30.08.2015 18:02

Schreuder wilde doorgaan als Twente-trainer

Als het aan Alfred Schreuder had gelegen, was hij doorgegaan als trainer van FC Twente. "Hoe lastig het ook was, ik wilde doorgaan. Vorig seizoen hadden we ook een slechte start met vier punten uit de eerste vier wedstrijden. Uiteindelijk stonden we in de winterstop op de vierde plaats", zei de ontslagen coach zondag tegen Voetbal International.

Schreuder werd door Twente ontslagen vanwege de magere prestaties. De supporters keerden zich tegen de coach, ook weer na het verlies zaterdagavond tegen Heracles (2-0). "De leiding vond dat er te veel negativiteit rond de club was ontstaan. De druk van de supporters nam toe, er kwam steeds meer gekkigheid. Je merkte dat de spelers er last van hadden. De werksituatie bij FC Twente was niet normaal meer. In die zin begrijp ik de beslissing van de club."

Voor een aantal spelers wilde Schreuder echter door. "Die zijn op mijn voorspraak naar FC Twente gekomen. Ik voelde richting hen een morele verplichting. Maar goed, de clubleiding dacht daar anders over."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner