver weg, waardoor deze voorlangs gaat.
30'
Na een half uur spelen mag de voorsprong van Heracles Almelo verdient worden genoemd. De thuisploeg is de bovenliggende partij en bepaalt wat er gebeurd in dit eerste half uur.
27'
Een plaagstootje van FC Twente. Een voorzet van van der Lely valt op heft hoofd van Olaitan. Die heeft alle ruimte om in te koppen, maar doet dat recht in de handen van doelman Castro.
26'
Tannane komt vanaf links naar binnen en test Marsman nog eens. Ditmaal ligt de doelman wel goed achter de bal en heeft hem klemvast.
25'
FC Twente komt maar moeilijk aan voetballen toe in deze wedstrijd. Ook na de treffer lopen de bezoekers voornamelijk achter de bal aan.
22'
Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Fledderus zorgt weer voor gevaar voor het FC Twente doel. De bal gaat over enkele hoofden heen en weer, maar de aanval wordt uiteindelijk afgefloten wegens buitenspel.
19'
Weer een tik voor FC Twente. Hoe gaat de thuisploeg hier mee om?
17'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Iliass Bel Hassani
Een heerlijk schot met links van Bel Hassani kent een vreemde draai. Ondanks dat mag de bal er nooit in, maar Marsman ziet er niet goed uit en ziet de bal via zijn hand in het doel belanden.
15'
Een openingsfase vol enthousiasme. Dat staat niet altijd gelijk aan goed voetbal, maar beide ploegen gunnen elkaar amper de tijd om fatsoenlijk op te bouwen.
12'
Uit die hoekschop kopt Te Wierik maar net over. Marsman komt niet zijn doel uit en is kansloos op de kopbal. Gelukkig voor FC Twente is de bal net te hoog.
12'
Een hoekschop voor Heracles. Op rechts komt Bruns goed door en probeert met een lage voorzet Weghorst te bereiken. De voorzet kan nog net worden uitverdedigd.
10'
Twente is slordig. Michael Olaitan heeft de bal en heeft de blik naar voren. Op het moment dat hij naast zich Corona vrij ziet staan, speelt hij hem zo slordig aan dat de bal over de zijlijn rolt.
7'
Daar was voor het eerst Tannane! Net als vorige week komt de aanvaller goed naar binnen vanaf links. Uit de kluts valt de bal goed voor hem, maar met zijn linker voet schiet hij veel te wild in en mikt ruim naast het doel.
6'
Beide spelers zijn weer terug binnen de lijnen en lijken zonder problemen verder te kunnen spelen.
4'
Bel Hassani en Bruno Uvini komen heel ongelukkig met elkaar in botsing. Beide spelers moeten zich buiten het veld laten behandelen.
2'
Meteen een aardige mogelijkheid voor FC Twente. Felipe Gutiérrez schiet in zijn val en in de draai de bal richting het doel. Doordat hij totaal uit balans is, krijgt de bal weinig vaart mee. Een makkelijke redding voor Bram Castro.
1'
In een sfeervol stadion heeft Heracles afgetrapt.
1'
Als er bij een wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Twente in het verleden werd gesproken als een wedstrijd tussen de nummer vier en de nummer zestien, ging iedereen er toch vanuit dat de thuisploeg onderin de ranglijst te vinden was. Niets is dit seizoen minder waar. Na drie wedstrijd is Heracles Almelo de trotse nummer vier van de ranglijst. Aan de hand van de ontketende Oussama Tannane hoopt Heracles deze goede start vanavond door te trekken. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Heracles Almelo
Na de verassende nederlaag in de openingswedstrijd tegen Roda JC, behaalde de ploeg van trainer John Stegeman zes punten uit de laatste twee wedstrijden. Daarin noteerde de ploeg maar liefst negen treffers, waarvan voornamelijk de vier goals in de eerste helft van Tannane vorige week in het oog sprongen. De thuiswedstrijd tegen FC Twente is de wedstrijd van het jaar en kan voor Heracles eigenlijk niet op een beter moment komen. Stegeman hoopt dan ook op de bewijsdrang van zijn spelers. Een overwinning vanavond zou direct het hele seizoen doen slagen voor de thuisploeg.

Fc Twente
Voor FC Twente gaat de gifbeker maar niet leeg. Na het dramatische vorige seizoen is het nieuwe seizoen begonnen met slechts één punt en dus een zestiende plaats. Trainer Alfred Schreuder ligt continu onder vuur en leeft op gespannen voet met de supporters. Niet met die van Heracles overigens. Die lieten afgelopen week weten dat ze hopen dat Schreuder nog lang aanblijft bij de concurrent. Ook is de uitloopt bij FC Twente nog niet ten einde. Afgelopen week zag de ploeg definitief Youness Mokhtar vertrekken en ook Jesús Corona lijkt nog te gaan vertrekken. Over het aanblijven van Hakim Ziyech zal daarnaast ook nog tot het laatste moment onduidelijkheid blijven, wat de rust bij de voormalig kampioen van de Eredivisie uiteraard niet ten goede komt.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.