29.08.2015 22:36

Heracles duwt Twente verder in de problemen

Oussama Tannane (l.) en Ilias Bel Hassani (r.) vieren samen een feestje nadat Bel Hassani de club uit Almelo op 1-0 heeft gezet. (29-08-2015)
Oussama Tannane (l.) en Ilias Bel Hassani (r.) vieren samen een feestje nadat Bel Hassani de club uit Almelo op 1-0 heeft gezet. (29-08-2015)

Na een pijnlijke 2-0 nederlaag in de derby tegen Heracles Almelo zijn de problemen op zaterdagavond voor FC Twente nog groter geworden. Met drie nederlagen op rij blijft de ploeg zonder zege in de Eredivisie.

Heracles Almelo begon in eigen huis goed aan de derby tegen FC Twente. Geen moment toonde de thuisploeg ontzag, waardoor het spelbeeld recht deed aan het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen. Het eerste kwartier was van beide kanten zeer enthousiast en vol energie. Doordat aan twee kanten het storen al vroeg begon, was het lastig om tot kansen te komen.

Na zeventien minuten viel het eerste doelpunt dan ook via een afstandsschot. Iliass Bel Hassani werd op het middenveld ingespeeld en dribbelde naar voren. Met links vuurde hij de bal richting doel. Het schot kreeg een vreemde zwabber mee, maar leek houdbaar voor Nick Marsman. De doelman kreeg zijn arm nog wel achter de bal, maar zag deze via zijn arm het doel in vliegen voor de 1-0.

Na de openingstreffer kreeg FC Twente het nog lastiger. De bezoekers kwamen niet verder dan enkele voorzetten van de zijkant, zonder voor het doel verder gevaarlijk te worden. Heracles bleef aan de andere kan zoeken naar de ruimte voor kansen op een tweede treffer, maar die ruimte was er ook amper. Vlak voor rust kreeg Thomas Bruns nog wel een goede mogelijkheid, maar op zijn schot reageerde Marsman wel alert.

In het eerste kwartier kwam het gevaar aan allebei de kanten voornamelijk via afstandsschoten. Bel Hassani en Oussama Tannane probeerde het namens de thuisploeg, terwijl Hakim Ziyech het aan de andere kant voor FC Twente probeerde. De meeste pogingen belandde niet tussen de palen en de schoten die dat wel deden, waren niet lastig genoeg voor beide doelmannen.

Een kwartier voor tijd raakte FC Twente nog dieper in het dal. Een vrije trap van Mark-Jan Fledderus kwam in een druk zestienmetergebied zomaar voor de rechter van Wout Weghorst. De spits kon de bal ongehinderd binnen schieten en duwde daarmee de buurman van Heracles nog verder in de problemen.

Na de tweede treffer was de buit binnen voor de thuisploeg. Dee 2-0 zege brengt Heracles Almelo aan de bovenkant van de ranglijst. Met evenveel punten als Ajax en Feyenoord is het minimaal voor één avond gedeeld koploper van de eredivisie. De derde nederlaag op rij van FC Twente zorgt ervoor dat de ploeg van Alfred Schreuder met slechts één punt op plek zestien blijft staan.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner